Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: A niby dzieci noszone są spokojniejsze...

Mieszany widok

Chustomanka Awatar dziunka
    Miejscowość
    Wejherowo

Domyślnie A niby dzieci noszone są spokojniejsze...

Nie wiem czy to w tym wątku ale w końcu o chustach...

Joasia noszona prawie od urodzenia, najpierw w elastyku, potem tkana. Zawsze była spokojną dziewczynką, niepłaczącą prawie wcale. Nosimy się minimum 3 godziny dziennie. W samej chuście jest ok, mała jest ciuchutko jak myszka, nie kręci się, no chyba że gorąco. Ubierac zawsze się dała na luzie. Ale od jakiegoś tygodnia ubieranie jej, a także motanie wiąże się z krzykiem, protestem, wyginaniem, wściekaniem, parskaniem , szczypaniem Ogólnie niecierpliwa się zrobiła - już nie wspominając o tym że antywózkowa jest od paru dni.

I jakoś wierzyc mi się teraz nie chce że dzieci noszone są spokojniejsze. Bo u nas jest na odwrót. Własnie chyba przez noszenie młoda się niecierpliwi, bo chce byc TERAZ JUŻ w chuście i koniec
    Gosia - mama Juleczki Tancereczki i Asiuli Łobuziuli

ulala.v
    Guest

Domyślnie

a ja myślę, że to dorobiona trochę na siłę ideologia

mój starszak niechustowy dawał się ubierać bez protestów do ok 5 m-ca życia, potem kiażde ubieranie było okraszone głosnym wrzaskiem.
    młodsza chustowa od urodzenia, poczatkowo dawała się motać i ubierać bez protestów, od ok 5 m-ca zycia zaczęła się wydzierać przy motaniu i ma tak do dziś, jak skończę to się udpokaja.
    Motanie, dociąganie pewnie jest dla niej niewygodne i protestuje a wcześniej była mniej kumata więc dopiero niedawno zaczęła reagować. Myślę, że to taki wiek i ideologii bym nie dorabiała

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

moj spokojny cały czas
    zalezy od charakteru dziecka

Chustomanka Awatar moniaaa
    Miejscowość
    Islandia

Domyślnie

albo chwilowy kryzys nie martw się,
    Mój Adaś ubierać się NIENAWIDZI.. mimo tego od początku w uwielbiał jak go wiązałam ale około 4 miesiąca zaczął się buntować.. więc wiązałam tylko jak mi na to pozwolił.. tzn nie krzyczał szarpał itp..
    mięło po 2 tygodniach i teraz wciąż spokój przy motaniu i noszeniu, ubieranie jak zawsze znienawidzone..

Chusteryczka Awatar manteiga
    Miejscowość
    Warszawa, Gocławek

Domyślnie

Zgadzam się z Ulala.v, zresztą mamy totalne równolatki, bo dokładnie z tego samego dnia, tylko z różnych szpitali Moje Dziecię do chusty wsadzane protestuje zwykle wtedy kiedy ja zaplanuję sobie wiązanie. Nie musimy się przecież w tej kwestii zgadzać A jeśli motam, bo ma problemy z zaśnięciem, to sam "się podkłada" i usypia od 30 sekund do 10 minut W kwestii ubierania jest od jakiegos miesiąca zdecydowany - konsekwentnie na "nie"
    Tomaszek - 23.09.2009r., Klara - 23.09.2015r.
    Ach, to życie, jak trzeba to staje na wysokości zadania

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

w okolicach 4 miesiąca to standard
    Jakby ktoś miał wątpliwości - chusta nie zmieni drastycznie charakteru dziecka, nie ma co marzyć nawet

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Uprawnienia umieszczania postów