Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1293

Wątek: odpieluchowanie-GRUPA wsparcia :)

Mieszany widok

Chustofanka

Domyślnie

moja 3 latka odpieluchowana już rok temu ale poszła do przedszkola i codziennie w nocy mokro nie mam sił na suszenie pościeli i materaca zakładam pieluchę na noc lubi przedszkole i nie rozumiem tego poradźcie coś ? zakładać pieluchę czy nie? budzić w nocy i wysadzać ?
    za to mój dwulatek chłopak wcale nie chce się odpieluchować ma to w nosie bezradność wobec niego mnie męczy a on nic siku mówi jak już ma mokro a jak pytam czy zrobimy na nocnik zawsze mówi jutro
    Małgosia 2010 Maciek2011

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

normalnie chodzę i uwierzyć nie mogę, moja Sara woła siku i po prostu robi co prawda tylko ze 3 razy dziennie,ale ja i tak zbieram szczękę
    nie znam osobiście dziecka,które w tym wieku woła
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chusteryczka Awatar asienkie
    Miejscowość
    Lbn

Domyślnie

ha! a my dzisiaj mamy pierwsza sucha noc za soba! Moj syn (20 mcy) SAM sie budzi (od kilku nocy) kiedy mu sie chce tylko ja nie potrafilam go zrozumiec i probowalam ululac, albo napoic zamiast wysadzic bo ten zboj w nocy wolal "am!" zamiast "si!" (chyba z przyzwyczajenia, bo do tej pory budzil sie czasem w nocy lub nad ranem i chcial mleko - jak plul kolacja) i wprowadzal matke w blad, bo jesc nie chcial i plul mlekiem Najlepsze jest to, ze zaczal sam z siebie, jak go tylko zaczelismy intensywnie odpieluchowywac w dzien miszcz normalnie

Chustomanka Awatar nemirowskaya
    Miejscowość
    RAJCZA/śląskie

Domyślnie

Załamana zaczynam studiować temat... bo Zuzka leje pod siebie od 2 tyg.sporadyczne pobiegnie po nocnik.
    Pieluch już nie chce zakładać choć to byłoby najłatwiejsze. Było już dobrze... i teraz się zastanawiam czy powinnam Jej zrobić jakieś badania moczu?
    Zuzanna (16.02.2011), Lilianna (27.05.2014)
    "W obawie, by śmierć nie wydarła dziecka, wydzieramy dziecko życiu; nie chcąc by umarło, nie pozwalamy żyć." J.Korczak

Domyślnie

A moja dwulatka koszmarnie nie chce zrezygnować z pieluchy, na nocniku nie usiądzie, mówi,że ona nie lubi nocnika i już

Uprawnienia umieszczania postów