Pokaż wyniki od 1 do 20 z 84

Wątek: AppleCheeks, kieszonka

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar Anyczka

Domyślnie

To ja popsuję jabłuszkom opinię;(
    Testowałam na malutkim noworodku (2,5-3 kg) i ile razy nie założyłam, wszystko przeciekło... A bardzo mi się wizualnie podobały i naprawdę próbowałyśmy się z nimi zaprzyjaźnić. I jakoś tak - wiem, że to absurdalne... - wydawały mi się za małe na moją malutką wówczas Jadwisię...
    Pieluszka poszła do Olik, wkłady zostały i sprawdzają się w różnych kieszonkach, miły, chłonny bambus.

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mamy rozmiar 1. Uzywamy od okresu noworodkowego.
    Pieluszka robi dużą pupę, wykorzystujemu głownie na noc.
    Nie pamiętam, by pieluszka nam przeciekla, jej atutem są ścisłe gumki przy udkach. Córeczka ma chude nózki i w pieluszkach, w których nie da sie wyregulowac przylegania przy udkach, zdarzaja sie wycieki.
    Wkłady po częstym używaniu stwardniały, wymoczyłam w kwasku, puscilam dwa razy pranie bez proszku i wkłady mieciutkie jak nowe.

Chustoguru Awatar Em

Domyślnie

to ja tylko uprzedze, że wkładek nie mozna suszyć w suszarce, bo się kurczą

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Pytanie do używających applecheeks: czy rzeczywiście stosując wkład za zewnątrz można potem ponownie użyć otulacz? Nie jest on wilgotny na bokach?

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Chustomanka Awatar carissima
    Miejscowość
    Oborniki Śl

Domyślnie

My kupiłyśmy rozmiar 2. Emilka waży 9 kg, no i kurcze nie wiem dlaczego ale zapinam na ostatnie napki i nadal mam wrażenie że udka ma ściśnięte. Pieluszka śliczna, ładnie leży, tylko dlaczego taka maleńka? Emilka ma grubiutkie nóżki ale myślałam że jeśli pielucha jest do 16 kg to będzie ok.

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaiDo Zobacz posta
    Pytanie do używających applecheeks: czy rzeczywiście stosując wkład za zewnątrz można potem ponownie użyć otulacz? Nie jest on wilgotny na bokach?
    u nas różnie to bywa, jak jest mały sik to nie robi się wilgotny na bokach, a przy dużym siku już się często nie da jako otulacza użyć.
    Starszy '2006 i Młodsza '2011

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

podbijam i odp. na pyt. dla innych: oczywiście, że robi się wilgotny- moim zdaniem wielokrotne używanie tej pieluchy jest przereklamowane i niehigieniczne

potwierdzam r. 1 jest bardzo, bardzo, bardzo mały, my, swoją sie nie nacieszyliśmy
    przy dziecku z grubymi udkami- odpada
    ciekawy sposób wkładania wkładów- do przyzwyczajenia i polubienia (choć dla mnie bez szału)

Chustonoszka

Domyślnie

Dla mnie ta pielucha była totalnym zaskoczeniem. Przeczytałam cały wątek i wiele osób pisało o uciskaniu grubych udek. Nasze udka grube a to jedyna pielucha wielo poza Flipem, która ich nie uciska Niestety nam za to przecieka (nam wszystkie kieszonki przeciekają bardziej lub mniej ale zawsze ta niestety bardziej ). Osobiście nie specjalnie przypadła mi do gustu. Z tym ponownym używaniem to jest chyba tak jak z każdą kieszonką - teoretycznie każdą można użyć powtórnie. Mam rozmiar 2. Mała waży około 9 kilogramów i jest spora na pupie.

Uprawnienia umieszczania postów