Pokaż wyniki od 1 do 20 z 1293

Wątek: odpieluchowanie-GRUPA wsparcia :)

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ummS Zobacz posta
    od soboty Olo jest bez pieluchy. Jak się go posadzi (zachęci) na toaletę to robi siku/kupę. Natomiast w ferworze zabawy nie korzysta z propozycji i leci po nogach/do majtek. W domu i koloicy to nie jest problem, natomiast w sobotę idziemy na wesele... Nie mam jeszcze trenerek (jest w trakcie zakupu). Co robić? Zakładanie pieluchy jednorazowej nie wchodzi w grę (nie chce już zakładać), ewentulanie wielu (w nocy zakładam mu kieszonkę z jednym wkładem (wciągam jak majtki)). Co radzicie?
    A moze to samo co na noc?

U nas kolejna noc sucho, ale nadal w trenerkach. Nie wiem kiedy odpuścić zupełnie? Za to zaczęły sie mega protesty w ciagu dnia. Trzeba Grubcia namawiać okropnie na siadanie na nocnik. Ostatecznie wygląda to tak, ze ja odpuszczam, bo go nie chce zmuszać, a on potrafi wytrzymac 4 godziny np bez siusiania. I potem robi pol nocnika

Sent from my iPad using Tapatalk

Chustomanka Awatar Agatek
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Czy to długo 4 godziny?
    U mojej prawie 3 latki to norma a jak mocno zajęta to i dłużej.
    Na zasadzie ryzyk fizyk odstawilabym trenerki; )
    Córka chyba z miesiąc jeszcze "posikiwala"
    sporadycznie.
    :sierpień 2013, i !marzec 2015

Chusteryczka Awatar czyżyk
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kornflejka Zobacz posta
    A moze to samo co na noc?

Trzeba Grubcia namawiać okropnie na siadanie na nocnik. Ostatecznie wygląda to tak, ze ja odpuszczam, bo go nie chce zmuszać, a on potrafi wytrzymac 4 godziny np bez siusiania. I potem robi pol nocnika

Może spróbuj z sikaniem na stojąco. Mój w pewnym okresie sikał tylko na stojąco. Mam takie małe wiaderko i do niego sikał Teraz już daje radę do toalety bez podstawki, ale często sika też na nocnik. Tyle, że już w większości przypadków nie potrzebuje mojej pomocy, więc pewnie szybciej mu zrobić na nocnik niż do toalety.

Chustoholiczka Awatar kornflejka
    Miejscowość
    Portugalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czyżyk Zobacz posta
    Może spróbuj z sikaniem na stojąco. Mój w pewnym okresie sikał tylko na stojąco. Mam takie małe wiaderko i do niego sikał Teraz już daje radę do toalety bez podstawki, ale często sika też na nocnik. Tyle, że już w większości przypadków nie potrzebuje mojej pomocy, więc pewnie szybciej mu zrobić na nocnik niż do toalety.
    Nie no on w ogóle nie chce. Ani na stojąco, ani na siedząco, ani do dorosłego kibelka ani na nocnik. Po prostu twierdzi, że nie chce sikać

W sumie z tymi trenerkami na noc to taki mój wymysł. Nie wiem. Może faktycznie mu nie zakładać...

Chusteryczka Awatar czyżyk
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kornflejka Zobacz posta
    Nie no on w ogóle nie chce. Ani na stojąco, ani na siedząco, ani do dorosłego kibelka ani na nocnik. Po prostu twierdzi, że nie chce sikać

W sumie z tymi trenerkami na noc to taki mój wymysł. Nie wiem. Może faktycznie mu nie zakładać...

Aha, to źle Cię zrozumiałam

Uprawnienia umieszczania postów