Pokaż wyniki od 1 do 20 z 121

Wątek: Ulotki propagujące pieluszki wielorazowe - kto chętny do recenzowania proszę o adres @ na PW

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

I ja bardzo proszę
    erithacus małpa tlen kropka pl

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Dobra, przeczytałąm i zaraz tak na gorąco pierwsze wrażenia.

Ogólnie super. Krótko, zwięźle i na temat. Więcej informacji nie jest tam potrzebnych.
    Z uwag:
    Śliczne, praktyczne, no i zdrowe!

ja bym wyrzuciła "no".

Pierwsze skojarzenie, jakie Ci się nasunęło na widok tej ulotki, to zapewne znana z dzieciństwa tetra i myśl – o nie! nie będę się męczyć z praniem, prasowaniem, gotowaniem, moczeniem, suszeniem, kupię pieluchy jednorazowe i po problemie?

Wielka litera, kropka zmiast przecinka, bez znaku zapytania

W akapicie "Jak dbać...?"
    - niepotrzebnie o papierku, nie będzie wiadomo o co chodzi
    - zamiast "nie trzeba ich moczyć", może lepiej napisać "nie należy"
    - lepiej też nie pisać o proszku antybakteryjnym, to może odstraszyć
    - koniecznie dopisać o tym, żeby używać 1/3 albo 1/2 dawki proszku

W rodzajach pieluch dobrze byłoby wspomnieć, że warstwa nieprzemakalna, to nie żadna ceratka, tylko specjalny, nowoczesny, oddychający materiał.

Z moich uwag to wszystko. Mam nadzieję, że się nie pogniewasz.

PS. Konopi chyba z jednym i na końcu.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erithacus Zobacz posta
    Mam nadzieję, że się nie pogniewasz.

PS. Konopi chyba z jednym i na końcu.

A dostałaś wersję z dwoma? To piękny przykład, że jednak nie panuję nad wszystkimi wersjami swoimi i "cudzymi" Wszak sama się o uwagi napraszałam - to się nie pogniewam (chyba)

Bardzo dziękuję za wszelkie opinie, ale przyznam, że wiele z nich jest sprzecznych typu "koniecznie napisz że..." albo "absolutnie nie pisz..." także trzeba będzie jakiś kompromis wypracować, edytować i zmieniać na swoje potrzeby można sobie do woli (chyba że ktoś zechce na tym zarobić - to się nie zgadzam bez procenta nawet skromnego ) także jak komuś coś nie pasi to delete i po sprawie

Kropki, kreski, justowanie, literówki itd będą czyszczone, tak samo jak czcionka, kolumny, marginesy itepe. W sumie powinna być najpierw wersja po jakiejś ludzkiej korekcie a potem opinie ale urodziło się to dziecko w trakcie poczęcia że tak powiem, to swoje w inkubatorze poleżeć musi

To jutro się tym wszystkim zajmę (chyba...)

A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

też bym prosiła na @ w sygnaturze.

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

Dzięki. Fajne, ale ja bym chyba wolała żeby było wyjaśnione też co to PUL, skoro taka nazwa została użyta i w tej samej kolumnie napisałabym opcjonalnie o papierku na kupkę, który spuszcza się w toalecie wraz z zawartością. Moze zdjęcia wszystkich typów pieluch dałyby sklepy wymienione w ulotce. W końcu to reklama dla nich.
    Podobałoby mi się porównanie w tabelce kosztów i w drugiej tabelce coś takiego jak jednorazówka odparza, wielorazówka nie, jednorazówka ma chemię, wielorazówka nie, jednorazówka wygląda zawsze tak samo, wielorazówka jest kolorowa. Ale może to tylko ja lubię tabelki

Chustofanka Awatar jul-kaa
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Jak skończycie pisać (ja się nie włączam, bo się nie znam), to mogę zredagować treść

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul-kaa Zobacz posta
    Jak skończycie pisać (ja się nie włączam, bo się nie znam), to mogę zredagować treść
    Dzięki! Się zgłoszę
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

Chodzimy z synkiem do małej przychodni, gdzie jest jedna pediatra i była zachwycona dziś pieluszkami wielo. Myślę, że nie byłoby problemów z zostawieniem ulotek.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez słoneczny_blask Zobacz posta
    Podobałoby mi się porównanie w tabelce kosztów i w drugiej tabelce coś takiego jak jednorazówka odparza, wielorazówka nie, jednorazówka ma chemię, wielorazówka nie, jednorazówka wygląda zawsze tak samo, wielorazówka jest kolorowa. Ale może to tylko ja lubię tabelki
    Ja bym tabelki kosztów nie robiła, ludzie raczej wierzą, że wielo wychodzą dużo taniej, raczej przeraża ich to pranie i babranie się w kupkach, ciągle tylko słyszę: "chce ci się?"

Chustofanka Awatar jul-kaa
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pasqda Zobacz posta
    Ja bym tabelki kosztów nie robiła, ludzie raczej wierzą, że wielo wychodzą dużo taniej, raczej przeraża ich to pranie i babranie się w kupkach, ciągle tylko słyszę: "chce ci się?"
    Oj nie, nie wierzą, porównują koszty prania: wody, proszku, prądu itp. I wychodzi im też, że przez to pranie wielo nie jest eko. Poza tym rzeczywiście koszt jednej nowej pieluchy jest przytłaczający i trzeba pokazać, że to się amortyzuje.

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

wysłałam pw z adresem.

To prawda, co pisze jul-kaa- ludzie nie wierzą, że są tańsze, nawet mój M. nie bardzo wierzy
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Mi też się jednak wydaje, że koszty się porównuje. Słyszałam już, że jak robię pranie dodatkowo to na pewno się nie opłaca. Koszty powinny być też realne: zużycie na 60-90 stopni (tu z reguły pralki ładnie ciągną) + dodatkowe płukania, a jak na 40 to koszt środka antybakteryjnego.
    Przydałyby się zdjęcia - przecież kieszonki pul we wzorki są takie piękne.
    Samo zdrowie i ekologia do wielu nie przemówi.
    Może coś jeszcze, że polar działa, że nie czuć wilgoci i że można wybrać czy dziecko ma czuć (żeby sygnalizować) czy nie.
    Forma mi się podoba, bardzo czytelna jest.

Uprawnienia umieszczania postów