Strona 33 z 65 PierwszyPierwszy ... 23252627282930313233343536373839404143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 641 do 660 z 1293

Wątek: odpieluchowanie-GRUPA wsparcia :)

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madorado Zobacz posta
    A u mnie z Adą udaje się w nocy, a z Niną odpuszczam póki co, ona też w dzień często sika i mniejsze "porcje", chyba mniejszy pęcherz ma? Ale jedna to też już dobrze, co?
    Sylwia, trzymaj się!
    Trzymam sie bo wyluzowałam...
    Nie dosc , ze nie spie w nocy, dziecko mnie tak kopie w żebra, ze normalnie słychać "pykanie", to jeszcze to wysadzanie, zmienianie poscieli. Niech sobie posika, a nóżw idelec "samo przejdzie" hhaha.

Chusteryczka Awatar morfffina
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylvetta Zobacz posta

u mnie jeszcze dochodzą do tego rozbrajajace teksty typu:

-Coś sie wydarzyło...sie zasikałam...
    - Pupe mam suchą tylko spodnie mokre.

podczas wysadzania:

- Kurcze blade. Nic nie leci.

Po przebraniu, w świeżym ubraniu, przykryta kołderką:

- Ale jestem sikut, nie mamo?
    Moja ulubienica! Daj jej czas. Jeszcze nie jest gotowa.

Chustomanka Awatar mamaUlki
    Miejscowość
    Dzierżążno

Domyślnie

To ja się pochwalę Ulą Zakładałam jej na noc pieluchomajtki i nagle zaczęły być suche kilka nocy i mała nawet zaczęła sama wstawać na nocnik ku mojemu zdziwieniu, bo jej nic nie mówiłam, nie wysadzałam czy cuś. Przestałam jej zakładać i jak na razie ani jednej wpadki a już tak z miesiąc ma. Jak chce siusiu po prostu się budzi i idzie Jakoś samo jej to przyszło

Chustomanka Awatar Georgina
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Brawo dla Uli!

Ja mam inny problem z moją Jagódką. Siku robi do nocnika bez problemu (czasami się jej zapomni, gdy jest zaaferowana zabawą). W nocy śpi bez pieluchy, jeszcze się nie zdarzyło, żeby zmoczyła łóżko. Kiedy zdarza się jej obudzić, idzie na nocnik. Zazwyczaj jednak wytrzymuje do rana.
    Problem jest z kupą. Kupę robi do majtek. Idzie pod balkon, szafę, w kąt pokoju i wali w gacie. Potem przychodzi i pokazuje, że zrobiła. W żłobku jest to samo. Nie wiem, jak ją tego oduczyć. Tłumaczę jej, że kupkę też do nocnika się robi. Ale chyba nie jest jeszcze na to gotowa...Poradźcie mi, co zrobić. Czekać?

Bubu 7.9.2010

Chustoguru Awatar weci
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Dziewczyny chciałabym się do Was dołączyć i o wsparcie prosić

Józio jest dzieckiem które już kilka razy żegnało się z pieluchami, za każdym razem w zasadzie się udało, ale sytuacje niezależne doprowadzały do powrotu jednorazówek na pupę.
    Ostatnio odpieluchowywałam go zanim skończył 2 latka- czas idealny bo lato, już prawie prawie cały dzień chodził w majtkach, ale z powodu zagrożonej ciąży musiałam leżeć przez kilka tyg i cała pracę porwało licho
    Od tej pory próbowaliśmy już kilka razy, efekty ech, czasem gdy usiądzie zrobi siusiu, niestety nie woła, absolutnie wcale i na pytanie "czy chce siusiu" zawsze odpowiada "nie". Z konkretem jest znacznie trudniej jeśli sadzam go to tak długo wstrzymuje(nawet kilka dni) aż trzeba mu czasem pomagać
    Kurcze, trudno bo nie wiem co robić, czy czekać czy jednak nasadzać...swoją drogą, że już czasem cierpliwości brak
    i wizja kilkulatka w pieluchach po głowie się kołacze...
    J 2010, A [']2011, I 2013, D 2015, J 2019

kontakt:
    tartaZmarcepanem@gmail.com

Chustofanka Awatar wetówka
    Miejscowość
    Żywiec

Domyślnie

Po pierwsze brawa dla Uli! i oby tak dalej.Ja wlasnie zaczynam Arka sadzac na nocnik.Nie powiem czasem mu sie uda,czasem nie,ale jak mu sie uda to wstaje,pokazuje na nocnik i sie smieje-nie wiem czy to znaczy ze rozumie ze zrobil dobrze??W kazdym razie rozbraja mnie wtedy swoim usmiechem,wiadomo nie raz dywaniki piore bo zasika jak bez pieluchy lata,ale mam nadzieje z czasem bedzie coraz lepiej. Trzymajcie sie,trening czyni mistrzacierpliwosci,cierpliwości-teraz jej tez mi potrzeba

Chustofanka Awatar maryjey
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Georgina Zobacz posta
    Brawo dla Uli!

Ja mam inny problem z moją Jagódką. Siku robi do nocnika bez problemu (czasami się jej zapomni, gdy jest zaaferowana zabawą). W nocy śpi bez pieluchy, jeszcze się nie zdarzyło, żeby zmoczyła łóżko. Kiedy zdarza się jej obudzić, idzie na nocnik. Zazwyczaj jednak wytrzymuje do rana.
    Problem jest z kupą. Kupę robi do majtek. Idzie pod balkon, szafę, w kąt pokoju i wali w gacie. Potem przychodzi i pokazuje, że zrobiła. W żłobku jest to samo. Nie wiem, jak ją tego oduczyć. Tłumaczę jej, że kupkę też do nocnika się robi. Ale chyba nie jest jeszcze na to gotowa...Poradźcie mi, co zrobić. Czekać?
    Mam ten sam problem - kupa w majtkach. Dwa razy się zdarzyło, że ganiał z gołą pupą i sam usiadł na sedesie (bez nakładki nawet) i zrobił. Ostatnio miał biegunkę przez dwa dni więc kupiłam pieluchy i niestety mam regres nawet w sikaniu. Dziś w dzień nie chciał majtek tylko pieluchę. Na szczęście noce suche i bez pieluchy. A z kupą to już naprawdę nie wiem co robić. Pocieszam się, że przynajmniej robi. Znam sporo przypadków zaparć nawykowych u dzieci znajomych w podobnym wieku.

Chustomanka Awatar carissima
    Miejscowość
    Oborniki Śl

Domyślnie

I ja do Was dołączę. Ahhh tak mi się marzy odpieluchowanie Emilki zanim Hanka się urodzi. Więc muszę się wziąć do roboty. Wieczorem Was poczytam, co radzicie

Chustoguru Awatar weci
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

carissima to się powspieramy razem

U nas lepiej ale wszystko z wielkim płaczem i tragedią, jakby nocnik był karą wielką...ech.
    Z kupskiem ciężko i aż boje się go czasem sadzać bo wtedy wstrzymuje nawet kilka dni, a potem wielka męczarnia.
    buuu
    J 2010, A [']2011, I 2013, D 2015, J 2019

kontakt:
    tartaZmarcepanem@gmail.com

Chustonoszka Awatar Miedziana
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dziewczyny a ja mam takie pytanie. Moja teściowa zaczęła "wchodzić na mnie", że powinnam synka zacząć nocnikować bo inaczej będzie miał problemy ze..... zwieraczami! Że ona słyszała że jak się długo dziecko pieluchuje to potem dziecko może popuszczać bo nie będzie miało mięśni zwieraczów.... Synek ma 1,5 roku więc ja bym poczekała do 2 lat - akurat maj - wiosna, ciepło a nie teraz w zimę latać za nim z nocnikiem i co chwilę zmieniać pięć warstw ubrań....

Doula - Warszawa i okolice; www.doulakamila.wordpress.com

Chustomanka Awatar mamaUlki
    Miejscowość
    Dzierżążno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Miedziana Zobacz posta
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie. Moja teściowa zaczęła "wchodzić na mnie", że powinnam synka zacząć nocnikować bo inaczej będzie miał problemy ze..... zwieraczami! Że ona słyszała że jak się długo dziecko pieluchuje to potem dziecko może popuszczać bo nie będzie miało mięśni zwieraczów.... Synek ma 1,5 roku więc ja bym poczekała do 2 lat - akurat maj - wiosna, ciepło a nie teraz w zimę latać za nim z nocnikiem i co chwilę zmieniać pięć warstw ubrań....
    mi też tak gadali... ale poczekałam aż mała sama da znaki i będzie rozumna, że tak powiem 2 lata i 3 miesiące miała odpieluchowana w jeden dzień, dwie wpadki tylko... żadnych problemów. No ale też każde dziecko jest inne. Byle maluch się nie zraził.

Chustomanka Awatar carissima
    Miejscowość
    Oborniki Śl

Domyślnie

No my trzeci dzień siusiamy na kibelek Pielucha w nocy i na dwór a w domu zakładam majteczki i rajstopki. I u nas nocnik nie zdaje egzaminu, Emilka lubi siusiać tylko do ubikacji. Wpadki się zdarzają, ale i tak jest nieźle. Wczoraj nawet zawołała, że chce siusiu Podoba jej się to, że sama może spuszczać wodę. Trzymajcie kciuki za nas

Chustonoszka Awatar arathlo

Domyślnie

?Dziewczyny, wstydzę się, ale muszę coś z tym zrobić...mój 4latek śpi w pieluchach. W dzień od 2,5 roku został odpieluchowany, na noc czekałam aż pielucha będzie sucha...ale się nie doczekałam:> Więc jak miał niespełna 3,5 to zdjęłam, akurat karmiłam piersią młodszą siostrzyczkę więc wstawałam w nocy i wysadzałam go- 2-3 razy w nocy. Zrezygnowałam po tygodniu...dlaczego? Bo mimo tego wysadzania on zsikiwał się w wyrko po 2 razy...i to tak malowniczo- kołdra, poduszka, podkład pod prześcieradłem się zwijał i materac też nieraz...jak już miałam obsikane wszystkie kołdry i koce, to dałam za wygraną.
    Następny raz kkilka ms później i szok- kilka suchych nocy, radość wielka a po paru dniach (chyba nawet ponad tydzień sucho było!) znów zaczął sikać po 2 razy:/
    I teraz już po prostu się boję...jestem w trzeciej ciąży, za kilka ms znowu będę nie spała, ale chciałabym wcześniej pozbyć się tej cholerej pielyuchy.
    A pielucha bardzo ciężka po nocy...
    Mimo sikania przed spaniem, mimo nie dawania pić na sam wieczór i w ogóle zresztą on dużo nie pije.
    Chyba w ogóle najpierw to mu zrobię jakieś badania, bo mi się to nie wydaje normalne, żeby tyle dziecko sikało w tym wieku w nocy.

A może jakaś koncepcja do wypróbowania jeszcze? Jakiś sposób, czary, hipnoza, bioenergoterapia? :>
    Bo ja mam skok ciśnienia jak pomyślę o zdjęciu tej pieluchy i że znowu będzie to budzenie się, przewijanie, przebieranie, pranie...
    A dodam, że jak się zsika to śpi tak i nie przeszkadza mu.

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

no to i ja dołączę jeśli można z podwójnym pakietem... juz jakiś czas temu dziewczyny dość chętnie korzystały z nocnika i cieszyłam się, ze tak lekko pójdzie odpieluchowanie... a teraz? nie ma mowy o nocniku, na samo wspomnienie o nim mówią "nie" i koniec... ale jednocześnie widzę, ze przeszkadza im jak zrobić w pieluchę coś poza siku... a czasem nawet siku...

no i jak ja mam z nimi rozmawiać, żeby sprawa poszła gładko? ja bym poczekała chyba bo Nelly miała jakieś 3 lata jak się sama odpieluchowała czy coś koło... ale wygodniej było by i mi i im gdyby już nie nosiły pieluch choć w dzień...
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Domyślnie

A może na kibelek by robiły? Ja dość szybko przesadziłam syna na kibelek, bo mnie obrzydzało mycie nocnika po kupie Kupiłam mu nakładkę z Zygzakiem McQueen i bardzo szybko się przesiadł, a z czasem to i o podkładce zapomniał.
    No i pytanie w jakim są wieku, bo jak np. 1-1,5 roczne dziecko ma regres to można poczekać...
    Ja teraz z moją zacznę trochę próbować, ma niby tylko rok i 3ms, nie sygnalizuje nic, ale...nie chce mi się znowu wozić jak z tym starszym tyle czasu no i może do porodu by mi się udało. Nawet jakby tylko kupa się udała to już zawsze coś...

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arathlo Zobacz posta
    A może na kibelek by robiły? Ja dość szybko przesadziłam syna na kibelek, bo mnie obrzydzało mycie nocnika po kupie Kupiłam mu nakładkę z Zygzakiem McQueen i bardzo szybko się przesiadł, a z czasem to i o podkładce zapomniał.
    No i pytanie w jakim są wieku, bo jak np. 1-1,5 roczne dziecko ma regres to można poczekać...
    Ja teraz z moją zacznę trochę próbować, ma niby tylko rok i 3ms, nie sygnalizuje nic, ale...nie chce mi się znowu wozić jak z tym starszym tyle czasu no i może do porodu by mi się udało. Nawet jakby tylko kupa się udała to już zawsze coś...
    nie chcą ani na nocnik ani na sedes a wiek widac w sygnaturce mojej ponad 2 lata

2014 będzie nasz!

Domyślnie

Przepraszam, nowa jestem to nie patrzę na te taki
    A gadają już coś? Może uda się dowiedzieć? Może jakoś bez spiny...proponować czasem nocniczek/sedes, a jak nie to trudno.
    Z tym, że w ogóle to jest słabo wracać do pieluch po odpieluchowaniu...choć zalezy to od czasu trwania, po paru dniach to może ale po tygodniach...a może coś się stało w tym czasie? Jakaś zmiana?

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

nie nie my nie wrócilyśmy korzystały z nocnika sporadycznie nadal będąc zapieluchowanymi

gadają rozmawiam z nimi i proponuję i zupełnie nie spinam się

2014 będzie nasz!

Chusteryczka

Domyślnie

Odi, a gdybyś zdjęła pieluchę? Czy nie jesteś gotowa psychicznie na zasikany dom?

Domyślnie

A, to jak tak to ok. A może spróbuj zdjąć? Zwiń dywan i takie tam. To chyba jednak najlepiej działa, ja też próbowałam różnych rzeczy, bo nie chciałam mieć obsikanego domu W przedszkolu się nauczył, z początku jeszcze mu zakładałam- na dwór, na drogę na drzemkę...i przez to prawdopodobnie mu się pierniczyło i czasem się zsikał. A jak już całkiem zdjęłam (oprócz nocy) to wpadki poszły w zapomnienie.
    Tylko właśnie...co z tą nocą :/

Uprawnienia umieszczania postów