Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: co dla 2-latka chusta czy mt?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie co dla 2-latka chusta czy mt?

urodził mi się maluszek a starszego nosiłam tylko jak był malutki. potem jakoś nie złapałam zwyczaju, no i nie znałam forum, kiepsko wiązałam. teraz bardzo chcę nosić oba. mysłałam w co uda mi się włożyć po takiej przerwie starszaka i będzie dobrze nosić. chusta (mam pasiaka Nati) czy jakieś nosidło? np MT?

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

15-kilową 2,5-latkę najlepiej nosi mi się w podaegi i sztywniejszych grubszych chustach,wtedy ramiona najmniej bolą.
    ewentualnie porządnie wypełnione duże nosidło (mt czy ergo,bez różnicy,byleby było dobrze wypełnione).
    jeśli chcesz coś uniwersalnego i dostępnego,do tego bezproblemowego,jednego dla obu to najlepiej złamana totalnie chusta z domieszką typu konopie,len natur didymosa (na wszystkie pory roku,nośna,nie gryzie).koniecznie niezależnie od Twojego rozmiaru ze 4,5 metra,bo będziesz stosować różne wiązania.
    jeśli bierzesz pod uwagę ze 2 sztuki sprzętu do noszenia to ergo,mt lub podaegi dla starszaka a natka dla malucha.
    mam poda z lany i bez wypełnień dodatkowych nosi młodą jak marzenie.pewnie dlatego że to lana.

Chusteryczka Awatar Musli
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Szokam mi sie alka bardzo dobrze nosi w chusto mt albo w chuscie, mam bawelniane indio. Alik ze 13 kilo wazy. Chyba musisz przyjsc do klubu pozyczyc sobie jakies nosidlo czy chuste i poprobowac w czym Ci bedzie dobrze
    nie ma mnie, wracam w niedzielę

blog http://szandorowemusli.blogspot.com
    dziergadełka http://musli-ruszyczmiejsca.blogspot.com

Chustopaleozoik Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

ja na czasie bo nosze 2latka
    mam chusty MT i nosidło i przyznaje sie bez bicia ze na wypady szybkie wiaze malego w chuste (choc jemu to sie nie podoba) albo kolkowa, a na dłuzsze spacery do parku zabieram albo MT lub nosidło z tego wzgledu, ze moj dziec jest juz nozkowy i wkładanie sciaganie go z plecow z majtajaca sie chusta co 10min jest niezbyt wygodne
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

a kto szyje takie podaegi?

Chusteryczka Awatar monia52
    Miejscowość
    Chwaszczyno koło Gdyni

Domyślnie

Ja mam 2-latkę i 6-miesięczniaka i od 2 lat używam tylko chust. Próbowałam z MT ale chusta jest wciąż dla mnie najlepszym rozwiązaniem. 2 latka i tak za długo nie posiedzi w chuście, woli biegać więc nośność nie ma dla mnie znaczenia, a plecak wiąże się przecież w chwilę. W samochodzie mam zawsze kółkową - na krótkie wyjścia do sklepu, pocztę, itp. Chusta dla mnie ma największą zaletę - uniwersalność - mogę zamotać starsze lub młodsze , w różnych konfiguracjach w miarę potrzeby.
    Stasia 03.05.2008 , Jack 12.10.2009 , Toboma 3.07.2012

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

podaegi szyla nelles. czy szyje jeszcze? nie wiem. pieeeekne rzeczy szyla, z torebkami

matka czworga
    i psa

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Wolę chustę. Dla mnie wygodniejsza niż MT. Mąż dla odmiany woli MT. Nasz starszak waży 10kg.

Może potestuj MT i będziesz wiedziała co wybrać.
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Uprawnienia umieszczania postów