Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 121

Wątek: Ulotki propagujące pieluszki wielorazowe - kto chętny do recenzowania proszę o adres @ na PW

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Pewnie, że się podzielę, w końcu wszystkim nam chodzi o jedno, o rozpropagowanie wielo, prawda?
    A chciałabym, żeby taka ulotka, to były informacje o wielorazówkach w pigułce, jeśli tak można rzec.
    Krótko, zwięźle i na temat.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chustonoszka Awatar czarna_agis
    Miejscowość
    już Wilanów Niski:)

Domyślnie

Też bym była taką ulotką zainteresowana.
    Większość osób, którym wspomnę o wielo, robi takie oczy, jakbym conajmniej spadła z Księżyca.
    Agnieszka, mama Kaliny (3.12.2008), kobieta wyjątkowego mężczyzny

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Baaardzo potrzebna jest taka ulotka! Ja juz sobie przygotowalam komplet ulotek chustowych, do zestawu brakuje mi pieluchowych... Poki co, uswiadamiam kolezanki z pracy, ktorym pokazuje co piekniejsze kaski (dzis przyszedl Fuzzi Bunz kwiatkowy i otulaczyki Bambino Mio) - nie moga sie nadziwic...
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Chustofanka Awatar ekomummy
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Super pomysł! Przygotuje też trochę informacji. Zastanawiam się czy pierwsza ulotka nie powinna być bardziej ogólna. Tzn informacje na temat dlaczego wielo, aspekty zdrowotne, ekologiczne, ekonomiczne oraz rozwianie mitów. Moze rodzaje pieluszek zostawić na inną ulotkę (np. pieluchy wielorazowe cześć 2 ? Informacje na temat rodzajów pieluszek wielorazowych mogą wydać się skomplikowane???
    Mama Adasia, 2007, Natalii 2009 i Lilianki 2014

www.ekomaluch.pl
    www.wielorazowepieluszki.pl
    www.kidstyle.pl

Chustofanka Awatar sza

Domyślnie

o, będę śledzić temat, bo właśnie pracuję nad broszurą promującą wielorazówki, która będzie zostawiana w przychodniach, szkołach rodzenia i innych mamowo/dzieciowych miejscach w Opolu. Dostałyśmy kasę z Urzędu Miasta na wydrukowanie 1000 sztuk takiej broszury (8 stron, na papierze z recyklingu), ale będzie gotowa dopiero na jesieni, bo w środku mają się znaleźć zdjęcia opolskich dzieciaków w wielorazówkach. Chcę, żeby to był właśnie krótki poradnik - jakie są rodzaje pieluch wielo, od czego zacząć, zalety i wady w porównaniu z jednorazówkami, w czym prać, gdzie kupić. Zwięźle, przystępnie, no i bez reklam. Broszura będzie dostępna w PDFie także od ściągnięcia. Jeśli macie jakieś materiały, które można by wykorzystać w takiej publikacji, to podzielcie się
    Więcej o projekcie Eko-bobas tu: http://opole.gazeta.pl/opole/1,35114..._pieluchy.html .

Chustomanka

Domyślnie

Ale świetnie! Może nam by się też udało zorganizować fundusze na wydrukowanie tej ulotki ogólnopolskiej?
    Ja w kółko tłumaczę znajomym po kolei od początku i każdemu z osobna i jedna ulotka by mi ułatwiła zycie

Chustofanka Awatar sza

Domyślnie

fajnie by było rozszerzyc dobrą nowinę na całą Polskę
    ph78 - a mogę się zwrócić do ciebie później, jak będę potrzebować pomocy z graficznym opracowaniem tekstu i przygotowaniem do druku? Z góry dzięki

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

sza, no Wasz projekt też był tu inspiracją, w sumie liczyłam, ze to od Ciebie będzie co zgapić

O projekcie Olgi możecie poczytać na jej blogu http://mamowo.blogspot.com/2010/04/eko-bobas.html - może to też kogoś zachęci do złożenia podobnego wniosku w innych regionach?

Tak sobie myślałam - czy oprócz tych zajęć w szkołach rodzenia nie zorganizować jakiegoś spotkania dla położnych i pediatrów? Niech też wiedzą z czym to się je, no i może potem polecą na uczulone pampersami pupy chociażby... To zawsze lepiej brzmi jak o czymś opowiada ktoś w białym kitlu a nie nawiedzone mamuśki

Ja ze swojej strony postaram się opracować do do poniedziałku i zobaczymy, czy coś z tego będzie...
    W każdym razie jak kto co tam miętoli w domu a ma pomysł na tekst/projekt zapraszam do współpracy!
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustofanka Awatar sza

Domyślnie

Mayka, to może przynieś na kangury w niedzielę albo mailem mi wyślij, jak coś wymyslisz. Ja chciałam przetłumaczyć kawałek czeskiej ulotki na ten temat, która wydali kilk alat temu z okazji Tygodnia Prawdziwych Pieluszek: http://www.goreal.org.uk/what-s-on
    Właściwie to może właśnie jest dobry czas na pierwsze spotkanie informacyjne, skoro jest ten Tydzień Pieluch ( od 26.04 - 2.05)? Kurczę, muszę z Anką pogadać...

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Olgo, daj tylko znać a ja lecę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    sza, no Wasz projekt też był tu inspiracją, w sumie liczyłam, ze to od Ciebie będzie co zgapić

O projekcie Olgi możecie poczytać na jej blogu http://mamowo.blogspot.com/2010/04/eko-bobas.html - może to też kogoś zachęci do złożenia podobnego wniosku w innych regionach?

Tak sobie myślałam - czy oprócz tych zajęć w szkołach rodzenia nie zorganizować jakiegoś spotkania dla położnych i pediatrów? Niech też wiedzą z czym to się je, no i może potem polecą na uczulone pampersami pupy chociażby... To zawsze lepiej brzmi jak o czymś opowiada ktoś w białym kitlu a nie nawiedzone mamuśki

Ja ze swojej strony postaram się opracować do do poniedziałku i zobaczymy, czy coś z tego będzie...
    W każdym razie jak kto co tam miętoli w domu a ma pomysł na tekst/projekt zapraszam do współpracy!

O tym, że biały fartuch jest autorytetem, przekonałam się leżąc w szpitalu. Opowiadałam dziewczynom na sali o chuście, o tym, że planuję nosić maluszka, patrzyły na mnie jak na dziwoląga. Na to weszła położna i słysząc naszą rozmowę, powiedziała jedno zdanie " chusty są super !" i tym zmieniła tor dyskusji na pro - chustowy Sądzę, że zapoznanie z pieluszkami wielo polożnych i pediatrów to doskonały pomysł ! A idąc do lekarza, zawsze "przypadkiem" można mieć ulotkę w torebce
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015
    ​2011 [*] 2012 [*] 2014 [*]

Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

No już coś mam, trochę mało się mieści jak ma być lekko, łatwo i czytelnie, no ale coś jest...

Dziewczyny wspomóżcie linkami które mogę polecić w ulotce - gdzie w necie są fajne źródła informacji? Mogą być też sklepy...

Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

heloł!!!

linki plis

aaa i mam już coś wymyślone na szybko w wordzie i bez grafiki, może podajcie mi swoje maile na PW to wieczorem jak poprawię to i owo podeślę do recenzji, co Wy na to?

Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

no to do pierwszych osób poszły, może jeszcze ktoś chętny?

Chustoholiczka Awatar gouraanga
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

i ja poproszę!
    akcja słuszna jak najbardziej, do kolportażu też się od ręki zgłaszam

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Ja też poproszę taką ulotkę na pw (jeśli można), szykuje nam się w Trójmieście prezentacja pieluszek, wszelka pomoc mile widziana

Chusteryczka Awatar mgosia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

też bym chciała.. jeśli można
    przepraszam z góry za literówki i brak polskich znaków, często piszę z telefonu
    Gosia mama Lili (10 2009 oraz Hani 03 2012)

mój blog

Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

dziewczyny - z racji innych zajęć na głowie ulotka chwilowo leży odłogiem - więc jak najbardziej poproszę o motywowanie

Najlepiej napiszcie maila na pw z Waszym mailem...

Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Dziewczęta,
    posłałam ulotki pod adresy otrzymane na PW,
    jak któraś jeszcze chętna to "testowania" i recenzji to zapraszam
    (a jak kogoś pominęłam to proszę się upomnieć, skleroza mnie ostatni dopada...)

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Ja dostałam, dziękuję Przejrzałam na razie na szybko tylko, ale bardzo mi się podoba, krótko, zwięźle i na temat

Uprawnienia umieszczania postów