Czy zna któraś z Was pieluszki AppleCheeks? Pojawiły się ostatnio na EkoMaluch i się zastanawiam czy warto spróbować, ale koszt jednej jest powalający - 129zł :/
Nie znalazłam, albo gapa ze mnie.
Baryłka kupiła chyba dwa zestawy
http://ekomaluch.pl/applecheeks-mini-test,p1344,l1.html
i piała z zachwytu. Więc pożyczyłam, wypróbowałam i są bardzo fajne.
- pupa mała
- świetnie leżą
- 3h na tyłku biegającego malucha, wkładka w środku do wyżymania a nic nie przeciekło. Dodam, że IB ciągle nam przecieka, a pszczoła przez noc jest mokra calusieńka, więc Kornik to leje jak strażak z pompy
- kieszonka ma otwór przez środek wszerz pieluszki dzięki temu bardzo łatwo wkłada się wkładki do środka, a ja mam z tym zawsze problem. W stokrotkach i innych pieluszkach z takim "lepkim" PULem muszę się namocować, żeby wkład dobrze wszedł i się ułożył, a tu... zero problemów.
Ja polecam!
Nie używałam ale oglądałam i wydają sie być bardzo fajne.
też kupiłam na spróbowanie i jestem bardzo zadowolona, przede wszystkim gumki nie odciskają ani w udkach czy na pleckach a bardzo zwracam na to uwagę bo Jaśkowaty grubiutki i grube udka ma - mają też gumeczkę na brzuchu i dzięki temy bardzo fajnie się dopasowują, nic przodem nie wycieka, co bardzo częste u mojego wielkiego sikuna się zdarzało, nie są tak ogromne jak wonderoosy, ale są chyba z tego samego materiału, no i zamiast oryginalnych wkładów można też włożyć do kieszonki wszystko co się pod rękę nawinieno i można ich też używać jako otulacza
tutaj bardzo fajny filmik video jak ich używać (z oficjalnej strony)
http://www.youtube.com/watch?v=CifJD...ayer_embedded#!
Beata mama Grzesia (30/03/96) Ani (14/08/07) i Jasia (16/10/09)
no cóż ja dodam tylko że same wkłady sa dla mnie rewelacyjne bo nie za duże do składania i można złożyć jak się chce a schną w miarę szybko
brakuje mi jeszcze czerwonej i zielonej - ale już niedługo hehehe
Powoli się do nich przymierzam... Dalej jesteście zadowolone? Noc wytrzymają?
My mamy rozmiar 1. Weronika waży ok. 5 kg. Sprawia wrażenie małej ( teoretycznie jest do 9 kg). Zapinam ją na ostatnie napy i jest tak na styk. Gumki odciskają się na nóżkach. Ma fajne wkłady, dość szybko schną. Ma bardzo mięciutki pul. Wygodnie wkłada się wkładki do kieszonki lub pieluszki ( jak w otulacz). Jest bardzo ładna. Ale i tak ją dziś poprułam, usunęłam przednią gumkę i fragment przy nóżkach. Mam nadzieję, że będzie nadal funkcjonalna, ale wygodniejsza.
My też mamy 1. Młoda waży ok. 5,5 kg. Zapinam na przedostatnie napy, bo inaczej gumki się bardzo odciskają. Jest bardzo zgrabna i ładna (mamy lawendową). Wkłady są fajne - dobrze się składają mimo braku przeszyć w odpowiednich miejscach, poza tym są milutkie i miękkie. No i dobrze układają się i w kieszonce i na niej.
więc potestowaliśmy i my. Dziekujemy pieknie!
Po pierwsze najbardziej w tej pieluszce podobaja nam się wkłady. Po drugie kolor. Taki czerowono malinowy, cudny. pul mięciutki, gumeczki sie nie odciskaja, pupa zgrabna. pieluszka chłonna. generalnie saaaame zalety (oprócz ceny oczywiście). Moim zdaniem powinna być opcja kieszonki z jednym tylko wkładem. a już myslałam, że żadna pieluszka z pulem nie-minkee mnie nie powali, a tu proszę!
K. 2009M. 2012
Młody ma 1, 11 mcy i 12,5 kg. Wreszcie znalazłam pieluszki idealne. NIby powinnam go już odpieuchowac, ale czekam na lato
I niestety mu się AC odciskają mocno na udkach. A on drobny jest.
Dajecie radę z AC przy starszych dzieciach?
Narazie wymysliłam, że nie będę zapinać dolnych napek...
My mieliśmy AC jakoś do października, no i mój mały więcej już ważył wtedy, ale i tak odciskały nam się na udach Dziubasa, niestety zauważyłam, że go to bolało później, zwyczajnie sprzedałam ją. Szkoda, bo trzymała fajnie, ale po jednej nocy miał przez pół dnia ślady na nóżkach
Nie odkryłam żadnego patentu na ominięcie tego uciskania, a i próbowałam tego nie zapinania dolnych nap, nie pomagało![]()
U mnie jednak pomaga. Dopiero dzis testowałam, jeszcze się przyjrzę.
szkoda, że nie mają wiekszego rozmiaru![]()
W rozmiarze 1 wyprułam gumki - z przodu i trochę przy nozkach. Z dwójką tez tak zrobię, jK przyjdzie czas. Bo poza tymi gumkami, to naprawdę fajne kieszonki.