Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1293

Wątek: odpieluchowanie-GRUPA wsparcia :)

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Córeczka robi kupki i czasem siusiu z całkowitym powodzeniem do nocniczka ale często owe siusiu wcale tam nie trafia, jakby się nie starała. Pytam ją regularnie a ona nie chce siadać na nocnik. Trzyma dlugo a potem wysikuje górę siusiów. Ze spaceru wracamy zawsze z suchą pieluszką. W nocy woła często z powodzeniem i daje rade sucha do rana. A potem klapa. Wieczorami oszukuje żeby siedzieć trochę dłuzej i nie iść spać, wymyśla wszytko co jej do głowy wpadnie. W końcu cokolwiek nie wymyśli to po porstu każemy jej się kłąść i spać i czasem wtedy zdarza się rzeczywiście siusiu do pieluszki. Może dlatego nie uważa tak na siusiu? Dodam, że często nei chce już chodzić w pieluszce ale częściej jej się zdarza wołać kiedy ma ją na sobie niż wtedy, kiedy wkłądam jej majteczki.

Macie jakieś rady doświadczone mamy?

Chustomanka Awatar maderka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Wifee u nas w sumie podobnie. Ja zrobiłam mały test i chodziła bez pieluszki przez tydzień, pomyślałam, że jak zaskoczy to zaskoczy a jak nie to wrócimy do pieluszek. Nie było specjalnej poprawy, potrafi zrobić do kibelka szczególnie przed snem i rano, ale w ciągu dnia zabawia się i zapomina, chyba, że starszakowi się zachce to wtedy nagle Jej też I tak jak piszesz prędzej przypomni Jej się jak ma pieluchę niż jak mała majtki. Myślę, że zwyczajnie nie jest jeszcze gotowa, cieszę się razem z Nią z każdego siku do kibelka, bo widzę, że jest dumna sama z siebie, ale generalnie nic na siłę.

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

My tez mamy etap zrobie na nocnik/kibelek jak bede chcial, a w innych momentach wali do pieluszki.
    Czas nas goni, bo pieluchy 6 juz sa male i obcieraja go po bokach a trenerki traktuje jak pieluche i sika bez opamietania.
    Musi chodzic goly wtedy idzie zrobic, a jak juz ma cos na pupie to traktuje to jako pozwolenie na sikanie.
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustomanka Awatar lina
    Miejscowość
    koniec świata ;)

Domyślnie

ehh jakbym o swoim czytała. z gołym tyłkiem, zawsze trafi na sedes lub nocnik. a jak ma choćby majtki, to sika pod siebie.

Cytat Zamieszczone przez qqrq5 Zobacz posta
    My tez mamy etap zrobie na nocnik/kibelek jak bede chcial, a w innych momentach wali do pieluszki.
    Czas nas goni, bo pieluchy 6 juz sa male i obcieraja go po bokach a trenerki traktuje jak pieluche i sika bez opamietania.
    Musi chodzic goly wtedy idzie zrobic, a jak juz ma cos na pupie to traktuje to jako pozwolenie na sikanie.
    Antoni III.2013 i Magda VI.2015

Uprawnienia umieszczania postów