Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 31 z 31

Wątek: Zmienianie pieluch

Chustonówka Awatar klaxa

Domyślnie

Ja zmieniam pieluchę co 1,5-2g; no chyba że trafi się dwójeczka to wtedy wiadomo że szybciej

Chustomanka Awatar emmaline
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

w domu i tam gdzie moge przewijac Weronika siedzi w tetrze, czesto sprawdzam i po siku przewijam, kupe czesto lapie bo dziewczynka daje jasne znaki
    jak nie moge przewijac (niektore wyjscia) to pakuje kieszonke NB i potrafi kilka godzin przesiedziec (tak do 3-4), ale jakoś ten polar za mokry nie jest, skóra ładna.
    a w nocy mamay formowanki lub reczniczki i wkładka polarek i w ciągu 10h raz zmieniam, pi razy drzwi w połowie, choć sprawdzam co karmienie (ok3h)

tak na rozsądek to kwestia ilosci sikania i obserwacji - skóry, pieluchy, oznak dzieciaka.
    howgh
    Weronika Magdalena 09.10.09 http://weronikamagdalena.blog.pl

czekamynaczerwcowegochłopca2017

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

nie przesadzasz, ja co godzinę zmieniam, albo jak widzę że nasikane, jak była na pampersach to też po 2,3 godzinach zmieniałam ja to bym nie chciała w sikach siedzieć, to dlaczego dziecko mam w nich trzymać
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

Chustomanka Awatar eweknap
    Miejscowość
    Zubrzyca

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emmaline Zobacz posta
    (...)w nocy mamay formowanki lub reczniczki i wkładka polarek i w ciągu 10h raz zmieniam, pi razy drzwi w połowie, choć sprawdzam co karmienie (ok3h) tak na rozsądek to kwestia ilosci sikania i obserwacji - skóry, pieluchy, oznak dzieciaka.
    howgh

jak zmienialam formowanke po godzinie to wkladka byla praktycznie cala morka i formowanka tez troche, czy tez tak masz po kilku godz? Jesli zakladam kieszonke i jest ona pozniej wilgotna a wkladka mokra, to jest ok???

20.12.13 [*]

Moja Artystyczna Galeria
    https://www.facebook.com/pages/Biżut...9101489148430/

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eweknap Zobacz posta
    jak zmienialam formowanke po godzinie to wkladka byla praktycznie cala morka i formowanka tez troche, czy tez tak masz po kilku godz? Jesli zakladam kieszonke i jest ona pozniej wilgotna a wkladka mokra, to jest ok???
    Oczywiście, że jest mokra A jaka ma być? Ważne tylko, czy nie wycieka na zewnątrz Tzn dopóki nie wycieka, jest OK. Ale ja też zmieniałam po każdym siku, chyba, że nie mogłam (spacer), czy nie chciałam (noc). A jeśli dziecku będzie to przeszkadzać, da Ci znać.
    Jedne dzieci sikają częściej, inne rzadziej; jedne obficiej, inne mniej, jedne dziewczyny używają wielo jak jednorazówek, inne chcą, żeby dziecko miało od razu sucho i czysto. Ale chodzi o to, że w wielo możesz też trzymać dłuższy czas, jeśli jest taka potrzeba. Ale dla mnie wielo ma ten plus, że mogę zmieniać od razu po siku i nie żal mi pieluchy wyrzucać, bo ledwo siknięta (a tak miałam z jednorazówkami).
    Mam nadzieję, że za bardzo nie nagmatwałam

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

W dzien często sprawdzałam i jak nie spała to po kazdym siku -czasem co pół godziny co godzinę. W nocy przestałam przewijac jak tylko przestała kupki robić. Chyba że czułam ze jest mocno zasikana to w trakcie karmienia.
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Chustomanka Awatar emmaline
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eweknap Zobacz posta
    ja na noc daję polarek i formowanke plus ręczniczek lub mokrofibrę, może dlatego dłużej trzymam
    Weronika Magdalena 09.10.09 http://weronikamagdalena.blog.pl

czekamynaczerwcowegochłopca2017

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dokebu Zobacz posta
    Współczuję temu maluszkowi tych rodziców! Oszczędzać na własnym dziecku Moi znajomi ostatnio wyliczyli, że idzie im na dzień 4 pampersy, do tej pory nie mogę w to uwierzyć, że mała chodzi z takim ulanym pampersów tyle godzin!
    A mnie już to przestało szokować, większość moich znajomych tak przetrzymuje dzieciaki w pampersach. Jedna znajoma mama, trzyma synka w jednym pampku całą noc ( a mały przesypia z 8 godzin z przerwami na karmienie). I zmiana pieluchy to wcale nie jest pierwsza rzecz jaką robi jak otworzy oczy. Tylko nie wiem jak to się dzieje, że rano jej nosa nie wykręca, a mi tak ? Wmawia mi, że to dlatego, że jestem w ciąży. Fakt, słodkawego smrodu zasikanego pampersa w koszu nie mogę znieść :/.Wiaderko z wielo chyba będę trzymała na balkonie No ale jestem na dobrej drodze przekonania jej do wielo. To estetka więc wystarczyło pokazać Blueberry minkie i już poważnie rozważa zakup
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015
    ​2011 [*] 2012 [*] 2014 [*]

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania mania Zobacz posta
    A mnie już to przestało szokować, większość moich znajomych tak przetrzymuje dzieciaki w pampersach. Jedna znajoma mama, trzyma synka w jednym pampku całą noc
    no ja tak trzymałam... w dzień jesteśmy na wielo od 2-miesięcy i zmieniam co 1 - 2 h lub po siku, jak wiem że siknięte natomiast nocka była na pampku, bo odkąd mała nie robi w nocy kup to nie zmienialiśmy pieluchy w nocy, stwierdziłam, że jeden pampek na dobę to nie tragedia, a mnie się zmieniać nie chce. No ale jesteśmy w szpitalu z zakażeniem dróg moczowych i tak się sobie myślę, że może nie na 100% ale z dużym prawdopodobieństwem zakażenie ma związek z trzymaniem małej w jednym papmersie przez całą noc pluję sobie w brodę, że wcześniej jakoś do głowy mi nie przyszło, że takie postępowanie może prowadzić do choroby dziecka... no i dlatego jeszcze będąc w szpitalu zakupilam formowanki bambusowe i jak tylko wrócimy do domu przechodzimy na wielo również w nocy - zobaczymy jak trzeba będzie zmieniać
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

Domyślnie

Współczuję choroby malutkiej. Tak się zastanawiałam dlaczego jedne dzieciaczki to dopada a inne nie. Synek koleżanki nie zachorował, ma teraz 8 miesięcy. Znalazłam info, że dziewczynki na tę chorobę zapadają częściej niż chłopcy. Dzieje się tak, ponieważ cewka moczowa dziewczynek jest krótsza i umiejscowiona bliżej odbytu. Ale i tak do niej zadzwonię.
    Nie obwiniaj się, przecież nie można wiedzieć wszystkiego. Szczególnie, jak się widzi, że większość mam z bliskiego otoczenia postępuje tak samo, to samemu też powiela się te same schematy.
    Tymek 30.05.2010
    Luśka 13.03.2013
    Saszka 20.07.2015
    ​2011 [*] 2012 [*] 2014 [*]

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

no ja sie przyznam ze tez trzymam cala noc w pampku...
    maciek budzi sie na karmienie ok 4-5 rano i wtedy sprawdzam jak jest i zwykle jest...sucho!!! albo ledwie sikniete. za to juz ok 7.00 nasikane ze hej,
    w ciagu dnia jesteśmy na wielo - i zmieniam co 2-3 godz a jak marudzi to częściej - jak jade w jakas dłuzsza podróz i wiem ze nie będę w stanie zmienic przez wiecej niz 3 godz - zakładma pampka trudno... ale to sie zdaza niezwykle rzadko.
    a poarek w NB i w innyc kieszonkach tuz po siku jest leciuchno wilgotny, ale Maćkowi to nie przeszkadza...
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Uprawnienia umieszczania postów