Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 80 z 84

Wątek: AppleCheeks, kieszonka

Chustoguru Awatar Em

Domyślnie

U mnie jednak pomaga. Dopiero dzis testowałam, jeszcze się przyjrzę.
    szkoda, że nie mają wiekszego rozmiaru

Chusteryczka Awatar milorzab
    Miejscowość
    PodWarszawa

Domyślnie

W rozmiarze 1 wyprułam gumki - z przodu i trochę przy nozkach. Z dwójką tez tak zrobię, jK przyjdzie czas. Bo poza tymi gumkami, to naprawdę fajne kieszonki.

Chustomanka Awatar IwonaKM
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mamy rozmiar 1. Uzywamy od okresu noworodkowego.
    Pieluszka robi dużą pupę, wykorzystujemu głownie na noc.
    Nie pamiętam, by pieluszka nam przeciekla, jej atutem są ścisłe gumki przy udkach. Córeczka ma chude nózki i w pieluszkach, w których nie da sie wyregulowac przylegania przy udkach, zdarzaja sie wycieki.
    Wkłady po częstym używaniu stwardniały, wymoczyłam w kwasku, puscilam dwa razy pranie bez proszku i wkłady mieciutkie jak nowe.

Chustoguru Awatar Em

Domyślnie

to ja tylko uprzedze, że wkładek nie mozna suszyć w suszarce, bo się kurczą

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Pytanie do używających applecheeks: czy rzeczywiście stosując wkład za zewnątrz można potem ponownie użyć otulacz? Nie jest on wilgotny na bokach?

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Chustomanka Awatar carissima
    Miejscowość
    Oborniki Śl

Domyślnie

My kupiłyśmy rozmiar 2. Emilka waży 9 kg, no i kurcze nie wiem dlaczego ale zapinam na ostatnie napki i nadal mam wrażenie że udka ma ściśnięte. Pieluszka śliczna, ładnie leży, tylko dlaczego taka maleńka? Emilka ma grubiutkie nóżki ale myślałam że jeśli pielucha jest do 16 kg to będzie ok.

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KaiDo Zobacz posta
    Pytanie do używających applecheeks: czy rzeczywiście stosując wkład za zewnątrz można potem ponownie użyć otulacz? Nie jest on wilgotny na bokach?
    u nas różnie to bywa, jak jest mały sik to nie robi się wilgotny na bokach, a przy dużym siku już się często nie da jako otulacza użyć.
    Starszy '2006 i Młodsza '2011

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

podbijam i odp. na pyt. dla innych: oczywiście, że robi się wilgotny- moim zdaniem wielokrotne używanie tej pieluchy jest przereklamowane i niehigieniczne

potwierdzam r. 1 jest bardzo, bardzo, bardzo mały, my, swoją sie nie nacieszyliśmy
    przy dziecku z grubymi udkami- odpada
    ciekawy sposób wkładania wkładów- do przyzwyczajenia i polubienia (choć dla mnie bez szału)

Chustonoszka

Domyślnie

Dla mnie ta pielucha była totalnym zaskoczeniem. Przeczytałam cały wątek i wiele osób pisało o uciskaniu grubych udek. Nasze udka grube a to jedyna pielucha wielo poza Flipem, która ich nie uciska Niestety nam za to przecieka (nam wszystkie kieszonki przeciekają bardziej lub mniej ale zawsze ta niestety bardziej ). Osobiście nie specjalnie przypadła mi do gustu. Z tym ponownym używaniem to jest chyba tak jak z każdą kieszonką - teoretycznie każdą można użyć powtórnie. Mam rozmiar 2. Mała waży około 9 kilogramów i jest spora na pupie.

Domyślnie jakie wkładki do Apple Cheeks

Jakie wkładki pasują do Apple Cheeks w rozmiarze 1 ? Te pieluchy maja nam służyć na noc od noworodka i nie wiem co do środka, żeby nie robiły dużej pupy a jednocześnie były chłonne. Nigdzie w sklepach nie mogę znaleźć oryginalnych wkładek do tych pieluszek. A może Babykicks S lub M?? Będą pasowały?
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015
    ​2011 [*] 2012 [*] 2014 [*]

Guest
    Guest

Domyślnie

polecę reklamą
    luknij do babyjungle tam dziewczyna szyje ala ręczniczki bambusowe jako wkłady chłonne są i możesz dopasowywać do woli takie cuś

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

są dostepne m. in. tu:

http://ekomaluch.pl/skladane-potrojn...ml?podstrona=9

http://www.wielorazowo.pl/pl/p/Sklad...AppleCheeks/19

http://www.zielonamama.pl/product-po...le-Cheeks.html

do apple wkłąd jest 1 rodzaju dla kieszonki w rozmiarze 1 i dla kieszonki w rozmairze2 - inaczej się go tylko składa.

Domyślnie

Bardzo dziękuję
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015

Domyślnie

No to mam już swoje 3 jedynki AppleCheeks, dokupiłam wkłady.... tylko jak je tam upchnąć? Jakoś tak ciasno i grubo wygląda. Ten składany, powinnam złożyć 3 czy 4 razy? Co poza tym oryginalnym wkładem pasuje do tej kieszonki dla noworodka? Małe ręczniki z ikei? Tyle, że miałam zamiar zakładać na noc, a ten ręczniczek, myślę o krama to chyba za mało chłonny będzie? Swoją drogą wkłady do apple rewelacyjnie mięsiste i milutkie.
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

ten oryginalny wkład składałam na 3 po dłuższym brzegu czyli akurat wchodził do kieszonki

edit. to moje ulubione wkłady, chłonne, cienkie i szybko schną
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustonoszka

Domyślnie

Dziewczyny a napiszecie mi jakie te wkłady mają wymiary? Nigdzie nie znalazłam takiej informacji. Moje dziecko nie toleruje szerokich wkładów. Jest bardzo "mobilne" i te mu przeszkadzają. Cały czas "jęczy" i się denerwuje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avelaa Zobacz posta
    Dziewczyny a napiszecie mi jakie te wkłady mają wymiary? Nigdzie nie znalazłam takiej informacji. Moje dziecko nie toleruje szerokich wkładów. Jest bardzo "mobilne" i te mu przeszkadzają. Cały czas "jęczy" i się denerwuje
    32x39 Duże nie są, bo faktycznie po złożeniu na 3 mieszczą się do Apple Cheeks 1
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015

Chustonówka

Domyślnie

Mam AC 2 od tygodnia i za każdym założeniem przeciekał po ok godzinie czyli po jednym siku, co nam się nie zdążyło nawet w podłych chinkach.
    Nie przecieka przy gumkach tylko po bokach wkładu, wkład ledwo wilgotny, a pielucha na zewnątrz zwyczajnie mokra,jakby to nie był PUL tylko jakaś bawełenka.
    Nie bardzo wierzę bym ja coś robiła z nimi nie tak, w żadnych innych pieluchach tak mi się nie zdarzyło, no chyba że były mega zasikane po nocy, że aż wkład kapał.
    Jestem rozczarowana, bo wszystko inne mi się w tej pieluszce podoba.
    Czy ktoś ma podobne doświadczenia lub wie jak temu zaradzić? Może profilowane wkłady w kształcie klepsydry by pomogły, lepiej wypełniły wnętrze?

Guest
    Guest

Domyślnie

popróbuj różnych wkładów
    ja wróciłam do nich przy b szczupłej młodszej córeczce i się mega sprawdzają

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Też myślę że kombinacja z wkładami zadziała, ta pieluszka ma sporo miejsca na wkłady i one niestety dokładnie nie wypełniają wolnej przestrzeni szczególnie w pupie zdarzyło mi się że wkład się przesunął. Klepsydra może być fajnym pomysłem

Edit: Jeszcze dopiszę że pieluszka mimo tego że jest szeroka jest fajna nie uciska jest delikatna, mogłaby mieć tylko regulację one size było by lepiej
    Ostatnio edytowane przez kamilam ; 04-06-2013 o 20:32

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Uprawnienia umieszczania postów