U mnie jednak pomaga. Dopiero dzis testowałam, jeszcze się przyjrzę.
szkoda, że nie mają wiekszego rozmiaru![]()
U mnie jednak pomaga. Dopiero dzis testowałam, jeszcze się przyjrzę.
szkoda, że nie mają wiekszego rozmiaru![]()
W rozmiarze 1 wyprułam gumki - z przodu i trochę przy nozkach. Z dwójką tez tak zrobię, jK przyjdzie czas. Bo poza tymi gumkami, to naprawdę fajne kieszonki.
Mamy rozmiar 1. Uzywamy od okresu noworodkowego.
Pieluszka robi dużą pupę, wykorzystujemu głownie na noc.
Nie pamiętam, by pieluszka nam przeciekla, jej atutem są ścisłe gumki przy udkach. Córeczka ma chude nózki i w pieluszkach, w których nie da sie wyregulowac przylegania przy udkach, zdarzaja sie wycieki.
Wkłady po częstym używaniu stwardniały, wymoczyłam w kwasku, puscilam dwa razy pranie bez proszku i wkłady mieciutkie jak nowe.
to ja tylko uprzedze, że wkładek nie mozna suszyć w suszarce, bo się kurczą![]()
Pytanie do używających applecheeks: czy rzeczywiście stosując wkład za zewnątrz można potem ponownie użyć otulacz? Nie jest on wilgotny na bokach?
J. 2010, W. 2013, A. 2021
podbijam i odp. na pyt. dla innych: oczywiście, że robi się wilgotny- moim zdaniem wielokrotne używanie tej pieluchy jest przereklamowane i niehigieniczne
potwierdzam r. 1 jest bardzo, bardzo, bardzo mały, my, swoją sie nie nacieszyliśmy
przy dziecku z grubymi udkami- odpada
ciekawy sposób wkładania wkładów- do przyzwyczajenia i polubienia (choć dla mnie bez szału)
Dla mnie ta pielucha była totalnym zaskoczeniem. Przeczytałam cały wątek i wiele osób pisało o uciskaniu grubych udek. Nasze udka grube a to jedyna pielucha wielo poza Flipem, która ich nie uciskaNiestety nam za to przecieka (nam wszystkie kieszonki przeciekają bardziej lub mniej ale zawsze
ta niestety bardziej
). Osobiście nie specjalnie przypadła mi do gustu. Z tym ponownym używaniem to jest chyba tak jak z każdą kieszonką - teoretycznie każdą można użyć powtórnie. Mam rozmiar 2. Mała waży około 9 kilogramów i jest spora na pupie.
Jakie wkładki pasują do Apple Cheeks w rozmiarze 1 ? Te pieluchy maja nam służyć na noc od noworodka i nie wiem co do środka, żeby nie robiły dużej pupy a jednocześnie były chłonne. Nigdzie w sklepach nie mogę znaleźć oryginalnych wkładek do tych pieluszek. A może Babykicks S lub M?? Będą pasowały?
Tymek 30.05.2010
Luśka 13.03.2013
Saszka 20.07.2015
2011 [*] 2012 [*] 2014 [*]
polecę reklamą
luknij do babyjungle tam dziewczyna szyje ala ręczniczki bambusowe jako wkłady chłonne są i możesz dopasowywać do woli takie cuś![]()
są dostepne m. in. tu:
http://ekomaluch.pl/skladane-potrojn...ml?podstrona=9
http://www.wielorazowo.pl/pl/p/Sklad...AppleCheeks/19
http://www.zielonamama.pl/product-po...le-Cheeks.html
do apple wkłąd jest 1 rodzaju dla kieszonki w rozmiarze 1 i dla kieszonki w rozmairze2 - inaczej się go tylko składa.
Bardzo dziękuję![]()
Tymek 30.05.2010
Luśka 13.03.2013
Saszka 20.07.2015
No to mam już swoje 3 jedynki AppleCheeks, dokupiłam wkłady.... tylko jak je tam upchnąć? Jakoś tak ciasno i grubo wygląda. Ten składany, powinnam złożyć 3 czy 4 razy? Co poza tym oryginalnym wkładem pasuje do tej kieszonki dla noworodka? Małe ręczniki z ikei? Tyle, że miałam zamiar zakładać na noc, a ten ręczniczek, myślę o krama to chyba za mało chłonny będzie?Swoją drogą wkłady do apple rewelacyjnie mięsiste i milutkie.
Tymek 30.05.2010
Luśka 13.03.2013
Saszka 20.07.2015
ten oryginalny wkład składałam na 3 po dłuższym brzegu czyli akurat wchodził do kieszonki
edit. to moje ulubione wkłady, chłonne, cienkie i szybko schną![]()
Bartek 02.05.2007Ksawery 07.08.2010
Sara 28.04.2012
Dziewczyny a napiszecie mi jakie te wkłady mają wymiary? Nigdzie nie znalazłam takiej informacji. Moje dziecko nie toleruje szerokich wkładów. Jest bardzo "mobilne" i te mu przeszkadzają. Cały czas "jęczy" i się denerwuje![]()
Mam AC 2 od tygodnia i za każdym założeniem przeciekał po ok godzinie czyli po jednym siku, co nam się nie zdążyło nawet w podłych chinkach.
Nie przecieka przy gumkach tylko po bokach wkładu, wkład ledwo wilgotny, a pielucha na zewnątrz zwyczajnie mokra,jakby to nie był PUL tylko jakaś bawełenka.
Nie bardzo wierzę bym ja coś robiła z nimi nie tak, w żadnych innych pieluchach tak mi się nie zdarzyło, no chyba że były mega zasikane po nocy, że aż wkład kapał.
Jestem rozczarowana, bo wszystko inne mi się w tej pieluszce podoba.
Czy ktoś ma podobne doświadczenia lub wie jak temu zaradzić? Może profilowane wkłady w kształcie klepsydry by pomogły, lepiej wypełniły wnętrze?
popróbuj różnych wkładów
ja wróciłam do nich przy b szczupłej młodszej córeczce i się mega sprawdzają
Też myślę że kombinacja z wkładami zadziała, ta pieluszka ma sporo miejsca na wkłady i one niestety dokładnie nie wypełniają wolnej przestrzeni szczególnie w pupie zdarzyło mi się że wkład się przesunął. Klepsydra może być fajnym pomysłem
Edit: Jeszcze dopiszę że pieluszka mimo tego że jest szeroka jest fajna nie uciska jest delikatna, mogłaby mieć tylko regulację one size było by lepiej![]()
Ostatnio edytowane przez kamilam ; 04-06-2013 o 20:32
Lidka 29/10/2010i dwa aniołki
Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899
Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914