Pokaż wyniki od 1 do 20 z 24

Wątek: zakup tetry - na co zwracać uwagę?

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie zakup tetry - na co zwracać uwagę?

właśnie zaczynam moją przygodę z wielo (szkoda, że tak późno, nadrobię przy następnym ). mam zamiar wypróbować różne systemy, ale chciałabym się skoncentrować na wersji tetra+otulacz, żeby nauczyć Zośkę czuć, że ma mokro. kupowałam do wyprawki trochę tetry, z dwóch różnych źródeł i pieluchy te mają diametralnie różną jakość. wiem też, że są różne rozmiary od 60 do 80cm x 80.
    na co zwracać uwagę? jaka powinna być gramatura? jaki rozmiar dla 15-miesięcznej, niezbyt dużej pupiny?
    za wszelkie rady z góry serdecznie dziękuję.
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chustofanka

Domyślnie

Tetry są różne, rzeczywiście, i może te lepszej jakosci więcej chłoną. Nie mam takiego doświadczenia bo pieluchowałam Jasia od 5 miesiąca przez jakiś czas na zwykłej (za 2 zł) tetrze i się wtedy sprawdziło. Teraz, kiedy ma już skończone 17 miesięcy wiem,że tetra jest za słaba. Takie dziecko ma duży sik i zamiast wkładów do kieszonek formowanych z tetry stosuję ręczniki Ikea. Nawet flanela, moim zdaniem jest już za słaba.
    MOże jeśli kupić jakąś dobrą tetrę to Ci się sprawdzi. Daj znać późneij zresztą bo jestem ciekawa.Pa

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Jeśli chodzi o produkt tetropodobny to ja polecam Kikko. kwadratowe, gęsto utkane, fajnie się sprawują po kilku miesiącach prania dzień w dzień...
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

mamru
    Guest

Domyślnie

a ja uwielbiam muśliny imse vime
    moje ponad trzyletnie muśliny trzymają się super, nie mają żadnych przetarć, chłoną b. dobrze i po trzech latach wciąż wyglądają, czego o zwykłej tetrze powiedzieć nie mogę
    I używam ich nie tylko do otulacza, ale ostatnio jako wkład do kieszonki-są dwa rozmiary 75g i 100g te drugie są większe więc i więcej chłoną. Szczerze polecam! No i powodzenia!

Chustofanka Awatar mama-japonka
    Miejscowość
    Kudowa-Zdrój

Domyślnie

Moim zdaniem (choć trochę nie na temat) świetne są te składane z econobumów. U nas jedna tetra (przy roczniaku) też się już nie sprawdza - czasem wkładam dwie. Nie wiem, czy istnieje jakaś tetra, która dałaby radę starszym dzieciom.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Szczecin-nie nad morzem:)

Domyślnie

Zocha na IV, i super, mam 100g w większości i spokojnie dają radę, 75 gr wkładam na któtko albo dwie, jedna w trójkąt druga jako wkładka. Tez je b.lubię!
    Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
    Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014
    Witek - Wielka Niespodzianka 06.08.2018

Miejscowość

Domyślnie

dzięki dziewczyny. faktycznie, Zo moja sika raz a porządnie, właśnie robię zamówienie, wrzuciłam już kikko, to może faktycznie IV dorzucę, skoro myślę o następnym.

Pochłonęło mnie życie,
    pozostaję do odwołania.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mamusia Jasia Zobacz posta
    zamiast wkładów do kieszonek formowanych z tetry stosuję ręczniki Ikea. Nawet flanela, moim zdaniem jest już za słaba.
    No właśnie spotkałam się kilkukrotnie z opinią na forum, że ręczniki IKEA są super.
    Możecie mi powiedzieć o które chodzi? To sobie kupię mały zapasik
    Ostatnio edytowane przez apokalipsa ; 08-04-2010 o 19:04

Chustomanka
    Miejscowość
    A. Ł

Domyślnie

ja bardzo lubię prefoldy, u mnie sprawdzają się tak dobrze jak pieluszki formowane, a cena zdecydowanie niższa. Co do muślinów IV to też je bardzo lubię,

Chustomanka Awatar mamka_klamka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Muśliny IV są super. Mam setki i są bardzo chłonne.

Miejscowość

Domyślnie

dzięki dziewczyny za wszystkie rady, w końcu kupiłam wszystkiego po trochu, i muśliny, i kikko, i ręczniczki z ikei, i jakieś prefoldy, będziemy próbować

Pochłonęło mnie życie,
    pozostaję do odwołania.

Uprawnienia umieszczania postów