Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: wybór poucha a może jednak kółkowa? jaki rozmiar

Chusteryczka Awatar Fusia

Domyślnie wybór poucha a może jednak kółkowa? jaki rozmiar

mam pare tkanych i motamy sie dużo ale mój dzeć to chustowo wózkowy raczej chustowy ale do kościoła wózkowy-jakoś tak -jak ide do komunie to mała albo grześ ręke wyjmie albo podskoczy w chuscie i boje sie że chostie gdześ potrąci
    mąz jest weteranem ministrandzkim i czasem słuzy przy ołtazu-wtedy jestem sama z wozem-młoda zwykle w wózku spi ale czasem sie obudzi i musze ja brac na rece(chce takze)ale na rekach jewj długo nie utzymam pozatym wózek i dzecko na rekach to troche kłopotliwe
    a w swieta do komuni se z wózkiem nie dopcham nie mówiac o wuzku i dzecku na rece- wiacanie kosciele odpada
    na biodro moje chusty sa mi długie-najkrudsza4,35
    szukam czegos co by nie wymagało motania
    młoda ma skończone 5 miesięcy -cwiczy siadanie od dawna -udaje jej sie zawsze jak się czegoś złapie czasem jak nie to też siądze -raczkować -jeszcze nie umie ale ćwiczy -ma chyba raczki jeszcze za słabe
    jak siedzi to się rączką podpiera

więc pytam
    -CZY NA TAKIE AWARYJNE MOGE MIEĆ POUCH CZY JEST ZAMAŁA?

-JESLI NIE POUCH TO CO?-KUŁKOWA-TO TEZ DOCIAGANIE A NIE CHCE DOCIAGAC W KOSCIELE CHCE COS CO WRZUCE NA
    SIEBIE I WRZUCE W TO MŁODĄ

-JESLI POUCH TO JAKI?(myślałam o http://www.jendrulino.pl/pl,k,nasze-chusty )dobre czy nie? (nie ześlizgują sie z ramienia-to przewinięcie i jak noszą)

- JAK DOBRAĆ ROZMIAR POUCHA?? ( http://www.jendrulino.pl/pl,k,pouch-rozmiary z tej tabeli wynika między s a m bo od ramienia do biodra 61-62 pod biustem nosze 75 ale jest jakies 80 -mierzone teraz z sweterku czyli troche mniej bo staniki 80 sa mi duże miseczka duze C albo zwykłe D duze de jest ciut za duze mąz twierdzi że szczupła normalna(ja tam myśle ze potezna gigantyczna ale on jest bardzej obiektywny)więc wychodzi ze S M L-MYŚLICIE ZE W TAKIM WYPADKU M

KUŁKOWEJ NIEBARDZO CHCE-NIEWIEM CZY PORADZE SOBIE Z DOCIĄDANIEM POZATYM CHCE COS NA SUPER SZYBKO-POUCH WYDAJE MI SIĘ W TAKIEJ SYTUACJI WYGODNIEJSZY I SZYBSZY CHCE MAŁĄ NA BIODRO WRZUCIC W POUCHU

PROSZE O ODP
    Żona Damiana. Matka Róży(28.10.2009), Anieli(1.03.2011) i Łucji13.06.2013
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

ja, odkąd mam poucha (Jendrulino zresztą ) , nie potrafię wiązac kółkowej i pozbyłam się jej.
    myślę, że M będzie na Ciebie dobre (gdybyś kupiła zły rozmiar,możesz wymienic ).
    a Jendrulino są boskie, polecam!

aaa, co do siadania- niech sie wypowiedzą znawczynie ( jak zacyznałam z pouchem, to Misiek dawno siedział)

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

powiem tak:zdziwisz się ale w kółkową szybciej włożysz malucha niż w poucha.dociąganie to tylko 2 ruchy,dopasowany pouch czyli na Twój rozmiar dobry, jest dość ciasny,do tego jeśli nakładasz na kurtkę,musisz mieć rozmiar większy.potem w lato ten rozmiar będzie za duży znowuż.
    jak już wciśniesz na siebie poucha,popoprawiasz ubranie,to musisz jeszcze wcisnąć dziecko,dosłownie.
    zwiąż sobie chustę czy szeroki szal tak,żeby miał 120cm obwodu,nałóż kurtkę,nałóż szal i wsadź tam dziecko wg. instrukcji
    http://www.kangoogoo.com/poinstrukcja.html
    weź namiar że dziecię ma być ubrane w kurtkę czy kombinezon.jak dasz radę bez problemu to kup poucha.
    w tej instrukcji pani ma wg.mnie za duży rozmiar,bo się odchyla,no ale przy większym dziecku obsługa poucha jest łatwiejsza i wygodniej mieć ciut za duży pouch.no i szybko nakłada się go jak dziecię stoi.
    przy kółkowej masz dużo miejsca na manewry,wkładasz dziecko,robisz mu majtki z chusty i ciągniesz do siebie jedną krawędź i potem drugą.kółka przy zakładaniu mają być na czubku ramienia albo nawet minimalnie bardziej na plecach.
    przy obu chustach trzeba poćwiczyć,no i przy pouchu trzeba trafić w rozmiar.

Chusteryczka Awatar kejti

Domyślnie

ja właśnie zamówiłam poucha jendrulino, i czekam na listonosza

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

ja polecam kółkową
    tak jak pisze Magda, 2 ruchy i dzieć siedzi
    poza tym można nosić nie tylko na biodrze
    rozmiaru też nie musisz dobierać, zawiążesz zarówno na jak i pod kurtkę

ogólnie bardziej uniwersalna

Domyślnie

chodzi mi o cos na teraz na bipodro do ko scioła na ciek=nki sfeterek i zamszowy płaszczyk wwiec nie wie;lka różnoica niż letnie ciuchy

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ja tez jestem za kółkową , dzisiaj w kościele sprawdziła się świetnie i w drodze powrotnej też ...
    jak szliśmy do kościola to w sumie mała też siedziała w chuscie
    Mąż pchał pusty wózek

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

po świetach u nas 1:0 dla kółkowej mała miała być chrzczona w pouchu, zakupiłam, testowałam po domu - było super! wczoraj do kościoła na próbę założyłam poucha na płaszczyk i było nadal wygodnie (mi, bo małej nie wiem) ale troszkę przyciasno. No i mała puściła pawia w czasie mszy. Nie wiem, czy to było spowodowane ściśnięciem brzuszka, a może czymś innym, ale najgorsze było to, że nie byłam w stanie szybko jej wyswobodzić z chusty. Dlatego też dziś na chrzest wybraliśmy kółkową, mimo iż mam tylko zwykłą lnianą szarą i przydała mi się też do karmienia później w czasie obiadu
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

Domyślnie

czyli radzicie kółkową ech puch mi se taki elegantszy wydawał nic nie wisi nie powiewa -i łatwiejszy tylko przewinąc i siup a kułkowa -przełozyć przez kółka dociagać kolejna cięzka nauka

Chusteryczka

Domyślnie

Ale przez kółka możesz przełożyć wcześniej i mieć chustę przygotowaną do założenia...
    A widziałaś kółkowe Vombati? Miałam wypożyczoną jedną na ślub koleżanki - czysta elegancja, serio, serio

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Fusia weź Ty się wybierz na jakieś spotkanie i wcześniej poproś dziewczyny, żeby przywiozły i to i to.
    spróbujesz i będziesz wiedzieć. Ja się np. z pouchem za cholerę nie potrafię dogadać.
    Co do powiewania zawsze może u Vombati kupić, tam masz przepiękne ogony i nic nie powiewa...

Domyślnie

już napisałam pytanko na śląsku kiedy następne spotkanie i chyba tak zrobie moze pouch stokrotki mi będzie dobry i se w pouchach zakocham i będze sprawa rozwiązana

Chustonoszka Awatar ry_back

Domyślnie

ja tez gorąco polecam kółkową, ze wskazaniem na Vombati )) ja ją uwielbiam szybko sie dociąga poza tym oba dzieciaki łatwo zadowolic i doże i małe )) poza tym jak zaczyna wiac czy jak pada można chuściocha osłonić ogonem

Uprawnienia umieszczania postów