Pokaż wyniki od 1 do 20 z 75

Wątek: lekarze nie znają wielorazówek

Mieszany widok

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marciasone Zobacz posta
    jak byłam ostatnio z Z. na kontroli u pediatry to zawiesiła wzrok na wielo i sie spytała czy to ta bambusowa pieluchai wtedy zaczełam jej tłumaczyc i powiedziałam ze bedzie ulotka o wielo ,wtedy lekarka prosila zebym pare jej przyniosła kiedys po drodze to rozda na odddziałach noworodkowych i w przychodni i ze bardzo jej sie podobaja i jest za wielo.pytała czy znam jeszcze jakas mame ktora uzywa wielo a ja tak ze znam a znam Fusie(powiedziala ze musi tez podpatrzec u nich te pieluchy) Ewa z Rózią tez chodzi do tej samej Pani doktor wiec mamy popierajaca wielo lakarke
    a właśnie co z tymi ulotkami? moze ja tez bym wepchała mojej pediatrze bo ona taka nieufna do wielo jest

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

podaj i maila na priv to przsle ci wersje jakby "demo" czyli nie ostateczna

dokebu
    Guest

Domyślnie

Po dzisiejszej wizycie na pogotowiu potwierdzam: lekarze nie znają wielorazówek! Na hasło wielo, pani dr zapytała o tetrę... nie słyszała o niczym innym.

Chustofanka Awatar pani_olo
    Miejscowość
    Warszawa, Bielany

Domyślnie

haha, nas pediatra zapytała jak długo mamy się szeroko pieluchować )))

ale ja nie o tym...pewnego dnia mój M. dzwoni i pyta:
    -gdzie te pieluchy nasze można kupić?
    - ale po co ?
    - bla bla...
    - no w pieluszkarni...tu podaję adres mejlowy
    w domu się okazało, że chłopaki na papierosku sobie o pampersach plotkowali. A mój M się chwalił jaka to jego żona oszczędna jest, bo wielo używa

A swoją drogą, to mnie wielo nie uzależniło Mamy teraz sztuk 4 kieszonek, 10 wkładów i 10 ręczniczków z ikei. I dajemy radę

Chustoholiczka Awatar agaja
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

ostatnio na izbie przyjec lekarz do młodego: Ale masz fajne portki, jak od Armaniego (mial najzwyklejsza na swiecie pomaranczowa nauhgty baby, szkoda, ze nie zalozylam jakurat jakiegos zebrowgo czy gekonowego otulacza )
    co dfo slicznosci wielopupy - znam mamy, co twierdza, ze wielo sa do niczego, bo robia "ogromna jak balon pupe", a w pampie jest zgrabna...
    mnie wielo tez nie uzaleznilo, mam tego ze 25 szt (same naughty i kilka bambusow) - traktuje czysto uzytkowo
    Ostatnio edytowane przez agaja ; 22-10-2010 o 08:06

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

jest postęp! pół roku temu pediatra przy okazji szczepienia pytała: a co to za gatki? Wczoraj zobaczywszy młodą w "tygrysku" powiedziała: ooo, pieluszka wielorazowa! moja siostra się na to przerzuciła, ja dość sceptycznie podchodzę do tego, ale niech pani powie, jak się to sprawdza byłam w lekkim szoku ale fajnie było z nią pogadać
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

Chustonówka

Domyślnie

Tak jak pisałyście...niektórzy lekarze jednak znają... Ja trafiłam na pediatrę neonatologa która gdy zobaczyła małego we flipie wręcz pochwaliła ze to naprawdę dobry pomysł z używaniem wielo i ona namawia rodziców by stosowali tetrę (żaliła sie ze tak mało rodziców to robi). Oczywiście tłumaczyłam ze to tetra bambusowa a to kieszonka itd. Doszło do tego ze za każdym razem mamy niemalże rewie mody bo ona jest zainteresowana "A w czym tym razem kawaler przyszedł" .
    Inni lekarze tez byli zainteresowani - nie spotkałam sie z negatywnymi reakcjami aczkolwiek o takich u koleżanek słyszałam. Oczywiście najczestsza reakcja to ta z szerokim pieluchowaniem.

Co do ulotki - koniecznie. Każdej z nas od razu przychodzi na myśl kilka miejsc gdzie można by zostawić ulotkę - wiele mam widza jak zmieniam pieluchy tez sie dopytuje co i jak. Dwie matki już zaraziłam.

Uprawnienia umieszczania postów