Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: co dla 2-latka chusta czy mt?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

a kto szyje takie podaegi?

Chusteryczka Awatar monia52
    Miejscowość
    Chwaszczyno koło Gdyni

Domyślnie

Ja mam 2-latkę i 6-miesięczniaka i od 2 lat używam tylko chust. Próbowałam z MT ale chusta jest wciąż dla mnie najlepszym rozwiązaniem. 2 latka i tak za długo nie posiedzi w chuście, woli biegać więc nośność nie ma dla mnie znaczenia, a plecak wiąże się przecież w chwilę. W samochodzie mam zawsze kółkową - na krótkie wyjścia do sklepu, pocztę, itp. Chusta dla mnie ma największą zaletę - uniwersalność - mogę zamotać starsze lub młodsze , w różnych konfiguracjach w miarę potrzeby.
    Stasia 03.05.2008 , Jack 12.10.2009 , Toboma 3.07.2012

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

podaegi szyla nelles. czy szyje jeszcze? nie wiem. pieeeekne rzeczy szyla, z torebkami

matka czworga
    i psa

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

podaegi możesz sama uszyć albo zrobi ci to pierwsza z brzegu krawcowa.
    pas najlepiej podwójnie złożony o długości od 3,8metra w górę i prostokąt materiału o wymiarze szer.50-60cm x długość podaegi.pośrodku tego pasa wszywasz prostokąt i już.
    ja zrobiłam modyfikację,bo długość podaegi razy 2 zrobiłam,złożyłam na pół i zszyłam krawędzie zostawiając tunel z jednego krótszego boku.wciągnęłam tam pas równo pośrodku,tak żeby pasy do wiązania miały identyczną długość, i zaszyłam do końca.
    dzięki temu mam stuprocentową pewność,że nici nie puszczą i nie musiałam robić mocnych szwów,czyli obszywać kilkukrotnie.
    czysta bawełna,dobrej jakości,grubsza i można szyć
    http://www.nosmydzieci.org.pl/index....osic&Itemid=19

http://www.chusty.info/forum/showthr...szycia-podaegi

dwulatka wrzuca się baardzo szybko na plecy,kucasz przed nim,opasasz go pod ramionami tak żeby panel był równiutko za nim,odwracasz się i jedną ręką trzymając mocno pasy,drugą ręką obejmujesz pupę i podnosisz go na swoje plecy.dwiema rękoma przeplatasz pasy pod pupą i pod nóżkami i wiążesz w talii.

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CABabies Zobacz posta
    Szokam,
    Ja swoje maluchy nosilam w chustach, potem MT a teraz w miekkich nosidelkach ergonomicznych. Moj malusi ma 1.5 roczku i w tym momencie nosidelko odpowiada mi najbardziej. Przy dwojce czasami brakuje tych kilku chwil zeby wiazac chuste (choc chusty kocham tak samo), szczegolnie ze moj maly czesto chce pobiegac, a potem znowu do mamy
    Ja wprowadzam na rynek mei taie i nosidelka ergonomiczne. Sa uszyte ze 100% bawelny, testowane klamry i pasy. Cudne kolory i wzory. Mei taie sa dwostronne, tak aby mogl nosic i Tatus.
    Nosidelka sa z kapturkami, kieszonka, itd.
    Sklep bedzie dzialal dopiero pod koniec miesiaca, ale chetnie wysle ci zdjecia i jezeli bedziesz zainteresowana to nie musimy w sumie czekac na oficjalne otwarcie sklepu.
    Jestem tak podekstytowana tymi nosidelkami, ze juz nie moge sie doczekac i chce mi sie pokazac innym
    Ulka
    sorki,ale to reklama a nie ma na nią miejsca w poradach.

Domyślnie

wlasnie masz racje. nie mialam na celu reklamy. Ale ogolnie moja porada i tak szczera, bo naprawde nosidelka mi sie sprawdzaja a tez mam dwojke maluchow. Powodzenia.

Tak apropo reklam i tego co reklama a co nie...to praktycznie kazdy post jaki czytam, to czesc dziewczyn ma jakas wizytowke, ze albo szyje cos albo ma sklep internetowy..itp. Tez jakby reklama, nie? Chyba dla wielu z nas noszenie, chusty i nosidla to pasja, wiec trudno oddzielic jedno od drugiego. Ale zgadzam sie i przepraszam.

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

nie psierajcie się, nie potraktowałam tego jako reklamy wiem, że chęci były dobre. słucham dalej opinii.

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CABabies Zobacz posta
    wlasnie masz racje. nie mialam na celu reklamy. Ale ogolnie moja porada i tak szczera, bo naprawde nosidelka mi sie sprawdzaja a tez mam dwojke maluchow. Powodzenia.

Tak apropo reklam i tego co reklama a co nie...to praktycznie kazdy post jaki czytam, to czesc dziewczyn ma jakas wizytowke, ze albo szyje cos albo ma sklep internetowy..itp. Tez jakby reklama, nie? Chyba dla wielu z nas noszenie, chusty i nosidla to pasja, wiec trudno oddzielic jedno od drugiego. Ale zgadzam sie i przepraszam.
    Ula,nie trudno,bo jest regulamin od tego
    a w regulaminie jest o reklamie i podpisach w sygnaturce wszystko.możesz też taki mieć podpis przecież.po prostu są konkretne zasady,nawet jest grupa tylko dla sprzedawców,ale musisz sama dotrzeć do niej,bo ja tam nie jestem i nie wiem co i jak.
    opinie są podstawą tego forum,wszyscy na nich bazujemy,niestety sprzedawcy muszą uważać co piszą (dlatego ja nic nie produkuję,bo bym nie mogła komentować).co do mojej uwagi o reklamie,to wszyscy powinniśmy pilnować porządku,bo to nasze forum,a poza tym lepiej żeby forumka to napisała niż moderacja

Uprawnienia umieszczania postów