Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26

Wątek: a miała się do noszenia przyzwyczaić!!!

Chustoholiczka

Domyślnie a miała się do noszenia przyzwyczaić!!!

Kiedy zaczynałam nosić Stefcie to na porzadku dziennym były sugestie zyczliwych mam,ze one by nie nosiły,bo dziecko sie przyzwyczai. Zazwyczaj zbywałam to zartem,ze to nic, bo bede ja nosic do "osiemnastki" a jak dobrze pojdzie to tylko do gimnazujm.

A tu co????

Pytam sie, co zle zrobiłam???Za mało,za dużo nosiłam? Nie w takiej chuście, nie w takim wiazaniu????

Bo odkat Stef rok skonczyła, to do chusty juz isc nie chce. Ewentualnie klkowej,no i jak jest spiaca to ewentualnie nosidło,byle luzne w dodatku.

I teraz do kogo reklamacje złozyc? MIała sie przyzwyczaic? A nie przyzwyczaiła sie? Gdzie zrobiłam bład?
    Z takim zapytaniem sie zwracam do wszystkich "doswiadczonych" w kwestii przyzyczajenia.

Czy to sie jeszcze da naprawic? Mam w szafie tyle pieknnych chust.....

Chustofanka Awatar mamaLiwii
    Miejscowość
    kraków

Domyślnie

hehe dobre juz sie chyba nie da nic zrobic

mi tez mówili,że sie przyzwyczai
    Katarzyna-Mama Liwii Walentynkowej niespodzianki oraz mamuśka pływającego grzecznie w brzuszku Adama

Chustonoszka
    Miejscowość
    Berlin/Lodz

Domyślnie

*cichutki szept*
    zrobic sobie nowe... moze ono sie przyzwyczai?
    Gosia

Alizée Nicole (12.11.2003)
    Lara Katharina (11.11.2010)

Chustomanka Awatar lawendax
    Miejscowość
    GDAŃSK

Domyślnie

Nata a może to jej minie...
    Mati - 19 kwietnia 2005
    Lilianka - 04 stycznia 2009

www.MamaZen.pl - CHUSTY:
    Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.

Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustomanka Awatar Jagienka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

u nas było podobnie. Antosia miała rok i dwa miesiące, jak odmówiła motania. Akurat wtedy zaczynała chodzić i noszenie nie było już atrakcyjne. Próbowałam jeszcze co jakiś czas, ale bezskutecznie...
    Może to tak, jak w koncepcji kontinuum - dziecko potrzebuje być noszone do czasu gdy samodzielnie zaczyna "wyruszać w świat" czyli raczkować, chodzić...
    "To zadziwiające ale jesteśmy jedynymi ssakami na świecie które chcą wyrzucić swoje małe z legowiska"
    (Prof. Włodzimierz Fijałkowski - twórca Polskiej Szkoły Rodzenia)

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie

Nata a ja Tobie przepowiadam !
    Stefcia do chust wróci !
    Jak mi Iwona przepowiadała tak tez sie stało

maluchy maja taki czas zauwazyłam że cholerniki uciekają od chust a nam serce krwawi
    Przezywałam to z Dymciem ale (dzieki ci boziu kochana) po kilku miesiącach powrócił do Dymona pieszczocha chustowego
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

potwierdzam za Biedronką, znam osobiście chuściocha, który się na powrót zachustował gdzieś w okolicach dwóch lat, bodajże?
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chusteryczka Awatar djdag
    Miejscowość
    Poznań/Kiekrz

Domyślnie

ja cały czas się łudzę, że Marcie się odmieni, bo teraz to ja ją błagać prawie muszę!

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

hehe dobre
    naszczescie Tygrysiatko lubi byc noszone
    smieje sie ledwo ja na plecy wkladam
    martwi mnie to ze pewnie juz nie dlugo nie da sie nosic
    a widokow na nowego chusciocha na razie nie mam
    Ostatnio edytowane przez Janis Joplin ; 19-04-2010 o 20:46

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biedronka Zobacz posta
    Nata a ja Tobie przepowiadam !
    Stefcia do chust wróci !
    Jak mi Iwona przepowiadała tak tez sie stało

maluchy maja taki czas zauwazyłam że cholerniki uciekają od chust a nam serce krwawi
    Przezywałam to z Dymciem ale (dzieki ci boziu kochana) po kilku miesiącach powrócił do Dymona pieszczocha chustowego
    Potwierdzam! Moja Lena w okolicach roku na widok chusty krzyczała NIE NIE i na wózek pokazywała (o matko, mam nadzieję, ze Mucha nie czyta).
    Teraz ma 20 miesięcy i przytula się do pleców, żeby ją zamotać A starsze podobno jeszcze bardziej chcą, Sylwik mi opowiadała, jak jej starsza ręcę pod chuste chowa, żeby się tulic do mamy

Tak, że Nata, nie bój żaby
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chusteryczka Awatar IwontaG
    Miejscowość
    Sandomierz

Domyślnie

Ja Ci Natalia mówię, że wróci do szmatki już za chwileczkę, niech się nacieszy chodzeniem, upadaniem i wróci, moja też uciekała na widok chusty gdzie pieprz rośnie, a potem się jej odwidziało i "oppa" wołała, a wcześniej zapytaj Rzufikowej jakich podstępów używałam , głosno się nie przyznam.

Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pszczoła Zobacz posta
    A starsze podobno jeszcze bardziej chcą, Sylwik mi opowiadała, jak jej starsza ręcę pod chuste chowa, żeby się tulic do mamy

Tak, że Nata, nie bój żaby
    oj tak jest !!
    Jasiu mimo że 4 lata z kawałkiem ma to jest większy chuścioch momentami niż Dymon . Potrafi zasnąć w chuście na plecach jak coś robie .Albo przynosi mi swoją chustę w klocki lego ( lana w ludziki ) i mówi " Mamusiu chce do chusty "
    czesto tez mówi "mamusiu chce do chusty na brzuszek " ale niedaje rady już bo sie wbijam w ziemię z takim klocem w kieszonce ahhaahha
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chustomanka Awatar ifinoe
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

bodajże dwóch, jeśli to o nas mowa ...w każdym razie miałyśmy ponad pół roku przerwy w noszeniu, ale teraz moja duża panna wciąż bardzo chętnie wskakuje do chusty

Cytat Zamieszczone przez zosinamama Zobacz posta
    potwierdzam za Biedronką, znam osobiście chuściocha, który się na powrót zachustował gdzieś w okolicach dwóch lat, bodajże?
    Październikowa plepla 2007
    Październikowy przeszkodnik 2012

Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez IwontaG Zobacz posta
    Ja Ci Natalia mówię, że wróci do szmatki już za chwileczkę, niech się nacieszy chodzeniem, upadaniem i wróci, moja też uciekała na widok chusty gdzie pieprz rośnie, a potem się jej odwidziało i "oppa" wołała, a wcześniej zapytaj Rzufikowej jakich podstępów używałam , głosno się nie przyznam.

Jak Tobie Iwona napisała to ty idz spac spokojnie
    tak też sie stanie

Chustoholiczka Awatar Agut
    Miejscowość
    okolice Grodziska M.

Domyślnie

o ranyyyyyyyy kurczeeeee u mnie chyba to samo dzis mi maly dał tak popalić na spacerze ze uciekałam do domu w te pędy
    rany on ostatnio woli wózek .... poważnie....... siedzi sobie jak krol i zaczepia wszystkie pieski i ptaszki i podrywa kobitki i panów zreszta też, swym czarującym uśmiechem... chusta fajna ale na wieczór do zaśnięcia, buuuuu mam nadzieje,ze jednak wszystko wróci do normalnosci bo cholera 3 nowe chustowe nabytki do mnie jadą!
    przepraszam Nata ze tak sie podczepiłam pod Twój temat!
    nooo i życze Tobie i sobie też aby wszystko wróciło do normalnosci hehehe

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ifinoe Zobacz posta
    bodajże dwóch, jeśli to o nas mowa ...w każdym razie miałyśmy ponad pół roku przerwy w noszeniu, ale teraz moja duża panna wciąż bardzo chętnie wskakuje do chusty
    o tak, tak, no właśnie
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

dzięki Ci Nato za ten wątek! Właśnie miałam szukać podobnego, bo u mnie normalnie to samo zwiewa z krzykiem jak chustę zobaczy i skubany dzięki temu nauczył się mówić nie
    I tak jak u Agut, chce do wózka to moje chustowe od urodzenia dziecko
    i, to naprawdę pocieszające, że może jeszcze zatęsknić za chustą i wrócić pokornie na moje plecy

Chusteryczka Awatar beannshi
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

Moja Hanka uciekla z chusty jak troche ponad rok miala. A teraz jak widzi chuste to piszczy z radosci. Kaze sie nosic w 2x, na plecach w kolkowej. Przytula sie i mruczy Tylko mi juz kolana trzeszca he he he
    "W warunkach wolnorynkowych dyktat gustu większości prowadzi do dominacji rzeczy miernych i tandetnych." Cz.M.

Chustomanka Awatar pulcheria
    Miejscowość
    Zabrze

Domyślnie

Potwierdzam!!!
    Moje dziecię odkąd nauczyło się chodzić odmówiło noszenia. Przez ponad pół roku nosiłam ją baaardzo sporadycznie, autentycznie nie chciała, wołała "nie", uciekała itp. a od mniej więcej dwóch miesięcy mamy absolutny renesans chustowy ) Młoda ma obecnie 2 lata i miesiąc. Lubi i na plecach i z przodu i kółkową i sama się dopomina noszenia
    Ostatnio edytowane przez pulcheria ; 19-04-2010 o 22:16 Powód: literówka
    Ania, mama Jaśka (26.08.04), Zuzi (14.03.08), Jagódki (18.04.16) i Józia (31.01.19)

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

...
    Ostatnio edytowane przez słoneczny_blask ; 01-01-2014 o 14:37

Uprawnienia umieszczania postów