Nie tak.
Nie teraz.
Nie w ten sposób.
Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
To, co nieuchronne
Jest potwornie przedwczesne.
Powinno przyjść dopiero później.
Jutro. Za rok. Za sto lat.
[Gerhard Zwerenz]
No właśnie
Przystopujcie trochę dziewczyny z oskarżeniami kogoś o głupotę. Myślę że ta mama była świadoma tego ze dziecka nie powinna do niczego zmuszać i zdejmie mu pieluchę jak bedzie gotowe. I to też jest postawa zgodna z AP i słuchaniem potrzeb dziecka, tylko trochę inaczej. Nie widzę w tym nic głupiego. 1,5 roczniak to tak naprawdę ciągle malutkie dziecko.
Dodam że moja młoda na ec od 4 mies w wieku 1,5 roku była już odpieluchowana i to też nic głupiego. Po prostu inną opcję wybrałam.
tak, łatwo, na podstawie jednego cytatu, oceniam jedną sytuację, jedną rozmowę
ewidentnie zabrakło myślenia przyczynowo skutkowego, u osoby dorosłej to dość spory brak w wyposażeniu
i nie dorabiajcie do mojej wypowiedzi ideologii
edycja
Ostatnio edytowane przez v ; 16-04-2010 o 08:47 Powód: nie chce mi sie
Odebrałam to raczej w ten sposób, że dziwi się, ze 8 miesięczne dziecko robi już na nocnikiem a jej nie, choć ma 1,5 roczku. Ale sama nie pomyślała, ze może by robił jakby zaczęła go wysadzać. Samo dziecko przecież nie siądzie. Trzeba pokazać, nauczyć.
Moje dziecko nie robi na nocniczek chociaż ma już 20 miesięcy. Nie jest gotowy i spokojnie czekam aż nadejdzie ta chwila. W przeciwieństwie do teściowej![]()
Pięknie, ze Wasze dzieci siadają na nocnik. Mój synek od 7mies do 1.5 roku tez tak miał, aż pewnego dnia powiedział nie i do teraz- a minął już ponad rok od tego czasu, jest z tym duzy problem. Dopiero od 2-3 mies pozwala podstawić sobie nocnik, nawet często sam woła i przynosi sobie nocnik lub biegnie do toalety. Ale równie często po prostu robi w majteczki. A kupka- nie da się posadzić za nic w świecie, wstrzymuje, zawsze robi do majtek lub pieluszki jeżeli zdążę założyć. prawie zawsze wiem kiedy kupkę chce i nigdy nie daje się posadzić.
ja sadzam córkę na nocnik od tygodnia (ma niecałe 8 m-cy) i często udaje się, że siusia do nocnika
ale koleżanki z pracy mojego męża jak się pochwalił że córka sika do nocnika stwiedziły, że wprowadzam reżim
dobre, szkoda, że nie zaczełam jak niektóre z Was dużo wcześniej, pewnie byłabym terrorystką![]()
Ja to wogóle jestem okropna zsadzam syna od 4 miesiąca nad sedes by robił kupę i siku które ładnie sam sygnalizuje![]()
Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci, współpraca z LennyLamb i TULA
Krzyżykowy świat EwyChustowanie na Podlasiu
JEWA
BLOG PORADNI
Mi to głównie finansowej mobilizacji brak, bo w szmaciakach chodzi![]()
a ja mam watę zamiast mózgu i dobrze mi z tymniektóre mamy to jakby się dało to wysadzałyby swoje dzieci w życiu płodowym
![]()
To nie sadzaj tylko pozwól, a nawet zachęć, żeby robił na stojąco![]()
Moja od 5ttego miesiąca kupki w nocniku, a jakiś czas temu bunt, płacz i kupa w pieluszce, potem w majtach, bo chciała robić na stojąco. Postanowiłam przeczekać, a nawet zachęcić - robiła do wanny. Zaczęła kucać - chyba zobaczyła, że to pomaga ? w końcu zawołała na sedes i znów robi pięknie do kibelka.
Ważne, żeby nie wprowadzać stresu
Nawet wątek taki założyłam o tym kupcianiu na stojąco![]()
Ja też czekam, aż samo zdecyduje kiedy. Na razie córka ma 16 m-cy i nocnik na głowę wkłada, piłeczki wrzuca, czasem na nim usiądzie (pewnie jak ją nóżki zabolą) ale jakby ją posadzić do sikania to płacz niesamowity![]()