-
Chustonoszka
Do uzytkowniczek Nubigo i innych n. ergonomicznych
Mam pytanie do uzytkowniczek Nubigo (ale tez innych nosidel ergonomicznych), jakie patenty sie sprawdzily a jakie nie. Chodzi mi np. o takie rzeczy jak np. podwyzszany zaglowek taki jak w MT, dupkowpadka (interesuje mnie czy sie sprawdzi dla szczuplego dziecka).
Pewnie sa jeszcze inne rzeczy opcjonalne na ktore nie zwrocilam uwagi. Podpowiedzcie prosze co sie sprawdzilo!
Moj synek jest szczuply i wysoki, ma 9 miesiecy.
-
Hanie - szczupla i wysoka nosilam w tym wieku w APLX i dobrze nam sie nosilo bardzo. APLX ma plaski panel. Sprawdzal sie kapturek jak Hania zasypiala. Krzys jest ciezszy niz Hania taki bardziej kluseczkowaty i APLX nam nie podszedl (jakos sie przekrzywial) za to w manduce siedzi stabilnie (manduca ma wyprofilowany panel).
-
Chustomanka
tez mnie interesuje czy lepsze nubigo z "dupowpadem" czy bez...
Miałam kiedyś do testowania nosidło nieprofilowane pod pupą i małej nie było wygodnie, a znów w nubigo mała za bardzo mi wpadała do tego "dupowpadu" - ale może nosidło było za duze...? W manduce było ok, wiec chyba najbardziej podoba mi się wersja z lekkim wyprofilowaniem pod pupą
Mama
Stasia (15.04.2006),
Róży (25.03.2009) i
Helenki (15.10.2011)
-
No bo jak tak patrze..., wiele nubigow ma duze te wyprofilowanie, sama sie zastanawiam jak to w noszeniu wypada. Ja mysle o nosidle dla Hani i sama nie wiem.... chcialabym najpierw przymierzyc.
-
Chustonoszka
Tez bym chetnie przetestowala. A moze ktos z Warszawy ma Nubigo i moglby dac przymierzyc?
-
Chusteryczka
Uprawnienia umieszczania postów