Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1293

Wątek: odpieluchowanie-GRUPA wsparcia :)

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    SE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nuna77 Zobacz posta
    Jak dziecko zachęcic do nocnika?, nie chce siadać wogóle Ma już prawie 17 miesięcy
    Moi też nie chcieli, teraz jeden chce, a drugi nadal odmawia współpracy (bliźniaki: 2lata 2 msc), więc chyba poczekać...

Mój Adam ładnie załatwia się na nocnik pod warunkiem, że ma tyłek goły ( a najlepiej to jak cały jest goły), jak tylko coś czuje na tyłku np. spodnie to zapomina o nocniku i leje w gacie. I co z tym fantem zrobić?

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

jest! wreszcie cos się zaczyna dziac w temacie. a byłam juz całkiem załamana.
    po kolejnej przeprowadzce całe wakacje (duzo podróżowania) był regres totalny - nawet nie wołała i jeszcze zaprzeczał ze cos zrobił i nie pozwalał zmieniać pieluchy.
    teraz krótka piłka - byc moze bedzie miejsce w przedszkolu, ale nie ma mowy o pieluszkach.
    zdjełam- niech sie dzieje co chce.
    to juz tydzień. wpadka z siku - 1 pierwszego dnia,
    od 3 dnia woła.
    gorzej z kupką - woła jak juz "idzie"
    ale i tak jestem bardzo zadowolona i dumna
    noce - jeszcze w pieluszce - dam mu czas bo teraz bardzo dużo zmian.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jadoma Zobacz posta
    Moi też nie chcieli, teraz jeden chce, a drugi nadal odmawia współpracy (bliźniaki: 2lata 2 msc), więc chyba poczekać...

Mój Adam ładnie załatwia się na nocnik pod warunkiem, że ma tyłek goły ( a najlepiej to jak cały jest goły), jak tylko coś czuje na tyłku np. spodnie to zapomina o nocniku i leje w gacie. I co z tym fantem zrobić?

OT: mamy bliźniaki prawie w tym samym wieku, moje z 23.08.
    A w temacie - moje odpieluchowane tak powiedzmy w maju w ciągu dnia, ale na noc zakładam pieluchę. Nina ma częste nocne wpadki, Ada prawie każdej nocy sucho, ale jednak nie zawsze. Może też powinnam spróbować tego wysadzania w nocy. Jak to logistycznie ogarnąć? Koło północy najpierw jedną, potem drugą? Tylko co jak mi się rozbudzą, gadać zaczną itd. Może nie warta zachodu ta cała zabawa?

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Widzę, że popłoch tym nocnym wysadzaniem zasiałam
    Wysadzam o północy, zanim się walnę do łóżka. Nie budzę się w nocy specjalnie, o nie!
    Nocnik przynoszę obok łóżka. Miś ma sen kamienny, nie budzi się, chociaż kontaktuje na tyle, że siknie. Jego brat ma w tym czasie wyluzowane, więc tu nie pomogę. Na początku coś mruczał, po kilku nocach się przyzwyczaił.
    Jedna uwaga, nie należy mówić magicznych słów, np. "wstań/zrób siku", dopóki dziecko znajduje się nad terenem, którego nie chcemy mieć zasikanego
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chusteryczka Awatar grazyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AS Zobacz posta
    Jedna uwaga, nie należy mówić magicznych słów, np. "wstań/zrób siku", dopóki dziecko znajduje się nad terenem, którego nie chcemy mieć zasikanego
    Tymon 15 lutego 2011 i Antonina 27 lipca 2015

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

A co? Nieprawdę mówię? Sprawdźcie i powiecie, jak poszło
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AS Zobacz posta
    A co? Nieprawdę mówię? Sprawdźcie i powiecie, jak poszło
    Sprawdzę, ale i tak musze o północy specjalnie wstac, bo ja o północy śpię, bo rano bym sie nie dobudziła

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paskowka Zobacz posta
    Sprawdzę, ale i tak musze o północy specjalnie wstac, bo ja o północy śpię, bo rano bym sie nie dobudziła
    Może wystarczy przed Twoim pójściem spać? Chyba, że śpisz jak niemowlę - od dobranocki
    i

Uprawnienia umieszczania postów