a ja wlasnie w kolejna byla BB mama cwiczylam dzisiaj w parku wiazanie!
![]()
po tym jak spotkalam sie kilka razy z bardzo agresywna reakcja (zawsze znajomych) rodzicow jak im deliktanie probowalam zasugerowac, ze BB nie jest zbyt dobry dla dzieci, zmienilam calkowicie taktyke i prosze bardzo - DZIALA!!!
poniewaz z doswiadczenia wiem, ze BB jest niewygodny takze dla rodzicow, zaczynam zawsze rozmowe od tej strony;
najczesciej sami mnie sie pytaja czy mi nie jest za ciezko tyle mojego malucha nosic (aktualnie ponad 9 kilko), albo ja ich o to pytam i standardowe odpowiedzi sa: "tak, nie moge za dlugo, zaraz mnie bola plecy"
wtedy ja mowie, ze ja TEZ nosilam w BB (wyraznie to podkreslam) i ze mi bylo bardzo niewygodnie, a w chuscie moge z przodu nawet takiego wielkoluda godzinami nosic i nic nie czuje
najczesciej tez wplatuje w rozmowe, ze BB PODOBNO nie jest zbyt dobry dla dzieci (zeby tylko czasem rodzice nie poczuli sie skrytykowani - patrzcie reakcja wyzej), ale jezeli oni nie zaczynaja na ten temat rozmawiac, to nie draze dalej tematu
w kazdym razie najczesciej na koniec rozmowy proponuje wyprobowanie chusty, zeby zobaczyli sobie jaka chusta w porownaniu do BB jest wygodna
no i prosze, w piatek znowu jedna znajoma mama wyprobowala moja chuste, tego samego dnia zamowila i od dzisiaj jeden chuscioszek wiecej![]()