Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1293

Wątek: odpieluchowanie-GRUPA wsparcia :)

Mieszany widok

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

PROSZE, pomóżcie bo juz nie mam siły

młodą próbuje odpieluchowac od 2,5 miesiąca- chodzi po domu w majteczkach, co jakis czas wysadzam. niestety jak nie wysadze to siku w majtki. ostatnio do tego juz nie chce siadac na nocniku - próbuje ja wysadzic to nie chce a za 2 minuty siku leci po nogach
    Maja ma juz 2 lata i 3 mies
    co robić? juz mi ręce opadają do tego wszystkiego

próbowałam juz z nowym nocnikiem, nowymi majtkami, naklejkami jako nagroda. I nic nie działa

Chustofanka Awatar maryjey
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

Dopisuję się do grupy odpieluchowującej. Zaczęłam w 6 dni temu od założenia majteczek - pieluchy się skończyły. Na początku była masakra - kałuże wszędzie, na nocnik nie chciał siadać. Odkryłam, że woli sikać na stojaco. Mamy za sobą już kilka "suchych" spacerów z podlewaniem trawki a dziś nawet kilka razy sam podszedł do nocnika, ściągnął majteczki i zrobił siku - bez przypominania . Niestety kupa dwukrotnie w majtkach - raz w domu i raz na spacerze. Na noc zakładam pieluchomajtki i dziś rano były suche. Śpimy razem i nie chcę ryzykować wpadki. Kupiłam też trenerki Bambino Mio - uratowały podłogę w sklepie na początku odpieluchowania ale nie są jakoś specjalnie chłonne. Kupiłam je z przeznaczeniem na noc ale boję się ewentualnych przecieków przy nóżkach - rozmiar 11-13 kg jest za duży na mojego 2,5 latka ważącego 14 kg.

Chustonoszka Awatar Ania Cz
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Mam taki mały problem, nie starałam się młodego odpieluchować teraz ale wysadzałam go co jakiś czas na nocnik, nie lubi go bardzo wręcz i tylko jak z niego zejdzie to sika i ma z tego frajdę ogromną, (jak w trakcie sikania przysuwam nocnik to przestaje sikać jak oddalam go to wysikuje się do końca) próbowaliśmy do kibelka żeby zrobił ale powtórka z rozrywki nocnikowej. W sumie nie wiem co zrobić czy wysadzać go w miarę często, czy pozwalać sikać po zdjęciu pieluchy gdzie popadnie mówiąc, że trzeba do nocniczka, no po prostu nie mam pomysłu. Jaś mówi sisi i pokazuje nocnik ale to jak zrobi siku ale za żadne skarby do nocnika nie zrobi. Może macie jakieś złote myśli z chęcią rad posłucham (poczytam)

Chustofanka Awatar maryjey
    Miejscowość
    Suwałki

Domyślnie

Może jeszcze za wcześnie? Ja rok temu też robiłam podejście do odpieluchowania jak Tomek miał około 1,5 roku i odpuściłam...
    Ostatnio edytowane przez maryjey ; 12-07-2012 o 00:18 Powód: literówka

Chustofanka Awatar mila

Domyślnie

A możliwe żeby tak z dnia na dzień dzieć w nocy się odpieluchował? Bo zaczynam o to mojego Dużego podejrzewać
    W dzień po długim boju ze wzlotami i upadkami sika na nocnik od kilku m-cy, oczywiście wpadki się zdarzały przeważnie w żłobku.
    zaczęło się od tego że w dzień po drzemce zaczął się wysikiwać na nocnik, po kilku dniach upominania żeby nie sikał w pieluchę, co robił zaraz po przebudzeniu. no i teraz od lipca siedzi w domu bo w żłobie przerwa wakacyjna, pieluchy na spanie nie chce, w nocy na siku się budzi. Niby chłopak duży bo prawie 3 lata, ale po przebojach z odpieluchowaiem w dzień myślałam że pieluchy na noc porzuci dopiero za jakiś czas. czy może to tylko chwilowy sukces
    Duży - VIII 2009, Mały 29 t.c. - XII 2011

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Mila - widocznie to był właśnie ten moment Gratulacje, myślę, że już będzi ok

U nas sukces - Basia bez pieluchy w dzień, na noc jeszcze zakładam bo czasami się zdarzy siku (tak raz na trzy-cztery noce) ale dzienne drzemki też suche... Tylko z qpą problem jeszcze bo robi do majtek nie wiedzieć czemu a potem woła "siku!" a na siku woła bez problemu, baaardzo rzadko coś popuści... No cóż, wyjeżdżam jutro na urlop i biorę raptem dwie kieszonki "na wszelki wypadek", bardzo miła perspektywa
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustofanka Awatar mila

Domyślnie

Wczoraj się pochwaliłam, a dziś w dzień wpadka ale był wtedy zły i rozkrzyczany więc pewnie dlatego. Zobaczymy
    Duży - VIII 2009, Mały 29 t.c. - XII 2011

Uprawnienia umieszczania postów