Pokaż wyniki od 1 do 20 z 27

Wątek: MT czy wózek na wycieczkę do Paryża?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Lena_a
    Miejscowość
    Józefin k/Chełma

Domyślnie MT czy wózek na wycieczkę do Paryża?

Szukałam, naprawdę szukałam

Lecimy na tydzień do Paryża, na zwiedzanie, łażenie po mieście. I chcę zapytać doświadczonych w tym temacie, co byście poradziły dla 1,5 rocznego dziecka: chustę, MT czy wózek? Maja waży ok 11 kg, nie jest to wielki ciężar ale całodzienne noszenie dałoby nam się pewnie we znaki. Bije się z myślami, bo nie wiem czy samo nosidło zda egzamin, a a drugiej strony czy nie będziemy targać spacerówki na darmo.
    Poradźcie mądre głowy.
    Agnieszka - mama Dawida (26.05.1995) i Majeczki (26.09.2008)

Chusteryczka Awatar hexi
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

tylko raz na wyjazd zabralam wozek.... w drodze powrotnej maz o malo go nie zostawil na lotnisku - mielismy go absolutnie dosc - ani rzu sie nie przydl a trzeba bylo go targac...
    teraz z dwoma chlopakami sie wybieramy z chustami
    tobie polecalabym chuste i/lub ergonomika

DB PBC

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

my mamy coreczke w tym samym wieku co Ty
    latajac do Polski bierzemy chuste + MT
    nigdy nie bralismy wozka - jak dla nas zbedny balast
    duzo mam podrozuje tylko z chustami

Chusteryczka Awatar m.m.

Domyślnie

do Paryża? chusta albo mt. z wózkiem nie da się podróżować metrem a bez podróży metrem nie da się zobaczyc Paryża gdzie się zatrzymujecie?
    Duży 12.06.2000 i Malutka 09.09.2008.

Miejscowość
    Józefin k/Chełma

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myszamisiowa Zobacz posta
    do Paryża? chusta albo mt. z wózkiem nie da się podróżować metrem a bez podróży metrem nie da się zobaczyc Paryża gdzie się zatrzymujecie?
    U koleżanki w Colombes. No metro to podstawa - wiem (zwiedzałam już tak Paryż, ale bez dzieci. Mąż obiecał,że w Paryżu da się zamotać (do tej pory nie nosił).
    O wikt sami musimy się martwić więc trochę mnie przerażają zakupy: dźwiganie reklamówek i Mai na plecach.

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Zabrałabym MT i wózek (jezeli używacie go na codzień ) Na lotnisku nie ma z nim większego kłopotu.Oddajecie go przed wejściem do samolotu

Wiele stacji metra ma windy,Luwr i wieza także
    Oczywiście z MT możecie więcej zobaczyć,wejść do katedry,muzeum..spacerować swobodnie uliczkami
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Chusteryczka

Domyślnie

A ja szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie noszenia cały dzień półroczniaka. Ale jeśli nie jedziesz sama to można się wymieniać. Wózek wkurzający raczej chociaż można oprócz dziecka balast wszelkiego rodzaju powrzucać

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Paryż od krakowa czy warszawy niewiele się różni (hi hi poza tym ze pieknijszy jest no ale miasto to miasto) wiec ja nie bralabym wózka. Dla mnie Wozek przydaje się tylko i wyłącznie jak jadę gdzieś sama z dwójka dzieci na tydzień, gdzie trzeba chodzić w trasy- typu nad morze. Do miasta absolutnie tylko chusta/ergo.

Ne wiem jak bardzo wygodnie wam jest w waszym mt, ale ja wzielabym to co najbardziej lubicie i coś drugiego. U mnie byłaby to pewnie manduka ew bondek i koniecznie chusta- nawet jak ramiona bolą od ergo/mt to w chuscie można zawiazac inaczej u już nie bola

Cytat Zamieszczone przez Lena_a Zobacz posta
    Szukałam, naprawdę szukałam

Lecimy na tydzień do Paryża, na zwiedzanie, łażenie po mieście. I chcę zapytać doświadczonych w tym temacie, co byście poradziły dla 1,5 rocznego dziecka: chustę, MT czy wózek? Maja waży ok 11 kg, nie jest to wielki ciężar ale całodzienne noszenie dałoby nam się pewnie we znaki. Bije się z myślami, bo nie wiem czy samo nosidło zda egzamin, a a drugiej strony czy nie będziemy targać spacerówki na darmo.
    Poradźcie mądre głowy.

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Domyślnie

Ze względu na wygodę wzięłabym nosidło lub chustę. Z wózkiem będzie ciężko - jak w każdym innym mieście.

Moim zdaniem to nie sposób transportu jest najistotniejszy ale logistyka. Macie dziecko w takim wszędobylskim wieku, że ciężko będzie z nim pozwiedzać. Mniej spi i pewnie chętniej wybiera inny kierunek zwiedzania inny niż rodzice?

Powodzenia i przyjemnosci i... czekamy na fotorelację
    moje miejsce wirtualne Petit bon ton

Chustoholiczka

Domyślnie

wlasnie wrocilam z Pryza. Jak planujesz metrem zwiedzac, to tylko mt. schody,schody,schody...

Miejscowość
    Józefin k/Chełma

Domyślnie

A oto fotorelacja z Paryża (bo wątek byłby nieważny; ale też dla tych, którzy wybierają się na dłuższe wyprawy i maja dylemat czy brać wózek czy MT ):

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

a jak Dawid był zmęczony to tata go trochę nosił?
    http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
    http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

Uprawnienia umieszczania postów