Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1293

Wątek: odpieluchowanie-GRUPA wsparcia :)

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

mimka ależ masz fantastyczna pamięć tak to mój ten bezbajkowy ( wciąż). Choć nagrodą za siku w nocnik lub w łazience była jedna zajawka reklamowa. Bajek nie lubi ale reklamy jak najbardziej. reklamy na siku, mzk na kupę i obyło się bez przekupstw słodyczowych
    Gdybym miała dobrą pamięć to bym napisała, która Forowiczka pisała o załatwianiu potrzeb do wanny. Ponoć to był milowy krok do nauki czystości

Chusteryczka Awatar mimka
    Miejscowość
    Francja póki co...

Domyślnie

ewinka
    o, to się podbuduję, że mam dobrą pamięć, bo to jeden z moich (wielu) kompleksów.

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

A ja mam pytanie do mam, które odpieluchowały na noc: ile najwięcej razy przebieraliście się w suche ubranka = ile zmian piżamek i pościeli będzie potrzeba?
    Jak rozwiązałyście problem sikania w nocy, kiedy dziecko samo się budzi? Przychodzi do Was czy ma nocnik obok?
    Miś śpi 10 godzin cięgiem i nie budzi się na siku, ale coraz częściej wstaje z suchą pieluszką.
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

u mnie było dziwacznie. Najpierw suche noce a potem dni. Przebierałam raz na kilka dni ( tylko raz koło 1.00). Kiedy o 1.00 postanowiłam wysadzać Michał sie zbiesił i przestał sikać w nocy, ewentualnie raz na jakis czas budzi mnie i idziemy do łazienki. Od 2,4 roku życia wpadka jest raz na dwa/trzy tygodnie. Zasadą nr 1 jest odsiusianie przed spaniem około 21.00 i do 8.00 jest sucho. Co do nocnika to trzymałam w pokoju, bo na początku gdy mnie obudzil w nocy to wiedziałam że siknie lada chwila. Za jakiś czas gdy pokazał mi że potrafi się zmobilizowac i przytrzymać chadzamy do łazienki ( ale jest to bardzo rzadki proceder.
    No w każdym razie u nas nie było mowy na odsiusianie przez sen

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

no i wykrakałam sobie....właśnie miałam pobudkę

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Uuuu, nie zazdroszczę...
    Zbieram się psychicznie Dziś jadę kupić piżamkę ze spodniami i... trzeba będzie zdjąć pieluchę.
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Trzymam kciuki! Skoro potrafi przespac 10 godzin bez siusiania to juz jest dobrze

Mój identycznie: śpi od 21.30 do 7.30/8.00 i poza sporadycznymi przypadkami ( jak dzisiaj w nocy) śpi nie wzruszony. Jest to i ulga i oszczędność

daj znać jak Pociecha przyjmie zmiany

Chustonoszka Awatar gabi0308
    Miejscowość
    Jarosław/Dębica/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AS Zobacz posta
    Miś śpi 10 godzin cięgiem i nie budzi się na siku, ale coraz częściej wstaje z suchą pieluszką.
    Ja miałam (tzn. franiu miał) drugą noc bez pieluchy - i sucho. Do tej pory spał w pieluszce, jednak od jakiegoś czasu pielucha rano była sucha. Mam nieprzemakalną podkładkę pod prześcieradłem, przygotowaną piżamkę gdyby jednak wpadka.
    Kiedy wstaję do Zuzi na karmienie to sprawdzam czy oby Franiu ma sucho. On należny do tego typu facetów, że z lenistwa woli spać w zimnej i mokrej pościeli, niż się obudzić i współpracować przy przebieraniu.
    I co najważniejsze jest z siebie bardzo dumy i mówi ze śpi jak TATA bez pieluchy

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

pierwsza noc sucha
    i

Chusteryczka Awatar lemniscus
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

u nas od 2 dni pieluszka rano sucha mimo ze maja je cycusia w noocy ze 3 x ostatni sik o 21 poranny o 7-8
    proby wysadzenia jak sie przebudza konczyly sie awantura o cycy a ppo jedzeniu juz spie
    w dzien bez piel od msc
    Maja 16.08.2009
    Pola i Lena 04.06.2013

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Lemniscus, pięknie! Życzymy więcej sukcesów
    U nas druga noc sucha
    i

Uprawnienia umieszczania postów