Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: co zabrać nad morze?

Chustomanka
    Miejscowość
    Poznań/Wronki

Domyślnie

Mam porównanie - wakacje wózkowe i bezwózkowe. Na pierwszych byliśmy z gondolą, nie znaliśmy chust (mieliśmy bebelulu lulu - nie wygodna była i nie używaliśmy). Weronika miała ok 5 m-cy. Gondola przydała się do spania - ale ona łóżeczkowe dziecko. Po plaży wózek służył jako transporter - mąż pchał i przeklinał. A mamy duże pompowane koła - każde inne utknęłyby w tym piachu na wejściu. Umęczyliśmy się z nim niemożliwie.
    Kolejne wakacje całkowicie bezwózkowe, Weronika miała ok 1,5 roku - mała spała w łóżeczku turystycznym. Mieliśmy długą wiązankę i MT. Nosiliśmy na zmianę - choć więcej mąż. Trochę chodziła samodzielnie. Pogoda była paskudna i zmienna, więc plecak mieliśmy obładowany, ale pakowaliśmy się w bardziej przemyślany sposób i było lepiej - z tym, że mój mąż zdecydowanie woli nosić plecaki nawet ciężkie, niż targać w rękach lub pchać wielachny wózek. Długa wiązanka przydała się jako parawan - wystarczyło znaleźć kije oraz jako kocyk.
    Obydwoje jesteśmy zdecydowanie bardziej zadowoleni z bezwózkowych wakacji

W tym roku pojedziemy podobnie jak Wy: z dwulatkiem i maluszkiem 3-4 m-ce. Na pewno bezwózkowo. Weronika dużo chodzi, ewentualnie wskoczy w MT. Ja wezmę malucha w długą. Do tego plecaki i będziemy mobilni
    Weronika (2008) Wojciech (2010) Witold (2013)

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

super opienie, wielkie dzięki. Karolcia, napisz jakie masz MT, myśle, żeby kupić dla starszego.

Uprawnienia umieszczania postów