Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Pręży sie w chuście...

Chustoholiczka Awatar mamaŁucji

Domyślnie Pręży sie w chuście...

Moja córcia gdy ją zawiążę zaczyna prężyć się w chuście. Nie płacze, nie jest jej niewygodnie ale napina się. Zaczęła tak robić jakiś tydzień temu przy czym robiła tak wcześniej gdy w chuście chciała zasnąć, jakby sie kokosiła. Teraz robi tak przez cały czas. Ktoś tak ma?
    Dodam że wygląda to tak, że zaokrągla plecy i po chwili robi łuk w drugą stronę i tak w kółko...
    Ostatnio edytowane przez mamaŁucji ; 30-03-2010 o 19:40
    "Bądź śmiały, inny, niepraktyczny, broń sedna swojego zamierzenia i twórczej wizji przed asekurantami, czcicielami frazesu i niewolnikami pospolitości". Sir Cecil Beaton
    [*]

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Moje dziecko tak robi, ale niestety nie znalazłam na nie metody (pomimo prawidłowego wiązania, dociągnięcia, itd.)

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

MamoŁucji Moim zdaniem robi sobie "luz" - może zmieńcie wiązanie? W czym się nosicie?
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

U nas podobnie. Najczęściej przed zaśnięciem właśnie. Czasem wygląda jakby chciał się uwolnic z tej chusty. Ja wtedy staje i kołyszę na boki lub góra dół uginając kolana. Na ogół pomaga w zaśnięciu

Chusteryczka

Domyślnie

U nas też tak... ale jak dociągam dobrze to mniej. Daję smoczek i z reguły zasypia wtedy
    synek 2007 córol 2010 ​proszę nie cytuj moich zdjęć taka podstawa autonommii.

Chusteryczka Awatar mgosia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

u nas pomogła zmiana z kieszonki na 2X. Wydaje mi się że to była kwestia wolności rąk.
    przepraszam z góry za literówki i brak polskich znaków, często piszę z telefonu
    Gosia mama Lili (10 2009 oraz Hani 03 2012)

mój blog

Chustomanka Awatar czarna_zaba
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Mój Mały (3 m-ce) nie potrafi zasnąć w kieszonce, pręży sie i narzeka. Pomaga nasunięcie poły na buzię - zasypia natychmiast. Też się zastanawiam nad przejściem na 2X, żeby ograniczyć bodźce z zewnątrz, ale nie umiem dobrze zawiązać

Chustoholiczka Awatar mamaŁucji

Domyślnie

My nosimy się od zawsze w 2X, dotąd nie było problemów, moge nawet powiedzieć, że mała niezbyt lubi inne wiązania. Wcześniej się tak nie r=pręzyła, jakis czas temu zaczęła przed spaniem a teraz robi tak przez cały czas(ok 1godz) dopóki nie zasnie. Czy mozliwe jest, że robi tak z nudów? Bo jakieś takie mam wrażenie. Nie pomaga wyciągnięcie rączek na wierzch, nadal jest do mnie przyklejona i sie pręży...Możliwe jest, ze cos moze ją uwierać a ona nie płacze?
    "Bądź śmiały, inny, niepraktyczny, broń sedna swojego zamierzenia i twórczej wizji przed asekurantami, czcicielami frazesu i niewolnikami pospolitości". Sir Cecil Beaton
    [*]

Chustonoszka Awatar Alix

Domyślnie

Podłączę się jesli mozna
    Nosimy się ostatnio w kółkowej i Maciek prostuje nogi. Zostawiam mu raczej dużo materiału pod pupą i między mną a pupą, staram się, żeby pupa była zapadnięta, ale on czy z przodu czy na biodrze prostuje nogi. Też się nie złości, nie wyglada na nieszcześliwego, nie jest też tak, że wypada z chusty, ale jakos tak ten materiał przesuwa mu sie i wysuwa z dołów podkolanowych... Cos da sie zrobic?

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

myślę,że to taki odruch w tym wieku,bo coraz bardziej kontroluje swoje ciało.
    akurat Morela też mając pół roku prężyła się w kółkowej jak nie chciała spać,a potem jej przeszło,z tym że moje dziecko ewidentnie kojarzy chusty tylko ze spaniem.

Uprawnienia umieszczania postów