bambusowa noc jest super chłonna,dobry wybór![]()
bambusowa noc jest super chłonna,dobry wybór![]()
a Nature babies bambusowa miłość- ?
Wlasnie przegladam forum i czytam o formowankach i widze ze tez ma dobre opinie, jest rownie dobra?
w dzien rozumiem, ze takze mozna ja uzywac?
Zastanawiam sie nad tym aby kupic wiecej bambusowych i pozbyc sie neught baby albo dokupic do niej wklady bambusowe (sprawdziloby sie to???)
Pozdrawiam![]()
Mam jeszcze takie pytanko, czy tylko od wkladki zalezy, ze pieluszka (polarek) pozostanie suchy? czy on tak i tak po siku bedzie wilgotny i bedzie wkurzac mojego wrazliwego synka?![]()
bambus jest o wiele chłonniejszy niż mikrofibra,szczególnie po kilku praniach.właśnie miałam Ci napisać o bambusku nature babies.bambusowa miłość jak ją nazwano w krainie pieluszek, jest tańsza bo ma rzepy-a rzepy w odróżnieniu od napów się zużywają.za to szybciej schnie.no i możesz w nią sporo wpakować.wydaje mi się że bambusowa noc jest chłonniejsza,ale obu nie będziesz musiała zmieniać po dwóch godzinach.
polarek nie jest suchy po siku,on daje tylko uczucie suchości.
naughty baby ma polarek cieńszy i gorszej jakości niż większość droższych pieluch.
Wlasnie myslę aby kupic bambusowa milosc (tansza o bab. nocy) i zobacze czy moj synek bedzie zadowolony. A czy bambusowe wkladki moga mi sie sprawdzic w stosunku do naughty baby?
ktos na forum pisal ze daje dwie wkladki do pieluszki (nb) i dluzej ona wytrzymuje, ja tez tak zrobilam, ale mimo to bylo mokro. Dzieki za odpowiedzi, chyba sobie dzis kupie przynajmniej 2szt bambusowej milosci (ona wszedzie tak sie nazywa?
) i zobacze co z tego wyjdzie. Chcialabym miec super chlonne pieluszki
i tracic mniej czasu na przewijanie, zwlaszcza na nocy mi zalezy. ( Moj synek nie cierpi byc przewijany)
Mam jeszcze jedno pytanie, czy jak zaloze dziecku bambusowa milosc na noc to wystarczy? inni pisza ze nieraz zakladaja jakies getry itp.
jeśli zależy Ci na poczuciu suchości, wypróbuj kieszonki yetty - takiego polarku nie mają żadne pieluchy, wkładka całkowicie przemoczona, a polarek i skóra suchutkiepolar w nb nie jest niestety najwyższej jakości
jak moja córka miała 3 miesiące, spokojnie używałam kieszonek yetty na noc, dawałam spinaną wkładkę bambusową plus jedną z mikrofibry i nigdy nie zdarzył mi się przeciek. nawet teraz (7 m-cy) babyetta dałaby radę nocą, ale mam dużo formowanek i śliczne kieszonki zostawiam na dzień.
Helena --> luty 2008
Kalina --> wrzesień 2009
Amitola Studio - Fotografia noworodków i starszych dzieci, fotografia rodzinna, ciążowa, ślubna - Jelenia Góra, Legnica, Wałbrzych, Wrocław
Mój blog
ja na noc zakładam formowankę bambusową bambinex albo formowankę storcha, zawsze z dodatkową wkładką np froty z ikei, no i zawsze na to polarek. przewijam w nocy raz - po ok 4-5h.
bambus lepiej chłonie, ale mikrofibra szybciej schnie![]()
Weronika Magdalena 09.10.09
http://weronikamagdalena.blog.pl
czekamynaczerwcowegochłopca2017
Przekopiuje Ci moją wypowiedż z innego wątku na temat formowanek
Ja w sumie mam 3 formowanki z krórych jestem zadowolona wszystkie stosuję głównie na noc i nic nie przecieka po 10 godzinach. Nature babies bambusowa miłość- ma polarek w środku także jest sucho przy pupie i to jest kieszonka w zestawie jest wkładka bambusowa ale ja dokładam jeszcze wkładkę z mikrofibry. Szybko schnie.
Flexi tot - schnie dłużej od poprzedniej ale do niej już nic nie trzeba dokładać. Nie ma polarka przy pupie więc ja daję i to jest też taka kieszonka gdzie ma taką długą wkładkę z jednej strony bambus a z drugiej włochata mikrofibra i to się wkłada do tej kieszonki w zestawie jest jeszcze dodatkowa wkładka z bambusa. Pieluszka w nowej wersji ma napki zmniejszające rozmiar. Jak dla mnie pieluszka nie do przesikania
Formowanka od Alohy Bambolini- też kieszonka z zewnątrz bawełniany welur a w środku bambusowy welurek do tego wkładam też od Alohy wkład z froty bambusowej. Formowanka śliczna i dość szybko schnie. Ja się w niej zakochałam![]()
Dodam jeszcze że jakbyś chciała kupować wkładki bambusowe to polecam te od Alohy są rewelacyjne po złożeniu wychodzi w sumie 4 warstwy bambusa i kosztują 13 zł![]()
Renata mama Arusia 25.11.2007 i Urszulki 03.11.2009
Kosmetyki Mariza