Pokaż wyniki od 1 do 20 z 58

Wątek: Instrukcja do mei tai

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez edyta1411 Zobacz posta
    od jakiego wieku można nosić w mei tai-u?
    to nie ten dział ale.... jeśli dziecko samodzielnie trzyma główkę choc ja wolę wersje jak dziecko samodzielnie już siedzi
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chustonoszka Awatar edyta1411
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

upsss, ale już dokańczając to by był już czas na mojego
    Julia 28,02,2004 ,Paweł 05,03,2007 ,Antek 05,05,2010 .
    http://eko-mama.blogspot.com/ moje pieluszki wielorazowe

Domyślnie

Pierwszy raz o mei tai przeczytałam na tym forum i stwierdzam, że w innych miejscach nie znalazłam tak konkretnych porad. Od jakiegoś czasu szukałam podobnego rozwiązania i jestem coraz bardziej przychylna do tej metody.

Chustomanka Awatar zanna
    Miejscowość
    Warszawa/Bemowo

Domyślnie

jak w końcu się zakłada? byłam przekonana, że jak fartuszek tzn. pas biodrowy jest właściwie niewidoczny, bo pomiędzy mną a dzieciem a tu jest inaczej http://pathi.pl/pl/instrukcja-zakladania.html... od czego to zależy?
    , ,

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

zanno - jak wygodniej
    Powiem Ci z mojego doświadczenia, że jedne MT lepiej się układają nakładane jak fartuszek, inne leżą na dziecku lepiej zakładane z widocznym pasem biodrowym.
    Kwestia przetestowania i wybrania tego, co wygodniejsze

Domyślnie

To dodam i ja coś od siebie jako doradcy noszenia dzieci, pasy górne w Mei Tai powinny przechodzić pod nóżkami dziecka. A nie być wiązane na pleckach lub kości ogonowej pociechy!

Nastepnie można supeł zawiązać pod pupką lub zrobić twista i długie pasy ponownie zawiązać z tyłu na pasie/biodrach. I to jest prawidłowy i zdrowy dla dziecka sposób noszenia.
    MADAME GOOGOO® :: NOSIDEŁKA MEI TAI, ERGONOMICZNE I HYBRYDOWE, JEDWABNE CHUSTY KÓŁKOWE, POUCH

Doradca Noszenia ClauWi®

Chustonówka

Domyślnie

A jak zawiazac prawidlowo nosidlo hybrydowe storchenwiege (gorne pasy jak w MT)?
    Krzyzowac na pupie i przeciagnac pod nozkami do tylu, czy tylko przeciagnac pod nozkami i wezel na pupie? W instrukcji jest ta druga opcja.
    Motać mi się chce...

Uprawnienia umieszczania postów