Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1293

Wątek: odpieluchowanie-GRUPA wsparcia :)

Mieszany widok

Chustonówka Awatar zylcia588
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cześć dziewczyny. Nigdy nie pisałam w tym wątku. W ogóle mało się udzielam na tym forum. Jednak temat odpieluchowania jest u nas właśnie na topie więc zaczynam

Otóż 2 dni temu rozpoczęłyśmy z Hanią radykalną zmianę - zamieniłam pieluszki na majtki i tyle. I nic z tego nie wychodzi. Dziś trzeci dzień - Hanka sika gdzie popadnie, na nocniku nie siada, na nakładce siedzi 2 minuty. a sika kilkanaście razy dziennie. Nie woła ze chce tylko jak już sika to mówi że siku leci.
    Dzisiaj skapitulowałam trochę i zamiast majtek założyłam tetrę i otulacz. Hanka nic nie robi sobie z mokrej pieluchy (cały czas używaliśmy jednorazówek) wcale jej to nie przeszkadza.

Ten problem mnie przerasta. Zupełnie nie wiem jak to ugryźć. Dać sobie jeszcze spokój z tym na jakiś czas czy trwać w postanowieniu?

Chusteryczka Awatar edyta

Domyślnie

dac sobie spokoj na jakis czas i sprobowac gdy siusiac bedzie rzadziej.ja nie miałam sił na te kilkanascie siukow dziennie.jak zaczał rzadziej a wiecej to sie udało.

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zylcia588 Zobacz posta
    Cześć dziewczyny. Nigdy nie pisałam w tym wątku. W ogóle mało się udzielam na tym forum. Jednak temat odpieluchowania jest u nas właśnie na topie więc zaczynam

Otóż 2 dni temu rozpoczęłyśmy z Hanią radykalną zmianę - zamieniłam pieluszki na majtki i tyle. I nic z tego nie wychodzi. Dziś trzeci dzień - Hanka sika gdzie popadnie, na nocniku nie siada, na nakładce siedzi 2 minuty. a sika kilkanaście razy dziennie. Nie woła ze chce tylko jak już sika to mówi że siku leci.
    Dzisiaj skapitulowałam trochę i zamiast majtek założyłam tetrę i otulacz. Hanka nic nie robi sobie z mokrej pieluchy (cały czas używaliśmy jednorazówek) wcale jej to nie przeszkadza.

Ten problem mnie przerasta. Zupełnie nie wiem jak to ugryźć. Dać sobie jeszcze spokój z tym na jakiś czas czy trwać w postanowieniu?
    Czy po objawach widzisz, że jest gotowa na odpieluchowanie? Odpieluchowałam dziecko o 5 miesięcy starsze i łącznie plam na podwórku i w domu (w sumie wszystkich wpadek) było ilościowo porównywalnie do Waszych dziennych osiągnięć.

Chustonówka Awatar zylcia588
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez słoneczny_blask Zobacz posta
    Czy po objawach widzisz, że jest gotowa na odpieluchowanie? Odpieluchowałam dziecko o 5 miesięcy starsze i łącznie plam na podwórku i w domu (w sumie wszystkich wpadek) było ilościowo porównywalnie do Waszych dziennych osiągnięć.
    Tzn... Ty sądzisz, że nie jest jeszcze gotowa na odpieluchowanie - tak?
    Ja nie wiem. Myślałam że możemy spróbować ale teraz już nie wiem. Dziś po drzemce była sucha pielucha i chciałam ją wysadzić na nocnik lub kibelek to podniosła taki wrzask, jakbym ją ze skóry obdzierała a za sekundę zrobiła na podłogę i tylko trochę udało mi się złapać do kibelka.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

odpuść jej.

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

zylcia, jesli dziecko sika kilkanascie razy dziennie to gotowe nie jest. W miare dojrzewania pecherza ilosc sikow sie zmniejsza. U nas jest czasami 4-5 dziennie, czasami troche wiecej. Wiem, ile, bo po kazdym sikancu mloda sciaga pieluche, bo juz nie lubi mokro. W nocy mamy pieluchy od moze juz 5 miesiecy suche jak pieprz. Po drzemkach jesli sie trafia tez. Plus dziecko lubi chodzic bez pieluchy, ale po jakims czasie, czasami po 2-3h chce by jej zalozyc i wtedy w nia sika. Czasami chce miec pieluche caly dzien.
    Nie jest gotowa do odpieluchowania, nie usiadzie za cholere ani na nocnik, ani na nakladke, ani na sam kibelek w celu oproznienia pecherza i odbytnicy
    I luz
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Uprawnienia umieszczania postów