no to niezle uklady masz tam "na gorze"![]()
no to niezle uklady masz tam "na gorze"![]()
K. i J. 17.07.2008, W. 07.02.2013
1% KRS 0000037904 Cel szczegółowy 26513 Nowacka Katarzyna i Jakub 1% DZIĘKUJEMY!
Witam , zastanawiam się nad zakupem
http://www.naszedziecko.org/sklep/pr...roducts_id=416
rozumiem,że nie mogę tego traktować jak pieluszki tylko jako zabezpieczenie ew.przy wpadkach.
Jeśli temat gdzieś był proszę o link
Dużo majteczek treningowych nie testowałam, ale ja dopiero jak starszy już dobrze miał opanowane sygnalizowane siusiu wychodziłam na dwór w trenerkach
Ja mam trenerki Imse Vimse takie ze zwierzątkami wiejskimi. Syn (2,5r.) wychodzi w nich na spacer od samego początku odpieluchowywania, jeszcze nie udało mu się posiusiać na spacerze, ale w domu owszem. Jednak musi się bardzo postarać żeby je przesikać, są dość chłonne. Ale zdecydowanie jest to zabezpieczenie przy wpadkach, a nie pieluszka.
tez mam IV i potwierdzam to co napisala przedmowczyni generalnie jak raz corka posikala mi sie w nocy to tyle ze nie bylo wielkiej powodzi i przebierania wszystkiego
podobny efekt uzyskalam zakladajac tetro bez otulacza a jest tanszy
minus IV jest wg mnie taki ze bardzooo dlugo schna przynajmniej mnie
Helenka 05.11.2009 Zuzia 20.09.2007
Dziewczyny przymierzam się do zakupu trenerek jako że letnie odpieluchowywanie zbliża się wielkimi krokami. Warto to cudo nabyć czy zwykłe majtki i przebieranie, przebieranie, przebieranie, wystarczą.
Jeśli warto to ile sztuk. Bo mi się wydaje że prawie tyle co pieluch by się przydało (przynajmniej w początkowej fazie). Jak długo takie trenerki schną.
PS. Właściwie to mamy takie śliczne pieluszki że mi się nie chce dziecięcia odpieluchowywać.![]()
my mamy 3 pary,ale w tej chwili nieuzywane.Jestesmy w fazie pol na pol,czyli w domu biega bez pieluchy doslownie to z golym tylkiem,bo nie da sobie nic zalozyc nawet zwyklych majteczek,od razu sciaga.Na wyjscia ina noc zakladam jednak kieszonke.Jak wola ze chce siku to mowie zeby w pieluche robila. Z trenerek,przynajmniej tych co mamy to by wycieklo![]()
Ja zamierzam zamiast trenerek stosować tetrę i wełniane gacie, ale nie wiem czy słusznie? Podejrzewam że w lato to będzie zupełne zdjęcie pieluchy z dnia na dzień i czekanie na efekty![]()
Ja też używałam gatek wełnianych z tetrą, ale mokra tetra wcale małej nie przeszkadzałaAle jak zupełnie zdjęłam, to się okazało, że doskonale już czuje, jak jej leci po nogach - praktycznie od razu przestała lać, tylko popuszczała i nawet nie wiem, kiedy się odpieluchowała.
Ale rzeczywiście pieluchy tak uwielbiam, że nadal leżą na komodzie i czekają na nie wiem co![]()
Ewinko, tak się zbieram do tego pytania Cię i wreszcie mam okazjęTusię puszczasz bez pieluchy - czyli jak? Z gołym tyłkiem? Czy jednak jakieś spodenki zakładasz? I co ze stópkami? Skarpetki, kapcie? Kapci się chyba nie da, bo jak po nodze poleci, to co, zmieniać od razu (i mieć fafnaście par
)? A jeśli spodenki by zakładać, to trzebaby chyba ich mieć tyle, co i pieluch?? Nie wiem, jak logistycznie takie bezpieluchowe latanie rozwiązać
![]()
Shilo, zaczęło się od tego, że puściłam z gołą pupą, ale ze skarpetkami. Ale Tuśka jest samodzielna, więc szybko (nie wiem dzień, dwa) sama wzięła i założyła spodenki i tak było dłuższy czas. Na szczęście mamy duuużo spodni, a Tuśka nie sika już wiele razy wciągu dnia. Teraz nosi już majteczki ze spodniami lub rajstopkami. Ale jak już mówiłam, nie trwało to długo. Choć nadal popuszcza, to jednak jest to max 5 razy na dzień. Czasem wystarczy tylko majteczki zmienić - a spodni nie trzeba.
A papci nie używamy w ogóle.
Pieluch nie zakładam już absolutnie wcale, ani do spania, ani na spacery (wczoraj byłyśmy w Warszawie pociągiem - mieszkamy pod - i ani razu nie popuściła nawet!)
Ostatnio edytowane przez ewinka ; 10-04-2010 o 12:59
u nas wełniaki (szorty) w dzień w domu sie nie sprawdzały, bo nie leciało po nogach
były (i są) na spacery z wkładką.
trenerek mam chyba 8.
jedną parę kupiłam bambino mio nówki, a potem jak Młody zaczął sikać bez opamiętania-bo przy odpieluchowaniu miał wieeeele etapów- zakupiłam pul i obszyłam baweniane majtasy, doszywając warstwę frotki, czy tetry wewnątrz
pierwszy sik zatrzymają takie galotki i spodni (których swego czasu zakupiłam duuużo) nie trzeba zmieniać od razu.
u nas sprawdzały się też wełniane skarpetki zalanolinowane jak wełniane szorty-nawet jedne szorty tym sposobem na bardziej-czerwono farbnęłam)
ja mam jedne trenerki z krainypieluszek, ale jeszcze Hanka w nie nie sikneła ani razu
kilka par takich jak pokazała calineczka i baaardzo je lubię (wytrzymają jeden sredni sik)
czesto Hanka chodzi bez pieluchy - same majtki lub bokserki + getry. jak mi getrów braknie to spodnie. Nie lubie jak chodzi bez majtek bo: siada gdzie popadnie a ja mam zaraz wizje wnikających bakterii, po drugie jak nie zawoła i siknie to bez majtek robi sie wielka kałuża.. a w spodniach jak jest to wiekszosc wchłania sie w spodnie. poszyłam jej masę bawęłnianych spodenek wiec moge zmieniac do woli
ot> uwielbiam moje dziecko w bokserkach![]()
Ostatnio edytowane przez dominika79 ; 11-04-2010 o 01:17 Powód: literówki
H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.
mojdom13.blogspot.com
http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe
---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl
dominika-te trenerki to dzięki Tobie
dziękuję!!!
nie wyobrażam sobie chodzenia zupełnie bez majtek. to nienaturalne przecież jest.
jak zaczynałam odpieluchowanie to właśnie same majtki Młody nosił.
Nie ma za coa ile warstw tetry wszywałas?
Tetry nie próbowałam nawet ( bambus, bawełna i flanelka tylko)
Hanke bez majtek czasem Sebastian "puszcza" - a właściwie inaczej - nie reaguje jak ona rozbiera się co zreszta robi baaardzo czesto), po czym ja dostaje białej gorączkii awantura gotowa
![]()
H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.
mojdom13.blogspot.com
http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe
---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl
na pul naszywałam 1 warstwę frotki z ręcznika z ikei i na to 1 warstwę tetry, bo ladniej mi to wyglądało.
a na 1 galotki zrobiłam wszystko na prawej stronie tj. pul+frotka i to na majtki tak, że pul na zewnątrz całkiem był.
i ten Twój patent z doszytą wkładką też wypróbowalimale się za bardzo motała przy zakładaniu i noszeniu
a ja zakupilam trenerek jak glupia szykujac sie do ciezkiego etapu odpieluchowania i co....calkiem niepotrzebnie bo dziec mi sie sam odpieluchowal, praktycznie bezbolesnie nawet nie wiem kiedy...latajac zwyczajnych gaciach. Majtek kupilam bardzo duzo bo oczywiscie ze zdarzaly sie wpadki z popuszczaniem ale teraz to juz tylko sporadycznie raz na dwa,trzy dni, a wiec posiadanie trenerek stracilo u nas calkowicie sens...