-
Chustopróchno
Nasz tkany debiut - pomóżcie w plecaczki, plizz :)
Dorobiliśmy się nowej chusty
- nasza pierwsza tkana - i prosimy o uwagi w wiązaniu
Na razie tylko kieszonka, ale już widzę że nie wszystko gra tak jak powinno :> Jak Mały przekręci się na prawo, to naciąga chustę i może się wychylić (widać na ostatnim zdjęciu), a chyba nie powinien, prawda? W drugą stronę tak się nie dzieje... Chustę dociągam jak potrafię (bardziej chyba się nie da ;P), po zawiązaniu jak się tak wychyli, to jeszcze poprawiam, ale cały czas odnoszę wrażenie, że na górze jest za mało dociągnięta i dlatego Franek może się tak wygiąć. Co robię źle? Spójrzcie profesjonalnym okiem i poradźcie proszę, bo chcemy się dobrze nosić 

Ostatnio edytowane przez Paprotka ; 24-05-2010 o 11:07
Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)
Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ
-
Chusteryczka
-
Chustoholiczka
faktycznie góra ma luzy
ja polecam zwinąć górną krawędź w taki wałek/ zakładkę
dziecku się w szyjkę nie będzie wbijać, a Tobie będzie łatwiej dociągnąć
poza tym nie ciągnij całej poły chusty, tylko kawałek po kawałku, dobieraj w dłoni
jak ciągniesz np. prawą krawędź prawej poły, to dociągasz dół po lewej stronie, środek poły to środek chusty-plecki, a lewa krawędź poły, to właśnie góra
Ostatnio edytowane przez AMK ; 09-04-2010 o 21:31
Powód: literówka
-
Czy chusta to nowa LL z bambusem?
-
Chustopróchno
-
Chusteryczka
ja troche podskakuje przy dociaganiu i likwiduja sie luzy wtedy
-
Moim zdanie to dosyć trudna chusta na początek (chociaż piękna). Testowałam ją niedawno. Jest IMO dosyć sztywna i śliska, ciężko ją dociągnąć. Musisz ją solidnie wymęczyć
Uprawnienia umieszczania postów