Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1293

Wątek: odpieluchowanie-GRUPA wsparcia :)

Mieszany widok

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Paskówka
    A u nas wtopa
    Załozyłam pieluchem i sobie sika. Nie wiem, moze nie jest gotowa.

Chusteryczka

Domyślnie

A u mnie z Adą udaje się w nocy, a z Niną odpuszczam póki co, ona też w dzień często sika i mniejsze "porcje", chyba mniejszy pęcherz ma? Ale jedna to też już dobrze, co?
    Sylwia, trzymaj się!

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madorado Zobacz posta
    A u mnie z Adą udaje się w nocy, a z Niną odpuszczam póki co, ona też w dzień często sika i mniejsze "porcje", chyba mniejszy pęcherz ma? Ale jedna to też już dobrze, co?
    Sylwia, trzymaj się!
    Trzymam sie bo wyluzowałam...
    Nie dosc , ze nie spie w nocy, dziecko mnie tak kopie w żebra, ze normalnie słychać "pykanie", to jeszcze to wysadzanie, zmienianie poscieli. Niech sobie posika, a nóżw idelec "samo przejdzie" hhaha.

Chusteryczka Awatar morfffina
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylvetta Zobacz posta

u mnie jeszcze dochodzą do tego rozbrajajace teksty typu:

-Coś sie wydarzyło...sie zasikałam...
    - Pupe mam suchą tylko spodnie mokre.

podczas wysadzania:

- Kurcze blade. Nic nie leci.

Po przebraniu, w świeżym ubraniu, przykryta kołderką:

- Ale jestem sikut, nie mamo?
    Moja ulubienica! Daj jej czas. Jeszcze nie jest gotowa.

Chustomanka Awatar mamaUlki
    Miejscowość
    Dzierżążno

Domyślnie

To ja się pochwalę Ulą Zakładałam jej na noc pieluchomajtki i nagle zaczęły być suche kilka nocy i mała nawet zaczęła sama wstawać na nocnik ku mojemu zdziwieniu, bo jej nic nie mówiłam, nie wysadzałam czy cuś. Przestałam jej zakładać i jak na razie ani jednej wpadki a już tak z miesiąc ma. Jak chce siusiu po prostu się budzi i idzie Jakoś samo jej to przyszło

Chustomanka Awatar Georgina
    Miejscowość
    Śląsk

Domyślnie

Brawo dla Uli!

Ja mam inny problem z moją Jagódką. Siku robi do nocnika bez problemu (czasami się jej zapomni, gdy jest zaaferowana zabawą). W nocy śpi bez pieluchy, jeszcze się nie zdarzyło, żeby zmoczyła łóżko. Kiedy zdarza się jej obudzić, idzie na nocnik. Zazwyczaj jednak wytrzymuje do rana.
    Problem jest z kupą. Kupę robi do majtek. Idzie pod balkon, szafę, w kąt pokoju i wali w gacie. Potem przychodzi i pokazuje, że zrobiła. W żłobku jest to samo. Nie wiem, jak ją tego oduczyć. Tłumaczę jej, że kupkę też do nocnika się robi. Ale chyba nie jest jeszcze na to gotowa...Poradźcie mi, co zrobić. Czekać?

Bubu 7.9.2010

Chustoguru Awatar weci
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Dziewczyny chciałabym się do Was dołączyć i o wsparcie prosić

Józio jest dzieckiem które już kilka razy żegnało się z pieluchami, za każdym razem w zasadzie się udało, ale sytuacje niezależne doprowadzały do powrotu jednorazówek na pupę.
    Ostatnio odpieluchowywałam go zanim skończył 2 latka- czas idealny bo lato, już prawie prawie cały dzień chodził w majtkach, ale z powodu zagrożonej ciąży musiałam leżeć przez kilka tyg i cała pracę porwało licho
    Od tej pory próbowaliśmy już kilka razy, efekty ech, czasem gdy usiądzie zrobi siusiu, niestety nie woła, absolutnie wcale i na pytanie "czy chce siusiu" zawsze odpowiada "nie". Z konkretem jest znacznie trudniej jeśli sadzam go to tak długo wstrzymuje(nawet kilka dni) aż trzeba mu czasem pomagać
    Kurcze, trudno bo nie wiem co robić, czy czekać czy jednak nasadzać...swoją drogą, że już czasem cierpliwości brak
    i wizja kilkulatka w pieluchach po głowie się kołacze...
    J 2010, A [']2011, I 2013, D 2015, J 2019

kontakt:
    tartaZmarcepanem@gmail.com

Chustofanka Awatar wetówka
    Miejscowość
    Żywiec

Domyślnie

Po pierwsze brawa dla Uli! i oby tak dalej.Ja wlasnie zaczynam Arka sadzac na nocnik.Nie powiem czasem mu sie uda,czasem nie,ale jak mu sie uda to wstaje,pokazuje na nocnik i sie smieje-nie wiem czy to znaczy ze rozumie ze zrobil dobrze??W kazdym razie rozbraja mnie wtedy swoim usmiechem,wiadomo nie raz dywaniki piore bo zasika jak bez pieluchy lata,ale mam nadzieje z czasem bedzie coraz lepiej. Trzymajcie sie,trening czyni mistrzacierpliwosci,cierpliwości-teraz jej tez mi potrzeba

Chustofanka Awatar maryjey
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Georgina Zobacz posta
    Brawo dla Uli!

Ja mam inny problem z moją Jagódką. Siku robi do nocnika bez problemu (czasami się jej zapomni, gdy jest zaaferowana zabawą). W nocy śpi bez pieluchy, jeszcze się nie zdarzyło, żeby zmoczyła łóżko. Kiedy zdarza się jej obudzić, idzie na nocnik. Zazwyczaj jednak wytrzymuje do rana.
    Problem jest z kupą. Kupę robi do majtek. Idzie pod balkon, szafę, w kąt pokoju i wali w gacie. Potem przychodzi i pokazuje, że zrobiła. W żłobku jest to samo. Nie wiem, jak ją tego oduczyć. Tłumaczę jej, że kupkę też do nocnika się robi. Ale chyba nie jest jeszcze na to gotowa...Poradźcie mi, co zrobić. Czekać?
    Mam ten sam problem - kupa w majtkach. Dwa razy się zdarzyło, że ganiał z gołą pupą i sam usiadł na sedesie (bez nakładki nawet) i zrobił. Ostatnio miał biegunkę przez dwa dni więc kupiłam pieluchy i niestety mam regres nawet w sikaniu. Dziś w dzień nie chciał majtek tylko pieluchę. Na szczęście noce suche i bez pieluchy. A z kupą to już naprawdę nie wiem co robić. Pocieszam się, że przynajmniej robi. Znam sporo przypadków zaparć nawykowych u dzieci znajomych w podobnym wieku.

Chustomanka Awatar carissima
    Miejscowość
    Oborniki Śl

Domyślnie

I ja do Was dołączę. Ahhh tak mi się marzy odpieluchowanie Emilki zanim Hanka się urodzi. Więc muszę się wziąć do roboty. Wieczorem Was poczytam, co radzicie

Chustoguru Awatar weci
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

carissima to się powspieramy razem

U nas lepiej ale wszystko z wielkim płaczem i tragedią, jakby nocnik był karą wielką...ech.
    Z kupskiem ciężko i aż boje się go czasem sadzać bo wtedy wstrzymuje nawet kilka dni, a potem wielka męczarnia.
    buuu
    J 2010, A [']2011, I 2013, D 2015, J 2019

kontakt:
    tartaZmarcepanem@gmail.com

Uprawnienia umieszczania postów