Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1293

Wątek: odpieluchowanie-GRUPA wsparcia :)

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Kilerek_81
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Mam takie pytanie do doświadczonych w temacie mam. Czy to normalne, że odkąd Mikosz chodzi bez pieluch to sika zdecydowanie rzadziej. Na mój rozum to ok, ale mimo wszystko nie daje mi to spokoju.

Chusteryczka Awatar lemniscus
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

majka w pieluchach tez dlugo potrafila trzymac a bez generalnie zalezy ile pije i co robimy ale potrafii trzymac dluuugo czasem dluzej ode mnie
    Maja 16.08.2009
    Pola i Lena 04.06.2013

Chustofanka Awatar Mamuszka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Czy przyniesienie nocnika do domu, siadanie i sukces 3/6 razy to już odpieluchowywanie? Jeśli tak, to w sobotę zaczęłam i na razie jestem pełna optymizmu. Nie do końca wiem jak to zrobić technicznie. Czy iść na całość, zdjęć pieluchę i jak się poleje to prać i wycierać bo jest szansa na szybsze załąpanie"mechanizmu"? Czy na razie tylko nieśmiało podsuwać ten tron kilka razy dziennie? Do przemyślenia. Zamawiam też "Nocnik nad nocnikami". No i mam wielką prośbę o podzielenie się nocnikową piosenką, bo jakoś jestem mało kreatywna w tym zakresie...

Chusteryczka Awatar Kilerek_81
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mamuszka Zobacz posta
    Czy przyniesienie nocnika do domu, siadanie i sukces 3/6 razy to już odpieluchowywanie? Jeśli tak, to w sobotę zaczęłam i na razie jestem pełna optymizmu. Nie do końca wiem jak to zrobić technicznie. Czy iść na całość, zdjęć pieluchę i jak się poleje to prać i wycierać bo jest szansa na szybsze załąpanie"mechanizmu"? Czy na razie tylko nieśmiało podsuwać ten tron kilka razy dziennie? Do przemyślenia. Zamawiam też "Nocnik nad nocnikami". No i mam wielką prośbę o podzielenie się nocnikową piosenką, bo jakoś jestem mało kreatywna w tym zakresie...

jak dla mnie pełne odpieluchowanie jest wtedy, gdy w ogóle nie używamy pieluch ani w nocy ani na spacerze i wracamy nie zasikani. W domu natomiast całkowite odpieluchowanie dla mnie to wtedy, gdy dziecko samo idzie do łazienki i samo się obsłuży. Wiem, że to wiele ale ja to tak widzę.
    W kazdym bądz razie wiem, że do tego daleka jeszcze droga i cieszę się, że zaliczamy kolejne sukcesy, czyli od 3 dni zupełnie sucho w dzień i młody obywatel sam wędruje do łazienki, ściąga spodnie i siada na nocnik. Dumna jestem z niego jak nie wiem co.

Chustoguru Awatar gosia2809
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

a u nas cały czas to samo, czyli jak przypilnuję zrobi siku, jak nie to zdarza się czasmi, że zawoła. Mieliśmy też 3 suche noce, ale czarta mega zasikana.
    a z dzisiaj np. idziemy na spacer, chce żeby przed wyjściem zrobił siku (nie zakładamy nic przez cały dzień) nie chciał usiąść i jeszcze mnie uderzył, po czym ubraliśmy cię i wyszliśmy przed dom, po 2 minutach woła siiiku i leci mu po nogach... zasikane spodnie, rajstopy i jeden but:/

Karmiliśmy się 3 lata 3 miesiące i 5 dni

Chustoguru Awatar gosia2809
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

piszę sama pod sobą, ale mam pytanie, jak to jest, jeśli dziecko próbujemy odpieluchować tak jak ja teraz Filipa, idzie mozolnie, powolutku. W sumie nie wiem co robię źle a co dobrze. Powiedzcie mi drogie mamy, jeśli dziecko biegające bez pieluchy zasikuje tapczany, fotele, podłogi, to normalny etap odpieluchowania?? Bo ogólnie tak u nas nie było, jednak to ja pilnowąłam kiedy F. posadzić, ale np. dzisiaj zasikał 3 różne rzeczy i wszyscy (ciocie, babcie) każą mi spowrotem założyć mu pieluchę, bo przecież nie będzie domu zasikiwał... a znajoma mama ciągle mi powtarzała, że to normalne, sam nie wiem a inna znowu, że odpuściła w takim momencie i jej mała odpieluchowała się dopiero koło 3 urodzin... więc jak ? ma zasikiwać czy nie

Karmiliśmy się 3 lata 3 miesiące i 5 dni

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Gosiu, a jak chcesz?
    U nas w domu było: robisz siku na nocnik, to siedzisz na kanapach - nie to nie. Na noc pielucha. Podłogi zasikiwane notorycznie, nigdy potem nie było takiego błysku, może jeszcze po ataku rota Meble oszczędzone moim wysiłkiem.
    W gości z pieluchą.
    Moja mama ma starą podłogę z dech, bała się, że jej zajdzie sik w szpary i młody wrócił do pieluch.
    Pełna niekonsekwencja
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Uprawnienia umieszczania postów