Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: podegi - i kicha!

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie podegi - i kicha!

Znów próbowałam zawiązać mojego poda. Jest dennie. Jak wiąże go z przodu to po chwili wygląda jakby młoda trzymała się na szyi i kolankach. No więc zawiązałam z tyłu. Pomijam już problemy z samym wiązaniem - nie mam pojęcia jak to zrobić żeby było równo i w odpowiednim miejscu. W każdym razie z tyłu młoda zjechała mi bardzo nisko i trzymała się w sumie tylko na kolankach, bo reszta odstawała i bujała się na górnym brzegu. naciągnięcie kończyło się tym że

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

agnen, a nie masz kogoś w okolicy, kto nosi w podzie?
    na pocieszkę i motywacyjnie wklejam M. z Madzią na plaży:

a może musisz jeszcze chwilę poczekać aż młoda jeszcze trochę urośnie. ja mam wciąż wrażenie, że im madzia większa tym większa frajda z szybkości zakładania poda i noszenia.

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa-Wola

Domyślnie

ojejujeju, to ja już wiem, do kogo się zgłoszę na przeszkolenie, jak mój pod przyjdzie

Widziałam Mart, jak zakładasz Madzie nieraz i zawsze mi się wydawało, że to za skomplikowane nie jest, no ale sama nie próbowałam. Zobaczymy jak nam pójdzie.
    Powodzenia Agnen

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pinaska
    ojejujeju, to ja już wiem, do kogo się zgłoszę na przeszkolenie, jak mój pod przyjdzie

Chustomanka Awatar marta
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Im większ edziecko, tym fajniej się w podzie nosi Isiek, prawie 2,5 roku, często nie ma cierpliwości czekać, aż zamotam plecaczek, a poda wiąże się raz dwa.
    Marta, mama Zosi, Ignasia, Tosi i Jasia. http://oppamama.blogspot.com

Nymphadora
    Guest

Domyślnie

hej hej!
    ma bedziemy w Poznaniu na poczatku sierpnia, jak do tego czasu zatrzymasz poda/nie znajdziesz pomocy u kogos innego/samej Ci sie nie uda to z przyjemnoscia Ci pokaze!
    mi tez na poczatku nie wychodzilo za dobrze, ale teraz nosze codziennie i jestem zachwycona

Chustofanka

Domyślnie

Właśnie skończyłam testowanie podziaka od Nelles. Pod cudowny, ale mam wrażenie, trochę mi niewygodnie, może to właśnie kwestia braku wprawy. Wczoraj nosiłam młodego na plecach i zjechał mi prawie na krzyż, nie wiem jak wiązać,żeby nie zjeżdżał. Sprawa super na lato , bo mnóstwo przewiewów, ale w pewnym momencie wydał mi sie mało stabilny po moim miętku. Szyję swojego i na pewno się nie poddam, ale powiem,że nie jestem tak zachwycona jak przed testami

Chusteryczka Awatar kakot
    Miejscowość
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

Jeśli macie wrażenie, że młode siedzi w podzie niestabilnie, spróbujcie wiązania zbliżonego do tradycyjnego.
    Na plecach: 1. prowadzimy pasy przez ramiona, w dół i do tyłu (na razie jak plecaczek z chusty)
    2. teraz - uwaga: NIE krzyżujemy pasów pod pupą dziecka. Pas, który przychodzi "pod" dziecko od prawej strony, trafia na lewą, otaczając nóżkę, z drugim pasem to samo.
    3. Węzeł z przodu, standardowo.

Jeszcze inaczej: o ile przy najczęściej przez Was (o ile się zorientowałam) stosowanym wiązaniu pas idzie pod pupą dziecka, a potem MIĘDZY noszącym a nogą dziecka do przodu, tutaj tego nie ma. Dziecko siedzi w swego rodzaju "kieszeni" z panelu.
    Z przodu można zrobić tak samo, to akurat widać na zdjęciu tu:
    http://recycledline.blox.pl/2008/06/kon ... iscie.html
    Węzeł nie musi być z przodu, tak jak na tym zdjęciu, można pasy przełożyć naokoło i zawiązać z tyłu.
    Na dniach zrobię porządną instrukcję z obrazkami...

Chusteryczka Awatar kakot
    Miejscowość
    Kraków/Warszawa

Domyślnie

Jeśli macie wrażenie, że młode siedzi w podzie niestabilnie, spróbujcie wiązania zbliżonego do tradycyjnego.
    Na plecach: 1. prowadzimy pasy przez ramiona, w dół i do tyłu (na razie jak plecaczek z chusty)
    2. teraz - uwaga: NIE krzyżujemy pasów pod pupą dziecka. Pas, który przychodzi "pod" dziecko od prawej strony, trafia na lewą, otaczając nóżkę, z drugim pasem to samo.
    3. Węzeł z przodu, standardowo.

Jeszcze inaczej: o ile przy najczęściej przez Was (o ile się zorientowałam) stosowanym wiązaniu pas idzie pod pupą dziecka, a potem MIĘDZY noszącym a nogą dziecka do przodu, tutaj tego nie ma. Dziecko siedzi w swego rodzaju "kieszeni" z panelu, nie na skrzyżowanych pasach.
    Z przodu można zrobić tak samo, to akurat widać na zdjęciu tu:
    http://recycledline.blox.pl/2008/06/kon ... iscie.html
    Węzeł nie musi być z przodu, tak jak na tym zdjęciu, można pasy przełożyć naokoło i zawiązać z tyłu.
    Na dniach zrobię porządną instrukcję z obrazkami...

Uprawnienia umieszczania postów