Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1293

Wątek: odpieluchowanie-GRUPA wsparcia :)

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar kalopanax.pictus
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja sprobowalam pozegnac pieluchy i w ogole ich nie zakladac w ciagu dnia i jakos idzie choc z wpadkami oczywiscie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Domyślnie

Mądre głowy, poradźcie. Młoda ma 1,5 roku, ze zmiennymi rezultatami i przerwami jest wysadzana właściwie od kiedy siedzi, pierwsze wysadzenia to był pełen sukces (i siku i kupa szły do nocnika), no ale to taki etap "fałszywej" gotowości, potem nastąpił totalny bunt (i to chyba jest dość typowe). Od dłuższego czasu lecimy na 2 fronty – większość siuśków idzie do nocnika, Młoda idzie siku, gdy jej zaproponujemy albo woła sama. Zazwyczaj, jak jesteśmy w domu, pielucha jest w tym czasie sucha. Zdarza się również, że jest sucha po nocy. Kupa to chyba zupełnie inna historia, najwcześniej informuje nas w trakcie, jakby zupełnie nie kontrolowała tego procesu.

I teraz się zastanawiam, czy podejmować już jakieś próby odpieluchowania (wtedy, gdy wiem, że kupy raczej nie będzie), czy to jeszcze jest za wcześnie? Widzę, że to działa na zasadzie krok do przodu, pół do tyłu. Teraz znów idą zęby i po kilku suchych nocach w formowance kilo siuśków. Moja mama uparcie twierdzi, że mnie i moje siostry odpieluchowała (w dzień, z wpadkami) niedługo po pierwszych urodzinach i nie mam powodu, by jej nie wierzyć Z drugiej strony – to podobno jeszcze nie jest wiek, gdy dziecko jest w stanie kontrolować te procesy i doświadczenia forumowe wskazują raczej na odpieluchowanie po 2 urodzinach... Jest sens w ogóle się w to bawić?
    Ostatnio edytowane przez sowa_przemądrzała ; 17-03-2016 o 00:46

Uprawnienia umieszczania postów