Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1293

Wątek: odpieluchowanie-GRUPA wsparcia :)

Mieszany widok

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jadoma Zobacz posta
    Moi też nie chcieli, teraz jeden chce, a drugi nadal odmawia współpracy (bliźniaki: 2lata 2 msc), więc chyba poczekać...

Mój Adam ładnie załatwia się na nocnik pod warunkiem, że ma tyłek goły ( a najlepiej to jak cały jest goły), jak tylko coś czuje na tyłku np. spodnie to zapomina o nocniku i leje w gacie. I co z tym fantem zrobić?

OT: mamy bliźniaki prawie w tym samym wieku, moje z 23.08.
    A w temacie - moje odpieluchowane tak powiedzmy w maju w ciągu dnia, ale na noc zakładam pieluchę. Nina ma częste nocne wpadki, Ada prawie każdej nocy sucho, ale jednak nie zawsze. Może też powinnam spróbować tego wysadzania w nocy. Jak to logistycznie ogarnąć? Koło północy najpierw jedną, potem drugą? Tylko co jak mi się rozbudzą, gadać zaczną itd. Może nie warta zachodu ta cała zabawa?

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Widzę, że popłoch tym nocnym wysadzaniem zasiałam
    Wysadzam o północy, zanim się walnę do łóżka. Nie budzę się w nocy specjalnie, o nie!
    Nocnik przynoszę obok łóżka. Miś ma sen kamienny, nie budzi się, chociaż kontaktuje na tyle, że siknie. Jego brat ma w tym czasie wyluzowane, więc tu nie pomogę. Na początku coś mruczał, po kilku nocach się przyzwyczaił.
    Jedna uwaga, nie należy mówić magicznych słów, np. "wstań/zrób siku", dopóki dziecko znajduje się nad terenem, którego nie chcemy mieć zasikanego
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chusteryczka Awatar grazyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AS Zobacz posta
    Jedna uwaga, nie należy mówić magicznych słów, np. "wstań/zrób siku", dopóki dziecko znajduje się nad terenem, którego nie chcemy mieć zasikanego
    Tymon 15 lutego 2011 i Antonina 27 lipca 2015

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

A co? Nieprawdę mówię? Sprawdźcie i powiecie, jak poszło
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

A co? Nieprawdę mówię? Sprawdźcie i powiecie, jak poszło
    Sprawdzę, ale i tak musze o północy specjalnie wstac, bo ja o północy śpię, bo rano bym sie nie dobudziła

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paskowka Zobacz posta
    Sprawdzę, ale i tak musze o północy specjalnie wstac, bo ja o północy śpię, bo rano bym sie nie dobudziła
    Może wystarczy przed Twoim pójściem spać? Chyba, że śpisz jak niemowlę - od dobranocki
    i

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Może wystarczy przed Twoim pójściem spać? Chyba, że śpisz jak niemowlę - od dobranocki
    Taaaak bym chciała ale nawet moje dzieci nie spią od dobranocki. Zazwyczaj idę spac 1/2 - 1 godzinę po nich, więc może wtedy. Juz od tygodnia ględzę, że jak skończy sie ta paczka pieluch to nie nakładamy. Lidka niby to wie, ale i tak pielucha zasikana na maksa rano Zostały nam 3 pielucgy, akurat na weekend zacznę

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

no to i ja dołączę jeśli można z podwójnym pakietem... juz jakiś czas temu dziewczyny dość chętnie korzystały z nocnika i cieszyłam się, ze tak lekko pójdzie odpieluchowanie... a teraz? nie ma mowy o nocniku, na samo wspomnienie o nim mówią "nie" i koniec... ale jednocześnie widzę, ze przeszkadza im jak zrobić w pieluchę coś poza siku... a czasem nawet siku...

no i jak ja mam z nimi rozmawiać, żeby sprawa poszła gładko? ja bym poczekała chyba bo Nelly miała jakieś 3 lata jak się sama odpieluchowała czy coś koło... ale wygodniej było by i mi i im gdyby już nie nosiły pieluch choć w dzień...
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Uprawnienia umieszczania postów