Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: Do uzytkowniczek Nubigo i innych n. ergonomicznych

Mieszany widok

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie Do uzytkowniczek Nubigo i innych n. ergonomicznych

Mam pytanie do uzytkowniczek Nubigo (ale tez innych nosidel ergonomicznych), jakie patenty sie sprawdzily a jakie nie. Chodzi mi np. o takie rzeczy jak np. podwyzszany zaglowek taki jak w MT, dupkowpadka (interesuje mnie czy sie sprawdzi dla szczuplego dziecka).
    Pewnie sa jeszcze inne rzeczy opcjonalne na ktore nie zwrocilam uwagi. Podpowiedzcie prosze co sie sprawdzilo!
    Moj synek jest szczuply i wysoki, ma 9 miesiecy.

sylwik
    Guest

Domyślnie

Hanie - szczupla i wysoka nosilam w tym wieku w APLX i dobrze nam sie nosilo bardzo. APLX ma plaski panel. Sprawdzal sie kapturek jak Hania zasypiala. Krzys jest ciezszy niz Hania taki bardziej kluseczkowaty i APLX nam nie podszedl (jakos sie przekrzywial) za to w manduce siedzi stabilnie (manduca ma wyprofilowany panel).

Chustomanka Awatar Mania
    Miejscowość
    Czerwionka-Leszczyny, Ornontowice

Domyślnie

tez mnie interesuje czy lepsze nubigo z "dupowpadem" czy bez...
    Miałam kiedyś do testowania nosidło nieprofilowane pod pupą i małej nie było wygodnie, a znów w nubigo mała za bardzo mi wpadała do tego "dupowpadu" - ale może nosidło było za duze...? W manduce było ok, wiec chyba najbardziej podoba mi się wersja z lekkim wyprofilowaniem pod pupą
    Mama Stasia (15.04.2006), Róży (25.03.2009) i Helenki (15.10.2011)

sylwik
    Guest

Domyślnie

No bo jak tak patrze..., wiele nubigow ma duze te wyprofilowanie, sama sie zastanawiam jak to w noszeniu wypada. Ja mysle o nosidle dla Hani i sama nie wiem.... chcialabym najpierw przymierzyc.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wawa

Domyślnie

Tez bym chetnie przetestowala. A moze ktos z Warszawy ma Nubigo i moglby dac przymierzyc?

Chusteryczka Awatar lalika
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

My mamy takie - uważam, że jest idealne teraz. Aldo ma 86cm wzrostu i 11,5 kg, 18 miesięcy. Mamy to nosidło od prawie roku (Aldo miał skończone 6 miesięcy, jak kupiliśmy od Odynki) i wtedy było trochę za duże, głównie na wysokość. Ale to nie było takie tragiczne, po prostu sięgał mu panel do uszu natomiast siedzisko sięgało głębiej do dołków podkolanowych. Wyprofilowanie na pupkę jest bardzo wygodne, Aldo nigdy jeszcze nie protestował w tym nosidle.

Uprawnienia umieszczania postów