Z tym pytaniem to chyba do kogoś kto materiałoznastwo studiował
Też jestem ciekawa, bo ja zapewne wszystkie chusty zachowam. Z żadną nie potrafię się rozstać![]()
Z tym pytaniem to chyba do kogoś kto materiałoznastwo studiował
Też jestem ciekawa, bo ja zapewne wszystkie chusty zachowam. Z żadną nie potrafię się rozstać![]()
może przechowywać w suchym, zaciemnionym miejscu, od czasu do czasu wietrzeć na powietrzu ale nie na słońcu, żeby nie wyblakła![]()
No i jeszcze w przypadku welny coś na mole pewnie...
Starszy Syn (VIII.2006), Córka (I.2009) i młodszy Syn (XI.2011)
http://moje-dzieciaki.blogspot.com/
We are what we think. All that we are arises with our thoughts.
With our thoughts we make the world. Buddha
P.S.: Mów mi Małgorzato
a już miałam taki wątek zakładać a tu proszę - używaj szukaja a znajdziesz![]()
Ala i Hania 2009, Ewa 2012
Ale fajny wątek! też chyba wszystkie zachowam![]()
Świetny pomysł z zostawieniem chusty dla młodej
Materiałoznawstwo gdzieś tam w szkole przerabiałam ale to dawno było...
A wracając do tematu to nasze babcie nie miały worków próżniowych i dawały radęw moim rodzinnym domu można szmatki różne pewnie i 50letnie znaleźć w babci szafie.
Chusty z naturalnych tkanin lepiej będą się czuły w czymś równie naturalnym. Polecam bawełniany lub lniany worek ewentualnie poszewkę z poduszki do tego coś na mole najlepiej też eko czyli lawendę suszoną z ogródka i do ciemnej suchej szafy. Co jakiś czas rozłożyć, przewietrzyć, przeprasować i na pewno wytrzyma.
A co do wełny to jest faktycznie bardziej narażona na mole.... hmm może tu jakaś góralka się wypowie no bo przecież tradycyjne stroje góralskie tez czasem z pokolenia na pokolenie są przekazywane![]()
Ostatnio edytowane przez Basinda ; 12-12-2010 o 23:03
Basia mama 5 małych Trolli![]()
Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala
są do kupienia worki z zaworami, pod które podłącza sie pompę lub odkurzacz, można też spróbować porozmawiać w zaprzyjaźnionym sklepie wędliniarskim wyposażonym w maszynkę do próźniowego pakowania mięsa i wędlin, kilka miesiecy temu widziałem w takim sklepie akcję pakowania dużego indyka (a może gęsi), więc z zapakowaniem chysty nie powinno być problemu