Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: Wielka ochota na drugą, ale brak pieniędzy - za drogie

Mieszany widok

Chustofanka Awatar Bodzia_30
    Miejscowość
    Opole/Pogórze

Domyślnie Wielka ochota na drugą, ale brak pieniędzy - za drogie

Witam, jak gdzieś przeczytałam na tym forum - że chustowiązanie wciąga i chusta ciągnie za sobą zakup kolejnej, na początku nie wierzyłam, byłam pewna że jedna mi wystarczy i dokonałam na początu zakupu nietrafnego, bo nosidło które bardzo szybko zwróciłam, po czym zostałam dumną posiadaczką zielonej Grecji Nati. Jak dla mnie był to zakup dość drogi, ale jak się okazało, cena Nati wcale nie jest taka wysoka, bo moje marzenie o Zarze albo żakardowym Didymosku wprost mnie przygniotło. O nowej nawet nie myślę, ale i używana jest koszmarnie dla mnie droga. Kochane chustomaniaczki, czytam, szukam i przeglądam, stało się to wręcz moją obsesją - zakup drugiej chusty uważam za konieczny, ale przerasta mnie cena chust. Nie chcę kupować byleczego, bo jak wiadomo chusta ma mi posłużyć trzy lata a kto wie, może i dłużej jeżeli zdecydujemy się na jeszcze jedno dziecko. Nie chcę tez kupować chusty dobrej, taniej ale nieładnej, bo wówczas jej nie założę, bo przecież my mamy oprócz tego że chcemy być dobrymi matkami, to chcemy też ładnie wyglądać, a nie każdy kolor nam służy. Poradźcie proszę co robić, gdzie szukać, jakie firmy są godne polecenia, bo na allegro można zrobić zakup nawet za 60 zł, ale nie wierzę w ich dobrą jakość.

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

wejdz na dział reklama
    irla wlasnie wyprzedaje magazyn
    moze znajdziesz cos dla siebie

Chusteryczka

Domyślnie

dokładnie... myślałam, tak jak Ty... że czemu to taki drogi sport.... później poczytałam troche na temat jakości, farby, domieszki, jakość noszenia.... no i się zaczęło... jedna druga trzecia i tak dalej, z tym, że zawsze możesz kupione (jak mówisz drogo) chusty sprzedać na chustostraganie i odzyskać większość zainwestowanych pieniędzy i to jest świetne... może traktuj to jako inwestycję właśnie

Chustofanka Awatar Bodzia_30
    Miejscowość
    Opole/Pogórze

Domyślnie

Dziękuje za szybkie odpowiedzi, już coś znalazłam na wyprzedaży, mam nadzieję, że maż mnie nie zabije

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Mój na informacje, że chcę wydać 200 zł na kawałek szmaty, zrobił tak
    potem i długo było tak
    urobiłam
    a potem były urodzinki, Święta i inne takie
    teraz mam swój stosik,a chęć posiadania dalej rośnie

Chustonoszka Awatar Angie

Domyślnie

Mój M. powiedział że to gangrena która bezlitośnie się rozprzestrzenia