Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: dzis uzywam po raz pierwszy wielorazowych pieluch - kilka pytan

Mieszany widok

Chustomanka Awatar eweknap
    Miejscowość
    Zubrzyca

Domyślnie dzis uzywam po raz pierwszy wielorazowych pieluch - kilka pytan

Witam,

Dzis zalozylam synkowi po raz pierwszy pieluche wielorazowa (noughty baby) Wlozylam do kieszonki wkladke i za niedlugo polarek byl juz wigotny tak jak wkladka, czy ta wilgoc przeszkadza mojemu synkowi? po kazdym siku mam ja zmieniac? Pierwszy raz mam taka pieluche w uzyciu i nie wiem jak dlugo moge trzymac wkladke i pieluche . Z gory dziekuje za kazda odpowiedz.

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja staram sie zmieniac pieluchy po kazdym siknieciu, nawet jak maja od pupy polarek
    dlatego na dzien najfajniesza jest tetra z dobrym otulaczem (polecam welniane) a na wyjscia kieszonki
    na noc podobno najlepsze formowanki plus otulacz, najlepiej zeby ta formowanka od pupy miala polar a sama byla z bambusa

Miejscowość
    Zubrzyca

Domyślnie

Rozgladalam sie za formowankami, czy ktos ma doswiadczenie z babmusowa noca? chcialabym kupic jakies pieluchy, ktore bede mogla zmieniac conajmniej co 2h. a nie po kazdym siusiu

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

bambusowa noc jest super chłonna,dobry wybór

Miejscowość
    Zubrzyca

Domyślnie

a Nature babies bambusowa miłość- ?

Wlasnie przegladam forum i czytam o formowankach i widze ze tez ma dobre opinie, jest rownie dobra?

w dzien rozumiem, ze takze mozna ja uzywac?

Zastanawiam sie nad tym aby kupic wiecej bambusowych i pozbyc sie neught baby albo dokupic do niej wklady bambusowe (sprawdziloby sie to???)

Pozdrawiam

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

w jakim wieku jest twoj mały?

z tym ze polar był mokry to moze tez byc tak ze przed chwilą sie zsikał

mi osobiscie naughty baby sie nie sprawdzily
    bardzo lubie fuzzi bunz
    mini lala
    blueberry minkee
    Itti bitti

Miejscowość
    Zubrzyca

Domyślnie

Mam jeszcze takie pytanko, czy tylko od wkladki zalezy, ze pieluszka (polarek) pozostanie suchy? czy on tak i tak po siku bedzie wilgotny i bedzie wkurzac mojego wrazliwego synka?

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

bambus jest o wiele chłonniejszy niż mikrofibra,szczególnie po kilku praniach.właśnie miałam Ci napisać o bambusku nature babies.bambusowa miłość jak ją nazwano w krainie pieluszek, jest tańsza bo ma rzepy-a rzepy w odróżnieniu od napów się zużywają.za to szybciej schnie.no i możesz w nią sporo wpakować.wydaje mi się że bambusowa noc jest chłonniejsza,ale obu nie będziesz musiała zmieniać po dwóch godzinach.

Chustofanka Awatar reniason
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eweknap Zobacz posta
    a Nature babies bambusowa miłość- ?

Wlasnie przegladam forum i czytam o formowankach i widze ze tez ma dobre opinie, jest rownie dobra?

w dzien rozumiem, ze takze mozna ja uzywac?

Zastanawiam sie nad tym aby kupic wiecej bambusowych i pozbyc sie neught baby albo dokupic do niej wklady bambusowe (sprawdziloby sie to???)

Pozdrawiam
    Przekopiuje Ci moją wypowiedż z innego wątku na temat formowanek
    Ja w sumie mam 3 formowanki z krórych jestem zadowolona wszystkie stosuję głównie na noc i nic nie przecieka po 10 godzinach. Nature babies bambusowa miłość- ma polarek w środku także jest sucho przy pupie i to jest kieszonka w zestawie jest wkładka bambusowa ale ja dokładam jeszcze wkładkę z mikrofibry. Szybko schnie.
    Flexi tot - schnie dłużej od poprzedniej ale do niej już nic nie trzeba dokładać. Nie ma polarka przy pupie więc ja daję i to jest też taka kieszonka gdzie ma taką długą wkładkę z jednej strony bambus a z drugiej włochata mikrofibra i to się wkłada do tej kieszonki w zestawie jest jeszcze dodatkowa wkładka z bambusa. Pieluszka w nowej wersji ma napki zmniejszające rozmiar. Jak dla mnie pieluszka nie do przesikania
    Formowanka od Alohy Bambolini- też kieszonka z zewnątrz bawełniany welur a w środku bambusowy welurek do tego wkładam też od Alohy wkład z froty bambusowej. Formowanka śliczna i dość szybko schnie. Ja się w niej zakochałam

Dodam jeszcze że jakbyś chciała kupować wkładki bambusowe to polecam te od Alohy są rewelacyjne po złożeniu wychodzi w sumie 4 warstwy bambusa i kosztują 13 zł
    Renata mama Arusia 25.11.2007 i Urszulki 03.11.2009
    Kosmetyki Mariza

Chusteryczka Awatar Sroka
    Miejscowość
    na polnoc od Monachium

Domyślnie

my zmienialismy co 3 -3,5h, kieszonki Fuzzi mielismy, a na noc Rumparooz + wkladki konopne na trzy skladane + wkladka z mikrofazy na wierzch dla szybkiego wchlaniania i super funkcjonowalo.
    eweknap jak kupisz uzywane pieluchy to ona sa juz wielokrotnie prane ale jak kupisz nowe to musisz je najpierw pare razy uprac zanim one osiagna swoja maksymalna chlonnosc. Nowe chlona czasem srednio a np. po 10 praniach chlona juz super.

Uprawnienia umieszczania postów