Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1293

Wątek: odpieluchowanie-GRUPA wsparcia :)

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

U nas pierwsze podejście do nocy bez pieluchy szybko się skończyło, bo Miś zachorował po dwóch suchych nocach i nic nie kumał, że siku, że mokro. Zaczynamy drugi raz - pierwsze dwie nocki suchutkie.

Silver, mój Michu też taki okres miał... Jak pytałam czy chce, to nie, trzymał twardo, a potem jak już chciał, to już zawory przy chodzeniu mu puszczały Było tak tylko kiedy byliśmy w domu, na wyjściach robił "przy okazji, czyli jak się rodzicom przypomniało".
    A potem przyszedł u nas nowy okres, że trzyma dłużej i sam decyduje, kiedy iść, ale wpadki już dawno nie pamiętam, nawet doczeka, jeśli łazienka zajęta, a w niej nocnik uwięziony
    Tak jakby wcześniej próbował swoje zwiększone możliwości przetestować. Wyczuć granicę.
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chusteryczka Awatar biedronki-3
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

potrzebuję dla młodego prześcieradło takie aby nie przepuszczało i żeby dziecko nie było zgrzane czyli musi jakoś oddychać
    co macie i polecacie

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Mam coś takiego http://allegro.pl/wib-ochraniacz-na-...628802329.html
    Na to daję jeszcze zwykłe prześcieradło frotte na gumce i jest git.
    Jeśli dziecko Ci się budzi przy najlżejszym szeleście, nie polecam, bo jednak ten spód troszkę słychać przy poruszaniu. Mojego Micha nie budzi wcale, jednak na początku śmiałam się strasznie, że teraz się nie może ruszyć, żeby wszyscy nie słyszeli
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Gratuluję sukcesów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja mam podkład tetro pod prześcieradłem - polecam, nie szeleści

U nas od jakiegoś miesiąca kolejny sukces - Michał chadza sam do łazienki na siku. Sam ściaga spodnie, siusia a potem.....tadaaaa zamyka klapę i spuszcza wodę.

Jeszcze kupa........................................

Chustomanka

Domyślnie

Dziewczymy pocieszcie... kupy w 99% na nocniku od dawna. Od około miesiąca mała potrafi przez pół dnia "mama siusiu, mama mocio" czyy. zrobiłam siusiu, zmień pieluszkę. Parę razy w trakcie wstrzymała i na nocnik zdążyłyśmy. Czasem woła i idzie na nocnik, w połowie drogi zawróci i woła "mocio"... Ok, mała jest mała i ma czas, ale.... padnę zaraz w nocy. Budzi się, płaczę, i chce siusiu. Robi na nocnik i śpimy dalej jakby nigdy nic.... I tak od kilku dni 1-2 razy na noc. Czy jest szansa, żeby tak małe dziecko przespało noc bez siusiu? W poprzednie lato sypiałyśmy bez pieluch ze względu na skwar, ale siusiu było nad ranem. Czy to nie objaw choroby? Jak mają Wasze dzieci?

P.S.
    wiem dziwny egzemplarz, który w nocy woła a w dzień nie

Chustomanka Awatar fizbach
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez figa84 Zobacz posta
    Dziewczymy pocieszcie... kupy w 99% na nocniku od dawna. Od około miesiąca mała potrafi przez pół dnia "mama siusiu, mama mocio" czyy. zrobiłam siusiu, zmień pieluszkę. Parę razy w trakcie wstrzymała i na nocnik zdążyłyśmy. Czasem woła i idzie na nocnik, w połowie drogi zawróci i woła "mocio"... Ok, mała jest mała i ma czas, ale.... padnę zaraz w nocy. Budzi się, płaczę, i chce siusiu. Robi na nocnik i śpimy dalej jakby nigdy nic.... I tak od kilku dni 1-2 razy na noc. Czy jest szansa, żeby tak małe dziecko przespało noc bez siusiu? W poprzednie lato sypiałyśmy bez pieluch ze względu na skwar, ale siusiu było nad ranem. Czy to nie objaw choroby? Jak mają Wasze dzieci?
    Pozwolę sobie się wtrącić

Basia od pewnego czasu trzyma siku całą noc, nawet jeśli nie chce usiąść na nocnik przed spaniem. A dwa dni temu zsikała się do łóżka trzy razy. Podejrzewam, że zjadła coś moczopędnego albo to zęby. Albo jedno i drugie Może u Was też tak jest?

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

u nas dwie noce pod rząd się nie zdarzyły ale owszem raz na dwa/ raz na trzy tygodnie zdarza się, że Młody śpi tak mocno, ze nie poinformuje a zrobi pod siebie.
    Co do nawrotów sikania w łóżko to mama mi opowiadała, ze ja za każdym razem jak pojawiało się rodzeństwo miałam trwające kilka miesięcy z rzędu conocne wpadki tak reagowałam na nowego gościa w domu.....

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fizbach Zobacz posta
    Pozwolę sobie się wtrącić

Basia od pewnego czasu trzyma siku całą noc, nawet jeśli nie chce usiąść na nocnik przed spaniem. A dwa dni temu zsikała się do łóżka trzy razy. Podejrzewam, że zjadła coś moczopędnego albo to zęby. Albo jedno i drugie Może u Was też tak jest?
    O tym nie pomyślałam. Aktualnie mała ma biegunkę i co chwila pobudka w domu, bo "pupa". Wykończona jestem, ale przynajmniej jest czyściutka i się nie odparza

Chyba muszę uciec z tego wątki i wrócić za pół roku, bo widzę, ze moja mała to jednak sporo już potrafi, choć pieluchy jej na stałe jeszcze nie ściągne.

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez biedronki-3 Zobacz posta
    potrzebuję dla młodego prześcieradło takie aby nie przepuszczało i żeby dziecko nie było zgrzane czyli musi jakoś oddychać
    co macie i polecacie
    Ja mam kocyki wełniane zalanolinowane. W poprzednie lato mała z nami spała na golasa Na kocyk kilka tetr i jest chłonno, nieprzemakalnie, oddychająco i cicho
    Ja mam kocyck tetro, ale poszukaj w domu lub u babć czegoś starszego, co moża zfilcować.

Chustomanka Awatar zanna
    Miejscowość
    Warszawa/Bemowo

Domyślnie

cześć dołączę pozwolicie
    od dni 4 puszczam Synusia po domu w majteczkach samych lub bez, od 2 dni sam siada na nocnik i sika - nie woła mnie przy tym wcale sam idzie i sika i kupy też ale to już asysta być musi, bo by nie usiedział
    ale co do wyjść i nocy - jeszcze się nie odważyłam... na drzemki dzienne trenerki mu zakładam - raz mokre raz suche są jak wstanie.
    obawiam się wyjść... jako, że nie woła tylko sam robi to siku...
    , ,

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja w czasie gdy Michał nie wołał kontrolowałam czas. Na początku z zegarkiem w ręku, biorąc poprawkę na to czy więcej pił lub zjadł sporo zupy, kisiel itp. Na dworze jak przychodził oczekiwany czas po prostu wysadzałam. Albo zrobił albo i nie wiadomo. Co jakis czas ponawiałam próbę.
    Oczywiście nosiłam dwie zmiany ubranek ....
    Musze przyznać że to mobilizowanie go do podlania krzaczków szybko dało efekty

Chustofanka Awatar grazynajac
    Miejscowość
    60 do Poznania

Domyślnie

Dziewczyny ja też potrzebuję pomocy. Moja Zośka woła i załatwia wszystkie potrzeby na nocnik - ale tylko na nocnik. Nie ma mowy o ubikacji o wiaderku czy o natrzymaniu na dworze. Na ogród chodzimy z nocnikiem, do babci z nocnikiem ale co dalej, od września pójdzie do przedszkola i co też z nocnikiem?

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grazynajac Zobacz posta
    Dziewczyny ja też potrzebuję pomocy. Moja Zośka woła i załatwia wszystkie potrzeby na nocnik - ale tylko na nocnik. Nie ma mowy o ubikacji o wiaderku czy o natrzymaniu na dworze. Na ogród chodzimy z nocnikiem, do babci z nocnikiem ale co dalej, od września pójdzie do przedszkola i co też z nocnikiem?
    Może w przedszkolu jest nocnik? Znam jedno, gdzie są, ale tam przyjmują od 2 lat. A widziała, jak ty siusiasz? Może się wtedy oswoi? A i czy siusia na nocnik w pokoju czy w łazience? Może dla niej łazienki straszne?

Uprawnienia umieszczania postów