Zdobyłam jedną pieluszkę Tetro i jest super, ale wytrzymuje jedno niezbyt duże siku. Ponieważ jestem na początku drogi z EC, to proszę o wyrozumiałość dla moich naiwnych pytań:
1. Ile REALNIE schodzi pieluszek na jeden dzień przy ok. 8 miesięcznym dziecku, zakładając, że będę się starać przewijać po każdym siku i prać co drugi dzień? Łapiemy do nocnika na razie ok. 1 siku dziennie (przy pampkach), więc realne zużycie mnie b. interesuje.
Wiem oczywiście, że dzieci są rożne i różnie sikają w zależności od okresu ząbkowania itd. ale do tej pory były pampki i nie mam po prostu pojęcia, ile razy dziecko może siusiać w ciągu doby i potrzebuję jakiejś informacji, od której zacznę większe zakupy.
Gdzieś znalazłam, że potrzeba ok. 30-40 pieluch na trzy dni, co dawałoby ok. 12-15 pieluch na dzień. A że kuszą mnie TETRO, a tanie nie są w porównaniu ze zwykłą tetrą, to się zastanawiam. Wszędzie czytam, że wystarczy ok. 7 sztuk/dobę w tym wieku, ale mnie się wydaje, że ta liczba dotyczy pieluszek bardziej chłonnych, wytrzymujących 2-3 siku no i tych z wkładką "sucho" od pupy do przewijania raz na 2-3 godziny.
2. Czy rzeczywiście 3-4 otulacze wystarczą na trzy dni? W tak zwanych dziennych zestawach pieluszkowych w sklepach internetowych oferowane są zwykle 2-3 otulacze, czyli na trzy dni wychodziłoby ok. 6-10 sztuk, a to zdecydowana różnica.