Pokaż wyniki od 1 do 20 z 34

Wątek: Pierwsze wiązanie, proszę o poradę

Mieszany widok

Baja Pierwsze wiązanie, proszę o... 17-04-2010, 19:37
brikola jak dla mnie wygląda ok, być... 17-04-2010, 20:12
Kaaska wow gratuluję odwagi !!! sama... 23-04-2010, 22:52
peluche ja zaczęłam wiazac jak mała... 24-04-2010, 01:03
ithilhin fajna taka kruszynka :-)... 25-04-2010, 12:10
Baja Bardzo dziekuje za porady i... 26-04-2010, 15:31
pania pięknie:-)) 05-05-2010, 00:00
pania no prosze jakie zdolne... 28-04-2010, 00:05
peluche łoooo ale słodziak z tego... 28-04-2010, 01:15
    Chustonówka

Domyślnie Pierwsze wiązanie, proszę o poradę

Witam

Dzisiaj pierwszy raz zawiązałam w chuste ( kieszonkę) ,moja 3 tygodniową córke, prosze o porade co powinnam jeszcze poprawic i czy w miare dobrze wyszło. Dziękuje i Pozdrawiam.
    Link do zdjęcia

http://picasaweb.google.pl/gambuzink...61480344690354

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

jak dla mnie wygląda ok, być może jest za dużo trochę luzu pod szyjką, ale nie widać tego za dobrze na zdjęciu.

generalnie przy kieszonce dbaj o to by chusta na całej szerokości kręgosłupa była dobrze dociągnięta, by trzymała jak druga skóra. I dla wygody rozciągaj sobie zawsze na szerokość pasy na plecach jak już zawiążesz całość.

Chustofanka Awatar Kaaska
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Baja Zobacz posta
    Dzisiaj pierwszy raz zawiązałam w chuste ( kieszonkę) ,moja 3 tygodniową córke
    wow gratuluję odwagi !!! sama bym sie nie odważyła ! Jak na pierwsze wiązanie to wygląda naprawdę profesjonalnie BRAWO !
    ja poprosiłam znajomą z klubu by mi pomogła przy pierwszych wiązaniach i teraz próbuje ćwiczyć sama ale od dwóch dni moje skarby mi na to nie pozwalają zawiązuję ja w kangurka do pownego monentu a później strasznie zaczyna mi płakać tak się zanosi że nie ma mowy o kontynuacji i niestety szybko zrzucam chustę i tulam jak do tej pory nosząc na ramieniu po mieszkaniu ;(. A już myślałam że chusta uratuje mnie od tego noszenia na ramieniu ;(. Wy też tak miałyście na początku

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaaska Zobacz posta
    wow gratuluję odwagi !!! sama bym sie nie odważyła ! Jak na pierwsze wiązanie to wygląda naprawdę profesjonalnie BRAWO !
    ja poprosiłam znajomą z klubu by mi pomogła przy pierwszych wiązaniach i teraz próbuje ćwiczyć sama ale od dwóch dni moje skarby mi na to nie pozwalają zawiązuję ja w kangurka do pownego monentu a później strasznie zaczyna mi płakać tak się zanosi że nie ma mowy o kontynuacji i niestety szybko zrzucam chustę i tulam jak do tej pory nosząc na ramieniu po mieszkaniu ;(. A już myślałam że chusta uratuje mnie od tego noszenia na ramieniu ;(. Wy też tak miałyście na początku
    ja zaczęłam wiazac jak mała miała miesiąc i w sumie było ok. troszke się denerwowala, ale z kołysaniem przeszło (podczas wiazania automatyczkie włączałam biodra )

a swoja droga kangurek to dla mnie trudne wiązanie jak na początek, wiec raczej chyba zaczynać od kieszonki, albo 2X chyba.....
    K. 2009M. 2012

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

fajna taka kruszynka
    brawo za wiazanie!

popraw dociaganie gornej czesci (przed kzyzowaniem pod pupa wygladz na plecach w gore i dociagnij powstaly luz). w sytuacji awaryjnej mozesz wlozyc mala pieluszke tetrowa pieluszke w waleczek nad karczkiem)

jak juz masz zawiazana chuste to te poziome pasy wsun w dolki podkolanowe maluszka, rownoczesnie poprawiajac ulozenie nozek. maja byc podkulone, nie rozkraczone zbyt mocno (jak jest u Ciebie nie bardzo widac, bo zdjecie z przodu)
    Ostatnio edytowane przez ithilhin ; 26-04-2010 o 18:29 Powód: literówki wrrrr
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustonówka

Domyślnie

Bardzo dziekuje za porady i pochwały juz chciałam pytac jak dociagnac zeby nie było luzu pod karczkiem Kaaska, ja mam czasem ten sam problem nie zawsze uda mi się moją córke zawiazac, (pomaga kołysanie i śpiewanie ) tez czasem nosze ją na ramieniu ale to meczace, nie poddawaj sie próbuj bo naprawdę warto. Najlepsza jest kieszonka na pocztątek z tego co wyczytałam. Więc polecam.

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Baja poza tym co koleżanki powyżej, czy malutkiej nie podwinęło się ubranko? - na zdjęciu wygląda jakby się kaftanik pod chustą zrolował na pleckach. To też może powodować niewygodę. Do chusty najlepiej jakiś bodziak i już. Ciepło jest, mama grzeje, chusta też

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

pięknie)

Chustoholiczka
    Miejscowość
    miasto

Domyślnie

no prosze jakie zdolne chustomamy

Chusteryczka

Domyślnie