Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 58

Wątek: a gdybym chciała zacząć?

Chustoguru Awatar gosia2809
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

ankamk to jak twoja pociecha robi wielkie oczy to pędem na nocnik i złapiecie kupe u mnie filip rano nie mógł spać, nie wiedziałam czemu i któregoś razu posadziłam go na nocnik a tu ino mig kupa i od tamtej pory tak dzień w dzień a minęło już ich zaraz zaraz.... jej to już miesiąc
    p.s po zakupie 3 kieszonek bardzo szybko zmobilizowałam się do wysadzania (zwłaszcza po kupie w jednej z nich )

Chustonoszka Awatar junona
    Miejscowość
    Częstochowa

Domyślnie

Mi też się wszystko mieszało na początku. Za radą którejś z forumek kupiłabym różne pieluszki i sprawdziła różne rozwiązania. Ja dopiero po 2 miesiącach pieluchowania wiem jakie pieluchy są dla nas najlepsze. Używam kieszonek, formowanek, otulaczy PUL i wełnianych, wkładek bambusowych, różnych pieluch składanych, każdej do czegoś innego. Kup kilka sztuk i testuj - nie podejdzie to sprzedaj i kup coś innego.

Chustomanka Awatar moniaaa
    Miejscowość
    Islandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ankamk Zobacz posta
    Moniaaa myslałam, żeby zanabyć otulacze o których wyżej i te ręczniki, może też ten zestaw, który zlinkowałam.
    Najgorsze, że o kupie to się "dowiaduję" jak już ją czuć, albo jak Miłemu robią się wielkie oczy
    jesli chodzi o wkładkę + otulacz to u mnie się we wszystko Adam mieści.. tzn ja wkładam tetrę zwykłą, otulacz wełniany i mam też jeden Pulowy..
    a co do kupy kiedy on robi te wieeeelkie oczyska?? przed zrobieniem?? czy po fakcie??

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Gosia podejrzewam, że na mnie też podziała motywująco, szczególnie, że kupki Miłego nie udźwignęła jeszcz ani jedna jednorazówka - są ogromne,a ciśnienie na wyjściu tak duże, że połowa na pleckach.
    Oczy to chyba w trakcie. Próbowałam wysadzać ale ucieka z nocnika

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

w pieluszkarni sa zestawy startowe (masz tam otulacze,składanki i formowanki),zaraz zobaczę jaki byłby dobry to napiszę.

http://www.pieluszkarnia.pl/product-...ze-Kaluze.html

http://www.pieluszkarnia.pl/product-...ga-Eco-II.html

http://www.pieluszkarnia.pl/product-...chnacy-II.html

wzięłabym 1.
    bo jest kieszonka dobrej jakości,dobry otulacz,formowanka i składanki.
    pokusiłabym się dodatkowo o zakup używanego flexi tot (świetnej formowanki firmy tots bots),mała,zgrabna i chłonna z warstwą materiału od zewnątrz,który spełnia funkcję pół-PULa
    Ostatnio edytowane przez magda1980 ; 16-04-2010 o 09:16

Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    w pieluszkarni sa zestawy startowe (masz tam otulacze,składanki i formowanki),zaraz zobaczę jaki byłby dobry to napiszę.
    będę baaaaaaaaardzo wdzięczna za wszelkie rady

Chustomanka Awatar moniaaa
    Miejscowość
    Islandia

Domyślnie

a spróbuj go wziąść za nogi (pod kolankami), uśiąc wygodnie miska pod tyłkiem a dziec między nogami z dupką w powietrzu, pleacami do Ciebie

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

acha,spytałabym w pieluszkarni czy zamiast formowanki z zestawu nie wsadziliby flexi tota,naturalnie błagalnym tonem

Guest
    Guest

Domyślnie

ja tylko zauważę, że jak już magda Ci pomoze w doborze to wpadasz po uszy

Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baryłka Zobacz posta
    ja tylko zauważę, że jak już magda Ci pomoze w doborze to wpadasz po uszy
    po cichu na to liczyłam

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

ja tylko chcę,żebyście wydawały ROZSĄDNIE kasę

Guest
    Guest

Domyślnie

magda rozsądek i zakupy pieluchowe to dwie inne rzeczy
    jest tyle wzorów, kolorów - osiołkowi w żłobie dano...... i zaczyna się takie coś choć mniec po jednez z danej firmy, rodzaju
    jedno jest pocieszające - pieluchy sa znacznnnnie tańsze niż chusty

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

zachwalam Ci flexi mimo iż nie ma mikropolarku dającego uczucie suchości,bo zbliża się lato.pomijam że to naprawdę chłonna i szybkoschnąca pielucha jak na formowanki.
    materiał zewnętrzny naprawdę długo jest suchy a więc współpracuje świetnie z wełnianymi spodenkami typu storchenkinder.
    a wełna jest gnialna na lato,nakładasz chłonnego zgrabnego (dobrego do końca pieluchowania) flexi,na to naciągasz ładne portki w paski storchenkinder (tanie jak na wełnę i naprawdę dobre) i możesz uznać dziecko za ubrane.
    proponowałabym tetrę czy insze składanki w portkach tylko dla młodszych niemowląt ewentualnie po domu.
    przy starszym chłonność jednak ma znaczenie spore.a portki takiej wiercioszce starszej łatwiej i szybciej nałożyć.
    jakby co to pytaj

Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

czyli co, nie bawić się w zestaw: ręcznik Ikea+otulacz?
    Chciałam sobie kupić Aio, Wonderoos, Flexi, otulacz Imse Vimse - to w zestawie, a dokupić 2 Flipy (1+1) i wkłady bambusowe na noc

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

a w ogóle czy Twój synek nie jest jak Morela z lipca?

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Ja się dołaczę, jesli mozna z prosbą - a dajcie mi jakiegos linka na flexi totsa? bo nie mogę znaleźć
    bo to chyba nie to?
    http://www.pieluszkarnia.pl/product-...tretchie-.html
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

ręczniki czy tetrę bądź flanelę (ja teraz już wolę białą flanelę) zawsze możesz używać w domu,to do 2 godzin wytrzyma,najczęściej jeden duży sik po spaniu czy jedzeniu,nie szkoda też jak kupa wyląduje w tym.poza tym dziecku z wkładami jest wygodnie bo pupka mała.
    AIO,hmmm...ja lubiłam ale mi przeszło,bo wiekszość AIO szyta jest tak,że w środku jest wkładka a po bokach sam PUL,tak jak kieszonka-nie ma to żadnej dodatkowej chłonności,jedyny plus że nic nie dokładasz,a za to minus długiego schnięcia.
    z AIO dostępnych jedyne które lubię, jakie mają super chłonność i całe są z warstwą chłonną to cushie tushies (sporawe ale na noc świetne,tylko cena ).do tego zmiana pieluchy w nocy (jakby co) jest szybka,co jest ważne ze względu na spokojny sen dziecka.

z formowanek jak kupisz flexi tot to już bez sensu będzie szukanie innych.
    ale oczywiście warto spróbować innych
    na noc można do flexi dać kawałek zwykłego polarku albo kupić formowankę z polarkiem,najlepiej całą dość grubą,bo wtedy więcej siku wciągnie albo lulu nature konopną,bo świetną ma chłonność.
    otulacze to pełna dowolność,warto mieć dla ruchliwego dziecka na rzepy ale i na napy po bokach w formie szortów.
    fajne jest rozwiązanie portki wełniane i flexi.
    fipów bym nie kupowała,wolałabym już jakiś wypasiony otulacz,który bym mi długo posłużył.np blueberry.
    jakbyś miała wątpliwości co do rozmiarówek to pytaj.

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez espejo Zobacz posta
    Ja się dołaczę, jesli mozna z prosbą - a dajcie mi jakiegos linka na flexi totsa? bo nie mogę znaleźć
    bo to chyba nie to?
    http://www.pieluszkarnia.pl/product-...tretchie-.html
    Marzenko,to pielucha cała z bambusa na bazie wykroju flexi,bardziej chłonna ale i większa,do tego bez tego materiału
    na zewnątrz czyli pielucha na zewnątrz jest mokra,też fajna,choć flexi wg., mnie zgrabniejsze.
    w pieluszkarni są flexi,tylko zdjęcia i opis sa stare,teraz jest już nowa wersja flexi z wyjmowanym jęzorem wkładu dzięki czemu szybko schnie.

Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

tak Miły jest z lipca
    o AIO myślałam w kontekście dłuższych wyjść

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Bardzo dziękuję bo ja w sumie choć już ze 3 miesiące się wielosimy to wciąż kombinuję i powoli dojrzewam do wykorzystania 50 szt tetry co mi sie po szafce wala
    no i mimo prob od ładnych kilku miesięcy ani razu kupsztala nie zlapałam - moj nawet wielkich oczu nie robi wiem zawsze po fakcie, haahahhaha
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Uprawnienia umieszczania postów