Pokaż wyniki od 1 do 20 z 64

Wątek: pul rozwarstwiony

Mieszany widok

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie od pula strony... dziuuuura

podnoszę wątek, bo żaróweczka nie świeci, a wielki znak zapytania: co z tym zrobić? do kubła? kupiłam używaną wraz z innymi kieszonkami, dziewczyna pisała, że ta czasem przecieka, że jest inna... ok, nie ma sprawy, kilka prań, po którymś (4-5?) wyjęłam z pralki szeleszczącą, no ok, rozwarstwiło się trudno, ale spoko tragedii nie ma... wyschła, biorę się za wkładanie wkładu (masło maślane) i zdębiałam. Pielucha wygląda tak (wywleczona na potrzeby zdjęciowe):

macie jakiś pomysł na nią?
    http://kachaskowo.blogspot.com
    a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
    bociany dzieci nie noszą, ja tak (zapożyczone z nosime.sk)

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

zawsze można na taką założyc otulacz to nie będzie przciekac. Myślę że można sp¶óbować włożyc wycięty kawałek prostokątny pulu pod wkładkę
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kachasek Zobacz posta
    podnoszę wątek, bo żaróweczka nie świeci, a wielki znak zapytania: co z tym zrobić? do kubła? kupiłam używaną wraz z innymi kieszonkami, dziewczyna pisała, że ta czasem przecieka, że jest inna... ok, nie ma sprawy, kilka prań, po którymś (4-5?) wyjęłam z pralki szeleszczącą, no ok, rozwarstwiło się trudno, ale spoko tragedii nie ma... wyschła, biorę się za wkładanie wkładu (masło maślane) i zdębiałam. Pielucha wygląda tak (wywleczona na potrzeby zdjęciowe):

macie jakiś pomysł na nią?
    U mnie to samo, najpierw pul się rozwarstwia a potem rwie i to tylko w tych chińskich- ta wygląda identycznie jak moja.Ten laminat jakiś cienki i słaby.Dlatego nie kupię więcej pieluch za 20 zeta. No właśnie teraz to albo do otulacza albo do koszaW niektórych pisze,że temperatura prania do 35 stopni, ja prałam w 40 bo sobie nie wyobrażam inaczej.

Chustonówka

Domyślnie

Ta pielucha tylko chyba się do kosza nadaje (może superglue? ale wątpie by dało to zadowalające efekty), niestety z chińskimi tanimi produktami tak bywa, że się rozpadają (dotyczy to nie tylko pieluch, ale praktycznie wszystkiego). Kupując używane pieluchy niestety trzeba zwrócić uwagę na markę. Produkty "markowe" mogą czasem obsłużyć nawet i trójkę dzieci i jakoś bardzo tego po nich nie widać. A to chińskie "coś" niestety zazwyczaj nie wyrabia do 10 prania.
    Ps. trzeba z chińczykami uważać też na jeszcze jedną rzecz, w otulaczach nie zawsze to jest PUL, widziałem już przypadki gdy zamiast "oddychającej" membrany była zwykła folia (taka jak w reklamówkach z Tesco).

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kazikss Zobacz posta
    Ta pielucha tylko chyba się do kosza nadaje (może superglue? ale wątpie by dało to zadowalające efekty), niestety z chińskimi tanimi produktami tak bywa, że się rozpadają (dotyczy to nie tylko pieluch, ale praktycznie wszystkiego). Kupując używane pieluchy niestety trzeba zwrócić uwagę na markę. Produkty "markowe" mogą czasem obsłużyć nawet i trójkę dzieci i jakoś bardzo tego po nich nie widać. A to chińskie "coś" niestety zazwyczaj nie wyrabia do 10 prania.
    Ps. trzeba z chińczykami uważać też na jeszcze jedną rzecz, w otulaczach nie zawsze to jest PUL, widziałem już przypadki gdy zamiast "oddychającej" membrany była zwykła folia (taka jak w reklamówkach z Tesco).
    w przypadku tej pieluchy właśnie tak to wygląda, jak ta reklamóweczka na owoce... ale wilgoć ewidentnie przechodziła przez pul a nie bokami, no chyba że były już dziurki i stąd przecieki a potem nagle wielka dziura

Chustonówka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kachasek Zobacz posta
    w przypadku tej pieluchy właśnie tak to wygląda, jak ta reklamóweczka na owoce... ale wilgoć ewidentnie przechodziła przez pul a nie bokami, no chyba że były już dziurki i stąd przecieki a potem nagle wielka dziura
    ta folia (jak każda inna zresztą) ma tzw. "pory", niestety w miarę upływu czasu stają się one coraz większe (w twoim wypadku to już doszło do ekstremum bo się poprostu tak "przetarło" że aż rozpadło), aż w końcu zaczynają przeciekać. Proces ten jest zdecydowanie szybszy jeśli jest to "słaba/tania" folia i wprost proporcjonalny do jej "grubości" (tego ze zdjęcia ocenić się nie da).
    Podsumowując im tańszy produkt tym niestety będzie krócej żył.

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

iiiiiiitaaaam. niektóre moje chineczki żyją z nami już ponad dwa lata

Chusteryczka
    Miejscowość
    Böblingen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mi. Zobacz posta
    iiiiiiitaaaam. niektóre moje chineczki żyją z nami już ponad dwa lata
    u nas cała reszta to też chinki i mają się super (bobolider chyba też chińszczyzna?)

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

ja mam dwie pieluchy z rozwarstwionym pulem - to minkee, laminat pod spodem jest odklejony, używam ich w takim stanie od około roku i ciągle są sprawne,a wiedziałabym, gdyby przeciekały, bo to pieluchy nocne są

Uprawnienia umieszczania postów