a ja zapytałam kiedyś moją Tosię czy chce nasikać na mrówki i podchwyciła temat, teraz woli na trawę bo zawsze patrzy na co sika![]()
a ja zapytałam kiedyś moją Tosię czy chce nasikać na mrówki i podchwyciła temat, teraz woli na trawę bo zawsze patrzy na co sika![]()
Kochana to zdradź mi tajemnicę jak ją podtrzymujesz,bo ja do tej pory tylko w kołyskę jak maluszki przy EC i może w tym robię błąd. Przepraszam za tak głupie pytanie,ale przy chłopcach wydaje mi się dużo łatwiej niż z dziewczynką,a nie mam się kogo poradzić,bo babcia nie może pojąć tego,że wnusia ma jakąś blokadę
tak normalnie ją łapie, ale ja nie stoję wyprostowana tylko kucam albo bardzo nisko się schylam i majtki zawsze w zgięciach kolan, a łydki rozłożone na boki i ona wtedy zagląda, a że sik ma jak z węża ogrodowego to zawsze jest dużo śmiechu bo nie możemy trafić na wybrany element.
Nie wiem czy wystarczająco obrazowo się wyrażam
U nas już dwa tygodnie bez pieluchy. Ignaś czasem woła, że chce siku, a czasem leje w majty. Bywa, że pytam czy chce, mówi, że nie, a za chwilę siusia pod siebie.
Ja uważam, ze suckes jest, a praujemy dalej.
Z sikaniem na dworze był problem, mały się wzbraniał, potem pozwolił, ale nie chciał, żebym trzymała siusiaka. Okazało się, że mężowi pozwolił, więc powiedziałam Ignasiowi, że podtrzymam siusiaka jedynym palcem i już teraz mogę
Podsumowanie dzisiejszego - jedna kupa i jedne siki w majtach.
miśki dwa i mały ktoś
Bosz! To straszne, ale jak Was czytam to trochę mi lepiej. U nas od września przedszkole a w majtach mokro. Zero zainteresowania... śmierdzi zasiurany, mokry cały i zero reakcji.
Kilka dni temu (bo się cieplej zrobiło i zdjęłam pieluchę na rzecz majtów) nie wytrzymałam i na majteczki założyłam pieluchę, żeby mokro czuł a żebym nie miała zasikanego mieszkania - co się stało - ano nic! pielucha do kolan, majty mokre a Marcel cały szczęśliwy... :/
2 lata i 3 mc - wiem, że jeszcze ma czas i wiem, że dla tak małego dziecka 3 miesiące to dużo czasu ale no przeraża mnie to... :/