Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: Wielka ochota na drugą, ale brak pieniędzy - za drogie

Mieszany widok

Chustofanka Awatar Bodzia_30
    Miejscowość
    Opole/Pogórze

Domyślnie

[QUOTE=pelasia;628533]Ja nie neguję, że druga chusta jest Tobie (czy komukolwiek potrzebna), Bodziu. Chciałam tylko zwrócić uwagę, że argument "to wciąga" może być niestety odstraszający dla osób postronnych. Swoją drogą, to nie wiem, czy przy ograniczonych funduszach nie byłoby warto zastanowić się nad opcją chusta+nosidło, zwłaszcza jeśli dziecko już siedzi albo niewiele mu brakuje.[/QUOTE

To prawda, że i mnie troszkę to na początku odstraszyło, bo juz zakup jednej był sporym wydatkiem a tu nagle czytam że niektórzy mają po 10 chust. Ale skoro chusta ma mi służyć kilka lat, to jest to inwestycja długoterminowa. Co do nosidła, to nie wiem jakie masz na myśli, ale moim pierwszym zakupem było nosidło Infant Summer, które było strasznie zachwalane przez producenta, niestety nie poczytałam opinii na forach i szybko zorientowałam sie że zrobiłam niewybaczalny błąd. Zwróciłam je i zamówiłam chustę tkaną. Tak więc nosidło odpada pomimo iż ma fajną cenę.

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

dziewczynom chodzi raczej o nosidło ergonomiczne
    a tu ceny bywają rownie bolesne jak przy chustach

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

No cóż ja Wam mogę napisać o ilości chust, pogadamy jak Wam kilka kropek przy awatarku przybędzie

Chustomanka Awatar lindgren
    Miejscowość
    z Poznania

Domyślnie

Bodzia, możesz tez spróbowac w dziale oddam/wymienię: zaproponować wymianę czegoś (ciuchów dziecięcych lub niedziecięcych na przykład) na uzywaną chustę, z dopłatą ewentualną.
    stach 12.2008, tosia 07.2010, magda 12.2013 [*], maryśka 11.2014

Chustomanka Awatar pelasia
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Chodziło mi właśnie o nosidło ergonomiczne, zapinane na klamry (to był warunek mojego małżonka, a w sumie to bardziej pod niego było nosidło, pod mój gust była chusta . My mamy akurat patapum. Ale wybór nosideł jest spory i rozrzut cenowy też. Gdyby nie to, że M chciał coś koniecznie tylko zapinanego, a nie np. hybrydę MT i nosidła, wybrałabym nosidło ONO- właśnie ze względu na cenę (ok. 140 zł)- może nie super tanio, ale o niebo taniej od manduki na przykład. Mei taia można spróbować samemu uszyć, jeśli się ma takie możliwości.
    A na wątki o kolejnych super-chustach też profilaktycznie nie wchodzę Może zacznę, jak będę miała większą ilość gotówki do rozdysponowania i może następnego chuściocha- to i zakup byłby bardziej uzasadniony

Przydasie Pelasi - domowe przetwórstwo materiałowe i różne pomysły na zajęcia z dziećmi

Uprawnienia umieszczania postów