Pokaż wyniki od 1 do 20 z 60

Wątek: to pani dziecko już sika do nocnika??? :)))))

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ankamk Zobacz posta

niektóry to watę zamiast mózgu mają...
    A niektórym łatwo oceniać nieznane im osoby... na podstawie jednego cytatu.

Chustoguru Awatar Eyja
    Miejscowość
    Miasto Spotkań

Domyślnie

Nie tak.
    Nie teraz.
    Nie w ten sposób.
    Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
    To, co nieuchronne
    Jest potwornie przedwczesne.
    Powinno przyjść dopiero później.
    Jutro. Za rok. Za sto lat.

[Gerhard Zwerenz]

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez podjuszanka Zobacz posta
    A niektórym łatwo oceniać nieznane im osoby... na podstawie jednego cytatu.
    też mam takie odczucia...
    kult matki idealnej kwitnie :/
    Live, Love, Enjoy Life! Always.

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aneczka Zobacz posta
    też mam takie odczucia...
    kult matki idealnej kwitnie :/
    No właśnie
    Przystopujcie trochę dziewczyny z oskarżeniami kogoś o głupotę. Myślę że ta mama była świadoma tego ze dziecka nie powinna do niczego zmuszać i zdejmie mu pieluchę jak bedzie gotowe. I to też jest postawa zgodna z AP i słuchaniem potrzeb dziecka, tylko trochę inaczej. Nie widzę w tym nic głupiego. 1,5 roczniak to tak naprawdę ciągle malutkie dziecko.

Dodam że moja młoda na ec od 4 mies w wieku 1,5 roku była już odpieluchowana i to też nic głupiego. Po prostu inną opcję wybrałam.

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

tak, łatwo, na podstawie jednego cytatu, oceniam jedną sytuację, jedną rozmowę
    ewidentnie zabrakło myślenia przyczynowo skutkowego, u osoby dorosłej to dość spory brak w wyposażeniu
    i nie dorabiajcie do mojej wypowiedzi ideologii

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

edycja
    Ostatnio edytowane przez v ; 16-04-2010 o 08:47 Powód: nie chce mi sie

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Odebrałam to raczej w ten sposób, że dziwi się, ze 8 miesięczne dziecko robi już na nocnikiem a jej nie, choć ma 1,5 roczku. Ale sama nie pomyślała, ze może by robił jakby zaczęła go wysadzać. Samo dziecko przecież nie siądzie. Trzeba pokazać, nauczyć.
    Moje dziecko nie robi na nocniczek chociaż ma już 20 miesięcy. Nie jest gotowy i spokojnie czekam aż nadejdzie ta chwila. W przeciwieństwie do teściowej
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustonoszka Awatar emka
    Miejscowość
    GdaĂąsk

Domyślnie

Pięknie, ze Wasze dzieci siadają na nocnik. Mój synek od 7mies do 1.5 roku tez tak miał, aż pewnego dnia powiedział nie i do teraz- a minął już ponad rok od tego czasu, jest z tym duzy problem. Dopiero od 2-3 mies pozwala podstawić sobie nocnik, nawet często sam woła i przynosi sobie nocnik lub biegnie do toalety. Ale równie często po prostu robi w majteczki. A kupka- nie da się posadzić za nic w świecie, wstrzymuje, zawsze robi do majtek lub pieluszki jeżeli zdążę założyć. prawie zawsze wiem kiedy kupkę chce i nigdy nie daje się posadzić.

Chustofanka Awatar bessi
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

ja sadzam córkę na nocnik od tygodnia (ma niecałe 8 m-cy) i często udaje się, że siusia do nocnika
    ale koleżanki z pracy mojego męża jak się pochwalił że córka sika do nocnika stwiedziły, że wprowadzam reżim
    dobre, szkoda, że nie zaczełam jak niektóre z Was dużo wcześniej, pewnie byłabym terrorystką

Chustonoszka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bessi Zobacz posta
    ja sadzam córkę na nocnik od tygodnia (ma niecałe 8 m-cy) i często udaje się, że siusia do nocnika
    ale koleżanki z pracy mojego męża jak się pochwalił że córka sika do nocnika stwiedziły, że wprowadzam reżim
    dobre, szkoda, że nie zaczełam jak niektóre z Was dużo wcześniej, pewnie byłabym terrorystką
    To ja jestem terrorystką... (sadzam od 5go miesiąca).

Chusteryczka Awatar jewa
    Miejscowość
    Pochodzę z Łomży aktualnie mieszkam w Białymstoku (daleko nie wyemigrowałam ;) )

Domyślnie

Ja to wogóle jestem okropna zsadzam syna od 4 miesiąca nad sedes by robił kupę i siku które ładnie sam sygnalizuje

Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci, współpraca z LennyLamb i TULA
    Krzyżykowy świat Ewy Chustowanie na Podlasiu JEWA BLOG PORADNI

Chustofanka Awatar bessi
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jewa Zobacz posta
    Ja to wogóle jestem okropna zsadzam syna od 4 miesiąca nad sedes by robił kupę i siku które ładnie sam sygnalizuje
    sedes to już "szczyt szczytów" okrucieństwa

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewelajna0 Zobacz posta
    To ja jestem terrorystką... (sadzam od 5go miesiąca).
    Ja za to jestem kochana mamą, co pozwala robic kupy w pieluchy, ale niech no tylko młoda zacznie siedzieć to się skonczy.
    Kurcze najbardziej to zmobilizował mnie synek znajomych- 2,5 roku ktory tylko lata w pieluchach, a nocnik stoi w szafie nigdy nie uzyty.

Chustofanka Awatar pani_olo
    Miejscowość
    Warszawa, Bielany

Domyślnie

Mi to głównie finansowej mobilizacji brak, bo w szmaciakach chodzi

Chustonoszka Awatar Dominique
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

a ja mam watę zamiast mózgu i dobrze mi z tym niektóre mamy to jakby się dało to wysadzałyby swoje dzieci w życiu płodowym

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emka Zobacz posta
    Pięknie, ze Wasze dzieci siadają na nocnik. Mój synek od 7mies do 1.5 roku tez tak miał, aż pewnego dnia powiedział nie i do teraz- a minął już ponad rok od tego czasu, jest z tym duzy problem. Dopiero od 2-3 mies pozwala podstawić sobie nocnik, nawet często sam woła i przynosi sobie nocnik lub biegnie do toalety. Ale równie często po prostu robi w majteczki. A kupka- nie da się posadzić za nic w świecie, wstrzymuje, zawsze robi do majtek lub pieluszki jeżeli zdążę założyć. prawie zawsze wiem kiedy kupkę chce i nigdy nie daje się posadzić.
    To nie sadzaj tylko pozwól, a nawet zachęć, żeby robił na stojąco
    Moja od 5ttego miesiąca kupki w nocniku, a jakiś czas temu bunt, płacz i kupa w pieluszce, potem w majtach, bo chciała robić na stojąco. Postanowiłam przeczekać, a nawet zachęcić - robiła do wanny. Zaczęła kucać - chyba zobaczyła, że to pomaga ? w końcu zawołała na sedes i znów robi pięknie do kibelka.
    Ważne, żeby nie wprowadzać stresu
    Nawet wątek taki założyłam o tym kupcianiu na stojąco

Chustonoszka
    Miejscowość
    60N 1W

Domyślnie

Ja też tak czekałam aż się zdecyduje korzystać z nocnika. I się nie doczekałam, złożyło się że syn spędził trochę czasu z babcią i ta go nauczyła.
    Ja jakoś nie pomyślałam, żeby w ogóle pokazać nocnik dziecku... A miał już ponad 3 lata. Cóż, nie każdy wie takie rzeczy. Teraz jestem mądrzejsza.

Chustofanka Awatar pani_olo
    Miejscowość
    Warszawa, Bielany

Domyślnie

Ja też czekam, aż samo zdecyduje kiedy. Na razie córka ma 16 m-cy i nocnik na głowę wkłada, piłeczki wrzuca, czasem na nim usiądzie (pewnie jak ją nóżki zabolą) ale jakby ją posadzić do sikania to płacz niesamowity

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewinka Zobacz posta
    To nie sadzaj tylko pozwól, a nawet zachęć, żeby robił na stojąco
    Moja od 5ttego miesiąca kupki w nocniku, a jakiś czas temu bunt, płacz i kupa w pieluszce, potem w majtach, bo chciała robić na stojąco. Postanowiłam przeczekać, a nawet zachęcić - robiła do wanny. Zaczęła kucać - chyba zobaczyła, że to pomaga ? w końcu zawołała na sedes i znów robi pięknie do kibelka.
    Ważne, żeby nie wprowadzać stresu
    Nawet wątek taki założyłam o tym kupcianiu na stojąco
    Ewinka, a mogłabyś link do tego wątku podrzucić? bo ja też zainteresowana tematem a szukaj mi nie wyszukuje
    Ostatnio edytowane przez eduardaS ; 05-11-2010 o 22:34
    Zoś 2009 i... Ktoś 2014

Uprawnienia umieszczania postów