Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 100 z 121

Wątek: Ulotki propagujące pieluszki wielorazowe - kto chętny do recenzowania proszę o adres @ na PW

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

Dzięki. Fajne, ale ja bym chyba wolała żeby było wyjaśnione też co to PUL, skoro taka nazwa została użyta i w tej samej kolumnie napisałabym opcjonalnie o papierku na kupkę, który spuszcza się w toalecie wraz z zawartością. Moze zdjęcia wszystkich typów pieluch dałyby sklepy wymienione w ulotce. W końcu to reklama dla nich.
    Podobałoby mi się porównanie w tabelce kosztów i w drugiej tabelce coś takiego jak jednorazówka odparza, wielorazówka nie, jednorazówka ma chemię, wielorazówka nie, jednorazówka wygląda zawsze tak samo, wielorazówka jest kolorowa. Ale może to tylko ja lubię tabelki

Chustofanka Awatar jul-kaa
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Jak skończycie pisać (ja się nie włączam, bo się nie znam), to mogę zredagować treść

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jul-kaa Zobacz posta
    Jak skończycie pisać (ja się nie włączam, bo się nie znam), to mogę zredagować treść
    Dzięki! Się zgłoszę
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

słoneczny_blask
    Guest

Domyślnie

Chodzimy z synkiem do małej przychodni, gdzie jest jedna pediatra i była zachwycona dziś pieluszkami wielo. Myślę, że nie byłoby problemów z zostawieniem ulotek.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez słoneczny_blask Zobacz posta
    Podobałoby mi się porównanie w tabelce kosztów i w drugiej tabelce coś takiego jak jednorazówka odparza, wielorazówka nie, jednorazówka ma chemię, wielorazówka nie, jednorazówka wygląda zawsze tak samo, wielorazówka jest kolorowa. Ale może to tylko ja lubię tabelki
    Ja bym tabelki kosztów nie robiła, ludzie raczej wierzą, że wielo wychodzą dużo taniej, raczej przeraża ich to pranie i babranie się w kupkach, ciągle tylko słyszę: "chce ci się?"

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pasqda Zobacz posta
    Ja bym tabelki kosztów nie robiła, ludzie raczej wierzą, że wielo wychodzą dużo taniej, raczej przeraża ich to pranie i babranie się w kupkach, ciągle tylko słyszę: "chce ci się?"
    Oj nie, nie wierzą, porównują koszty prania: wody, proszku, prądu itp. I wychodzi im też, że przez to pranie wielo nie jest eko. Poza tym rzeczywiście koszt jednej nowej pieluchy jest przytłaczający i trzeba pokazać, że to się amortyzuje.

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

wysłałam pw z adresem.

To prawda, co pisze jul-kaa- ludzie nie wierzą, że są tańsze, nawet mój M. nie bardzo wierzy
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Chustomanka Awatar ledunia
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Mi też się jednak wydaje, że koszty się porównuje. Słyszałam już, że jak robię pranie dodatkowo to na pewno się nie opłaca. Koszty powinny być też realne: zużycie na 60-90 stopni (tu z reguły pralki ładnie ciągną) + dodatkowe płukania, a jak na 40 to koszt środka antybakteryjnego.
    Przydałyby się zdjęcia - przecież kieszonki pul we wzorki są takie piękne.
    Samo zdrowie i ekologia do wielu nie przemówi.
    Może coś jeszcze, że polar działa, że nie czuć wilgoci i że można wybrać czy dziecko ma czuć (żeby sygnalizować) czy nie.
    Forma mi się podoba, bardzo czytelna jest.

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

wszystko co chciaklam napisac zostalo juz napisane, wiec...czekam na wersjez grafika

(mnie rzucilo sie w oczy ze PUL nie jest wyjasniony - to mysle,ze akurat mega,mega wazne by wyjasniccoz to za cyudo )
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

PULa się wyjaśni (albo jakiś zamiennik słowny wstawi, podumam)
    Tabela fajna zrecz, ale swojej nie zrobię, musiałabym mieć "gotowca" i jeszcze jakieś źródło wyliczeń chyba?

I te linki mnie dręczą, gdzie jest w sieci o pieluchach ale tak "niesklepowo"?
    Żeby było gdzie zacząć szukanie a nie od razu "a no wiedziałem, że to ulotka reklamowa..."

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Zdjęcia, zdjęcia, zdjęcia myślę, że oprawa graficzna to ważny akcent będzie
    I nie wiem czy przeoczyłam ale brakuje informacji o kieszonkach?
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja poproszę na jul-kaa@gazeta.pl
    Bo w sumie ja najlepiej wiem, jakich informacji szuka bardzo początkujący rodzic wielo

Mój syn właśnie po raz pierwszy śpi bez pampka.

Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MonikaK Zobacz posta
    I nie wiem czy przeoczyłam ale brakuje informacji o kieszonkach?
    Kieszonek-kieszonek nie ma, są jako PULowe (tak czy nie? cholibka sama nie pamiętam...) albo moze i wcale, generalnie ciężko się streścić żeby nic nie pominąć i nie robić natłoku informacji...

Domyślnie

mnie też sporo osób pyta jak mi się chce prać i to ludzi najbardziej przeraża
    Ostatnio edytowane przez margeritta ; 02-07-2010 o 17:44

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

ulotki nie widziałam, ale myślę ,ze słowo PUL musi byc wyjaśnione, bo pierwsze co znajdą na stronach to hasło" pulowe otulacze"
    Czekam na wersje do druku i idę roznosić
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Na czy stanęła sprawa z ulotkami? jest jeszcze potrzebna recenzja albo końcowe sformatowanie, żeby można już drukować? (jakby co jestem chętna)
    A jeśli jest już gotowa to można ją gdzieś podpiąć, żeby można było sobie ściągnąć?

Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

sprawa utknęła w nawale innych zajęć, ale mam ją na liście spraw "do załatwienia"... mam obecnie korektorkę w domu dam do poczytania i korekty, potem odgzrebuje chętne do pomocy graficzki i poszukam miejsca gdzuie by to na stałe wcisnąć do ściagnięcia - z tym ostatnim chyba nie będzie problemu tak sobie myślę (gorzej z resztą, ale powiedzmy że za tydzień sprawa będzie pchnięta jakoś konkretniej...)

Chustofanka Awatar sza

Domyślnie

hej dziewczyny, potrzebuję pomocy grafika/graficzki!
    Pewnie niektóre wiedzą, że z klubem "Mamowo" dostałyśmy dotację z Urzędu Miasta na projekt "Ekobobas - promocja pieluch wielorazowych". W projekcie jest kasa na wydrukowanie 8-stronicowej broszury/poradnika nt. wielorazówek. Niestety kasa jest tylko na druk 1000 sztuk, na projekt graficzny nie przyznali... Więc teraz siedzę i dumam, i potrzebuję rady kogoś doświadczonego. Mam tekst broszury (na podstawie informacji z forum), mam zdjęcia z konkursu "ekobobas", ale nie mam pomysłu, jak to zgrabnie połączyć w całość, żeby przykuwało wzrok i nie robiło wrażenia naprędce skleconego w Wordzie, tylko bardziej profesjonalnego... czy ktoś miałby czas i ochotę mi z tym pomóc?
    Z góry wielkie dzięki i chwała wieczna

Chusteryczka

Domyślnie

kurcze dziewczyny, ja niewiele moge pomóc w kwestii grafiki, ale chciałam napisać tylko, że takiej ulotki chetna jestem wejść w posiadanie, żeby ją do poczytania do żłobka małej zaniśc, gdzie wielo panie niechętnie praktykują...
    K. 2009M. 2012

Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

ech ja się za swoja ulotkę zabrać nie mogę (tzn mąż...)

Olga - co do samego przygotowania do druku to mój M się tym zajmuje więc jak będzie całość nawet w wordzie to może przekonwertować na odpowiedni format i pod odpowiednią maszynę drukarską (nie wiem jaki rodzaj druku to ma być...) ale poskładać tak samej od początku do końca to nie wiem...
    daj na maila co masz i swój pomysł jak to widzisz, może podumam...

Uprawnienia umieszczania postów