Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 34 z 34

Wątek: Pierwsze wiązanie, proszę o poradę

Chustofanka Awatar forgetit
    Miejscowość
    Wroclove

Domyślnie

sygita, bardzo ładnie dociągnięta chusta, żadnych fałdek, super gładziutko wszystko. Ja mam tylko taką uwagę: daj trochę wyżej nóżki dziecka, tak by kolanka znalazły się na wysokości pępka. Wtedy też pupa bardziej "wpadnie" w chustę, czyli będzie bardziej odstawała, a przez to kręgosłup będzie bardziej zaokrąglony. Po zawiązaniu chusty spróbuj też ciut głębiej włożyć małej ten krzyżyk z pasów pod pupę. Sprawdź też, czy przy pochyleniu główka małej nie odskakuje. Na zdjęciu wygląda na b. dobrze dociągniętą, ale to różnie bywa w praniu. Duży biust może mieć wpływ na uczucie ciągnięcia. Pewnie to kwestia przyzwyczajenia i oswojenia się z chustą. Jeśli karmisz piersią, uważaj, by za mocno nie ścisnąć sobie piersi i okolic pod pachami. Ma ci być wygodnie.

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

mocno wiazac wezel z tylu polecam. zbyt luzno zawiazany pod wplywem ruchu sie dociska, ale powoduje luzy na chuscie. to czesty powod postow pod haslem "chusta sie luzuje".
    Ostatnio edytowane przez ithilhin ; 04-05-2010 o 21:05
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustofanka Awatar Kaaska
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sygita Zobacz posta

sygita GRATULUJĘ Amelki, odwagi i wiązania - wygląda super. Pięknie wyglądasz jak na 18 dni po porodzie. Super śliczną masz Chustę!
    PS. Ja też mam córeczkę Amelkę Pozdrawiamy Gorąco

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

pięknie)

Chustonówka

Domyślnie

Bardzo ładna chsuta, gdzie taka mozna kupic? Nie jestem ekspertem sama dopiero zaczynam przygode z chustą, ale wydaje mi sie ze trzeba poprawic ułożenie nóżek, maja byc do żabki i podkulone tak żeby pupa maluszka była niżej niz kolanka. Może wiecej doradzi jakaś doświadzona chustomama ) Pozdrawiam.

Chustonówka

Domyślnie

Mam pytanko, jak długo można nosic 5 tygodniowego niemowlaczka w chuście?

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

można nosić tyle czasu ile Maleństwo na to ci pozwala przynajmniej mi tak mówili. Ja swojego skarba najdłużej nosiłam ze 3 godziny i cały czas spała jak susełek

Chustofanka Awatar sygita

Domyślnie

Dziękuję zawszystkie uwagi,pochwały i ciepłe słowa Chyba jakos sobie nie zdawałam sprawy, ze to jakis tam wyczyn takiego maluszka zamotac - i dobrze, ze sobie nie zdawalam, bo pewnie bym się nie odważyła Z tym odchylaniem główki przy moim pochyleniu - to rzeczywiście tak mam Tzn.nie leci jej całkiem, ale muszę nieco podtrzymac.... Nad nóżkami pracujemy - żeby kolanka wyżej, a pupa niżej i chyba się powoli udaje - tylko przy przekładaniu chusty pod nóżkami jest ciezko, bo po 1 - mam wrażenie, że małej nózki połamię, po 2 - zawsze coś mi sie wtedy ciut poluzuje...

Baja - ta chusta to NATI Perła z bambusem Kupilam przez stronke NATI.
    Krzysztof Marek 20.01.2008.
    Amelia Małgorzata 14.04.2010.
    Michał Józef 02.01.2013

Chustofanka Awatar Ilion
    Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

Super Wam dziewczyny idzie, mi tak fajnie nie wychodzi... Ja dziś dostałam swoją chustę, przećwiczyłam kieszonkę na miśku a potem chciałam zamotać maluszka, ale niestety darł się w niebogłosy... I mam pytanko do doświadczonych - co się dzieje z rączkami? gdzie najlepiej je "umieścić"?

Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Do doświadczonych nie należę ale moje Maleństwo układa rączki samo jak jej wygodnie zwykle zaciśnięte piąstki koło główki uważaj tylko by rączki nie zawinęły się gdzieś w chustę . A krzykami się nie przejmuj nie jest przyzwyczajony bobas też Moja Młoda nie raz urządza sceny i z wiązania nici trzeba odczekać Pozdrawiam

Chustofanka Awatar Ilion
    Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

Skorzystam jeszcze z tego wątku - już mi się udaje ładnie zaokrąglić plecki maluszka, nózki ma wyżej niż pupkę, ale niestety nie daje rady z dociąganiem. Boje sie schylić delikatnie po cokolwiek bo boje sie ze głowka maluszkowi się urwie... Nie wiem czy nie mam tyle siły, czy doswiadczenia...

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Baja Zobacz posta
    Bardzo ładna chsuta, gdzie taka mozna kupic?
    to jest Perełka Polka Nati
    mozna kupic u Natalii w sklepie
    http://www.sling.com.pl/sklep/?p=p_7...rla-z-bambusem
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustofanka Awatar Ilion
    Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

dziewczyny a czy dzidzia może być nieco przesunięta na jedną stronę - mi cały czas ucieka na prawo, jak przesunę to i tak zaraz znajduje się bardziej prawej niż środka...

Chustofanka
    Miejscowość
    Krk

Domyślnie

też mam ten problem - w jedna stronę (u nas lewą) mała mi się przesuwa no i nie mam chyba siły docisnąć jej, bo główkę przy pochylaniu musze przytrzmać, niestety dziecinka w sumie zdwolona, bo jak krzyczy nim ją do chusty dam, to się zaraz uspokaja w chuście-taka mała chustomaniaczka tylko ja mam dylemat co robić żeby było lepiej zamotane...

Uprawnienia umieszczania postów