Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1293

Wątek: odpieluchowanie-GRUPA wsparcia :)

Mieszany widok

Chustomanka Awatar mama-donna
    Miejscowość
    Dania-Løsning, Polska-Kędzierzyn-Koźle/Nysa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magnus Zobacz posta
    Mam doświadczenia wyłącznie z przedszkolem prywatnym. Antek poszedł już odpieluchowany, ale przyjmują dzieci od 2 roku życia, niektóre w pieluchach. Podobno pod wpływem innych dzieci, te zapieluchowane szybko sie odpieluchowują. Z tego, co wiem, gdy jest info od rodzica, że dziecko jest w trakcie odpieluchowania, to panie mocno wspierają (łącznie z wycieraniem podłogi).
    Dobrze słyszeć, aczkolwiek Jula jest w tzw. somowym żlobku, gdzie u siebie w domu jej nieniek ma razem 4 dzieci. Tutaj gdzie mieszkamy nie ma obowiązku, żeby dziecko było odpieluchowane zanim pójdzie do przedszkola i dlatego obawiam się, że mnie oleje z moim pomysłem zwłaszcza, że on ma w domu wykładziny :/ i Julka też ma tak, że jak się zapomni w zabawie to i o wołaniu zapomina.
    Julia 26.02.2010 Miron 16.03.2013

Chustomanka Awatar aska.jb
    Miejscowość
    Warszawa - Tarchomin

Domyślnie

I my zaczeliśmy, bo już wstyd w pieluszce latać i... porażka na pełnej linii... To normalne dziewczyny?? Kuba skończył 2 lata w grudniu. Zdjęliśmy pieluchy, założylismy majtki i rajstopy. Kuba dał się posadzić na nocnik raz, poczytał z tatą bajeczki, posiedział z 20 minut, wstał i poszedł się bawić. Za chinskiego boga nie dał się posadzić za pół godziny, zsikal się w majtki i absolutnie nie pozwolił się dotknąć żeby go przebrać Uznałam, że poczekam bo w końcu mu będzie to mokro przeszkadzać - guzik prawda. Po 40 minutach zgarnęłam go i założyłam suche rzeczy, odwracając uwagę tak by sprzeciwu było jak najmniej.
    Normalne że takie poczatki?

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

U nas w tym wieku też tak było, najgorszy czas, jak pamiętam. "Wiem, że powinienem tak zrobić, a i tak nie zrobię." Zostawiałam suche rzeczy i mówiłam, że ma się przebrać (umiał). Po chwili się zbierał w sobie.
    Wzięłam na przeczekanie. O ile jeszcze dobrze pamiętam to po kilku dniach poszło już gładko, z wpadkami, ale do przodu.
    To, że nie jesteś teraz sama, też ma swój wpływ.
    No i jak dla mnie posiedzenie 20 minut to za dużo. Też bym potem nie chciała siadać, to cała wieczność dla dwulatka
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chustoguru Awatar gosia2809
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

aska.jb
    u nas podobnie, lata w majtkach i rajstopach, jak zasika w ogóle mu nie przeszkadza... nawet jak mocno mu się chce nie zawoła, ja widzę że już czas i jeśli się zapytam o siku, odpowie nie i nasika w majtki, jak odwrócę jego uwagę i poszepcze o nagrodzie , idziemy do toalety i załatwiamy sprawę. Tylko to ciągle ja muszę pilnować a to chyba nie o to chodzi
    jak się bardzo postaram mamy nawet cały tydzień bez zasikania, jak ciut odpuszczę pralka rusza do boju...

Karmiliśmy się 3 lata 3 miesiące i 5 dni

Chusteryczka Awatar Kilerek_81
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

u nas sucho było od 3 dni, zobaczymy dziś

Chusteryczka Awatar Kilerek_81
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Mam takie pytanie do doświadczonych w temacie mam. Czy to normalne, że odkąd Mikosz chodzi bez pieluch to sika zdecydowanie rzadziej. Na mój rozum to ok, ale mimo wszystko nie daje mi to spokoju.

Chusteryczka Awatar lemniscus
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

majka w pieluchach tez dlugo potrafila trzymac a bez generalnie zalezy ile pije i co robimy ale potrafii trzymac dluuugo czasem dluzej ode mnie
    Maja 16.08.2009
    Pola i Lena 04.06.2013

Uprawnienia umieszczania postów