Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1293

Wątek: odpieluchowanie-GRUPA wsparcia :)

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

a wcześniej robił do nocnika?
    ja bym tłumaczyła spokojnie i bez presji
    jezeli wczesniej robił do nocnika to to może byc chwilowy regresik
    może pokaż mu jakie plamy na dywanie zostają i jak dywan brzydko pachnie, albo daj myc po kupce nocnik własną gabką - daj mu własną gąbkę i uczyń ciekawą zadaniówkę z mycia nocnika po kupce i chwal jak pięknie sam umie umyć nocnik

Cytat Zamieszczone przez julaac Zobacz posta
    Co, no zrobić z trzylatkiem, który ostatnio regularnie robi kupę w majtki, a nawet bez majtek wczoraj zrobił na środku pokoju? Co ja mam mówić, nic nie mówić i bez słowa sprzątnąć i przebrać? Pogadanki urządzać? On wie, że kupę się robi do toalety, sam to mówi zaraz po fakcie, ale do tego, że zrobił się nie przyznaje, tylko się chowa (chyba widzi, że zaczyna mnie to złościć...). Przeczekać? Rozwojowe, czy szukać przyczyny głębiej? (młodsze rodzeństwo jest od ponad roku, więc nie wiem, czy to może być reakcja na nie) Help!

Domyślnie

Od września jest odpieluchowany, miał wpadki do grudnia, do niedawna tylko z siku zdarzały się wpadki, jak się zapamiętał w zabawie, z kupą zawsze zdążył - robi już na ubikację, nocnik jak mówi jest dla maluchów, a on jest duży. Może będę mu dawać gatki do prania w misce
    Właśnie nie wiem, czy tłumaczenia mają sens - ja widzę, że on dobrze wie, że nie robi się w majtki ani na podłogę, stąd mam wątpliwość, czy to może być problem z trzymaniem (no ale wcześniej tego nie było), czy rzeczywiście nie czuje, że robi, bo tak go pochłania zabawa? Sama nie wiem...

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

Podepnę się po temat kupy, moja ma to samo do półtora tygodnia
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Chustomanka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

u nas odpieluchowanie dzienne skończyło się sukcesem, na noc nadal pielucha

Domyślnie

Dziś znowu to samo - rano przychodzę do starszego do pokoju, siedział sobie spokojnie w oknie i obserwował coś tam, mówię, że czas się ubrać, bo niedługo do żłobka, a on: "tak, tylko muszę zdjąć pieluchę z kupą".
    I twierdzi, że nie mógł biec i że nie zdążył. To czemu potem tak spokojnie z nią sobie siedział, ja się pytam? O co chodzi? :/

Chustoholiczka Awatar Marciula
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

zaczęliśmy się odpieluchowywać dzisiaj 3x siku i kupa na nocnik, raz na podłogę
    długa praca przed nami, ale cieszy mnie to

Chusteryczka Awatar nautika
    Miejscowość
    Chorzów

Domyślnie

My chyba już po.
    Nie zdarza się Modej zsikać na drzemce, nie zdarza też w nocy. Od 3tygodni. Nawet kupa, którą ukrywała idzie teraz na nocnik lub na trawę - tę wersje na trawę Madzia bardziej lubi. Daje jej jeszcze 2 tygodnie i rozdaję nasze pieluchy.
    Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
    Kacper 2016 - Paskud
    Maksymilina 2019 - Gustlik

Uprawnienia umieszczania postów